• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Kan je je die reis naar Italië nog herinneren? En het enthousiasme wat je ervaarde toen je zat te wachten op de eerste echte lekkere Italiaanse pizza van die vakantie? Wij wel! En wij worden nog enthousiaster wanneer we beseffen dat we niet hoeven te wachten tot de volgende vakantie voor zo’n lekker Italiaans culinair hoogstandje. Lees meer

Barbecue pizzastenen

Pizza van de barbecue met de BBQ-pizzastenen

Kan je je die reis naar Italië nog herinneren? En het enthousiasme wat je ervaarde toen je zat te wachten op de eerste echte lekkere Italiaanse pizza van die vakantie? Wij wel! En wij worden nog enthousiaster wanneer we beseffen dat we niet hoeven te wachten tot de volgende vakantie voor zo’n lekker Italiaans culinair hoogstandje. Met ons ruime assortiment aan pizzastenen kunnen we op nagenoeg elke barbecue een heerlijke pizza bereiden. Een huisgemaakte pizza wordt met de BBQ-pizzastenen een fluitje van een cent. De stenen zijn gemaakt van keramiek en daardoor bestand tegen de hoge temperaturen van je barbecue. Ook neemt het keramiek overtollig vocht op en zorgt het daarmee voor die lekkere krokante bodem.

Lees meer
Lijst
Foto's

De BBQ-pizzastenen komen in allerlei verschillende soorten en maten. Voordat je er één aanschaft, is het slim om goed te controleren of de pizzasteen op je barbecue gaat passen. Cadac en Weber bieden bijvoorbeeld pizzastenen die precies passen op hun verschillende barbecue modellen. Ook de merken Yakiniku en Outr bieden verschillende pizzastenen aan voor hun Kamado's. Deze BBQ-pizzastenen zijn perfect aangepast op de barbecues waardoor je het meeste uit de pizzasteen haalt. Weet je niet zeker welke pizzasteen er op jouw barbecue past? Informeer ons over het merk en de maten van je barbecue en we adviseren je graag.

Leuk zo’n BBQ-pizzasteen, maar hoe werkt dat nou?! Dat vertellen we je graag! Je pizzasteen is gemaakt van keramiek en daarom bestand tegen de hitte van je barbecue. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken, maar je moet wel letten op de wijze van verwarmen en het plaatsen van de steen. Leg de pizzasteen op het rooster in de barbecue vlak nadat je deze hebt aangestoken. Zo warmt de steen geleidelijk op en voorkom je barsten en scheuren. Leg de kolen niet direct of te dicht onder de pizzasteen om te voorkomen dat de onderzijde gaat aanbranden. Bestrooi de BBQ-pizzasteen vervolgens met maïzena of polenta zodat je pizza niet vast gaat plakken. Tijdens het bakken kan je de deksel het beste gesloten houden zodat de pizza aan alle kanten kan garen. Na het pizzabakken is het belangrijk dat je de steen goed laat afkoelen.