• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

In de productie van de tenten van Vaude staan duurzaamheid en het milieu bovenaan de lijst. Lees meer

Vaude tenten

Duurzame tenten met een fantastisch design

In de productie van de tenten van Vaude staan duurzaamheid en het milieu bovenaan de lijst. Je slaapt, eet, drinkt, woont en ontspant in de natuur met een tent die niet schadelijk is en op een eerlijke manier is geproduceerd. De materialen zijn gemaakt zonder PFC en alle tenten dragen het Green Shape Label. Ondanks dat er geen PFC verwerkt wordt in de verwerking van de stoffen zijn alle tenten waterdicht door een eco-vriendelijke finish. Daarbij zijn ze door de speciale Vaude Only naadtechnologie extra waterdicht en hebben een extra scheurvastheid. 

Voor elk avontuur is er een geschikte tent. Van lichtgewicht en trekking tenten tot gezins- en zelfs motor- of autotenten. Alle Vaude tenten hebben de garantie dat zij op een verantwoordelijke en duurzame manier zijn geproduceerd. Zo kun je optimaal genieten van je aankoop en wordt je avontuur nog beter! 

Lees meer
Lijst
Foto's

Vaude is één van de eerste producenten van buitensportartikelen die sinds 2001 is gaan werken volgens de strenge milieustandaard Bluesign®. Dit is een systeem die zorgt voor verantwoorde en duurzame productie van textielwaren voor de consument. En ze nemen het hoog op als het gaat om een veilige en duurzame omgeving om in te werken en om in te leven. De hele productie van draad tot werkomstandigheden wordt nauwkeurig in de gaten gehouden en ze blijven verbeteren en vernieuwen. In de jaren die daarop volgen gaat Vaude zich steeds meer inzetten voor het klimaat en het milieu. Zo werd het Green Shape Label toegevoegd, hebben ze een samenwerking gehad met WWF Duitsland en krijgen ze een Fair Wear Foundation leader-status. In 2019 ontvangen ze als enige outdoor onderneming de Grüner Knopf (Groene Knoop), een door de staat uitgegeven onderscheiding voor sociaal- en ecologisch geproduceerd textiel.