• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Voortent onderhoud tips

Je wilt er liever nog niet aan denken. Maar wanneer de vakantie erop zit, is het belangrijk om je voortent goed te onderhouden voordat je deze weer opruimt. Wij geven je tips voor het schoonmaken en onderhouden van je voortent. Zodat je volgende keer weer met plezier op pad kunt gaan.

Kijk hoe je de caravan of camper stalling klaar maakt op deze pagina. Op deze pagina leggen we uit hoe je de voortent schoonmaakt zodat deze weer blinkt voor de volgende vakantie.

Voortent klaar maken voor de winterslaap
Voortent klaar maken voor de winterslaap

Allereerst is het belangrijk dat het tentdoek droog is wanneer het opgevouwen wordt. Heb je op de kampeerplaats de voortent op kunnen ruimen met droog weer? Perfect. Mocht dit niet geval zijn, leg dan de voortent bij thuiskomst ergens neer om te drogen. Dit is belangrijk om muffe luchtjes en schimmelvorming te voorkomen.

Het schoonmaken van de voortent gaat het best wanneer deze strakgespannen staat. Zo loopt het water ook gemakkelijk ervan af. Maak eerst het tentdoek goed nat. Hierna kun je met een zachte wasborstel de eerste laag vuil van de tent weghalen met water. Voor de meer hardnekkige vlekken gebruik je speciale tentdoek shampoo om deze weg te halen.

Gebruik hier NOOIT huishoudelijke schoonmaakmiddelen voor. Deze maken lelijke vlekken op de voortent en tasten de waterdichtheid van het doek aan. Een kleine druppel zeepsop kan al zorgen voor een lekkage van de tent (let ook op met speelgoed zoals een bellenblaas). Maak de ramen op dezelfde manier als het tentdoek schoon. Wederom is het zaak hier geen huishoudelijke middelen voor te gebruiken.

Let bij het reinigen van het tentdoek erop dat je de naden probeert te vermijden. Mocht je merken dat er water door de naden komt, dan kun je ervoor kiezen deze waterdicht te maken met het Nadendicht Rolsysteem van 123.

Voortent klaar maken voor de winterslaap

Als je de tent een heel seizoen hebt gebruikt kan het slim zijn om de tent te impregneren. Zo maak je hem weer waterdicht. Schaf hiervoor het juiste impregneermiddel aan en verdeel deze gelijkmatig over het tentdoek. Lees altijd eerst de bijgeleverde instructies goed door. Een tip: maak de ramen droog voordat het impregneermiddel opdroogt.

Wanneer je de tent opslaat voor de winter is het van belang deze op een droge plek te leggen. Zo is de kans een stuk minder dat er vocht en schimmel in het tentdoek komt. Bij het opvouwen moet je er op letten dat dit niet op de vouwnaad of kunststoframen is. Op deze manier houd je de voortent netjes en doe je er dus langer mee.

Voortent klaar maken voor de winterslaap

Zo, nu kun je voor je volgende kampeeravontuur gelijk aan de slag met een schone tent. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een persoonlijk advies.

Klik op onderstaande button om nog meer te weten over het winter klaar maken van je caravan / camper!

Winterklaar maken >>