• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

De juiste kous voor je kouskachels

Het type petroleumkachel bepaalt welke kous je nodig hebt

Een kouskachel is een petroleumkachel die brandt door middel van een kous. Dit kan je een beetje vergelijken met een klassieke olielamp. De kous hangt net als de lont van een olielamp met de onderkant in de petroleum brandstof en de bovenkant brandt langzaam op. Dit proces geeft een aangename warmte en zorgt voor een gelijkmatige verbranding. Het gelijkmatige zie je terug in een rustig vlambeeld (zonder veel flikkering) en een gelijke verdeling van de vlam over het gehele oppervlak van de kous. Een kouskachel hoeft niet aangesloten te worden op het stroomnetwerk. 


Niet elke kous is geschikt voor alle kachels en daarom is het belangrijk dat je voor jouw type kachel de juiste kous vindt. Het vervangen zelf is een eenvoudig maar toch ook tijdrovend klusje. Hou daar rekening mee in de voorbereidingen voor jullie vakantie. In de meegeleverde handleiding van je petroleumkachel staat uitgelegd hoe je de kous het beste kan vervangen. Toch is dit proces bij de meeste kachels hetzelfde en daarom legt Qlima in dit filmpje graag uit hoe je de kous van je kachel kan vervangen. 


Het type petroleumkachel bepaalt welke kous je nodig hebt. Wanneer je voor je kachel staat, vind je op de rechterkant een plaatje met daarop een aantal specificaties van de kachel. Tussen deze specificaties staat ook vermeld welk model kachel je hebt. Onderstaand tref je een overzicht van de juiste kous voor de verschillende modellen.

Zibro RS-2222 Kous F
Zibro RC-32 Kous C
Qlima R8128 C Kous O
Qlima R8128S C-2 Kous O
Qlima R4224S TC-2 Kous O
Corona RX 2485 Kous Corona
Tayosan Kero 360 Kous SGK 301 (hebben wij niet)
Tosaï 233 Kous SGK 302 (hebben wij niet)

De juiste kous voor je kouskachels