• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

De basis voor iedere langere wandeling, of dit nu in de natuur is of een citytrip, is een goede rugzak. Lees meer

Dagrugzak vanaf 20 liter

Een dagrugzak voor elk avontuur

De basis voor iedere langere wandeling, of dit nu in de natuur is of een citytrip, is een goede rugzak. Het is natuurlijk wel zo fijn als deze zo comfortabel mogelijk aanvoelt zodat jij zonder irritaties kan genieten van jouw avontuur. Met een dagrugzak vanaf 20 liter heb je meer dan genoeg ruimte voor alle mee te nemen bagage. Zo hoef je bijvoorbeeld je regenkleding niet thuis te laten als het weer wat onzeker is of kan je tijdens de warme dagen wat extra drinkflessen met water kwijt. Sommige van deze rugtassen zijn zo ontworpen dat ze ook te gebruiken zijn voor de nog intensievere activiteiten als klimmen en mountainbiken. Multifunctioneel dus zo’n dagrugzak!

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp rugzak v2

Om iedere avonturier van je juiste dagrugzak te voorzien hebben wij kleine en grote varianten. Zo zijn er de dagrugzakken tot 20 liter voor bijvoorbeeld een lekker boswandeling of een dagje uit. Voor de wat langere tochten bieden wij je dan ook dagrugzakken vanaf 20 liter aan. Met deze rugtassen heb je meer opbergruimte en kan je dus makkelijker op pad voor langere tijd. In ons assortiment hebben wij onder meer tassen van de merken Lowe AlpineDeuter en The North Face. Stuk voor stuk kwaliteitsmerken die je een comfortabele rugzak bieden voor extra comfort.

Zowel op kampeerwereld.nl als bij ons in de winkel bieden wij een ruim assortiment van dagrugzakken vanaf 20 liter aan. Wij snappen dan ook als geen ander dat het best lastig kan zijn om een keuze te maken. Het is bij aanschaf dan ook slim om je een paar dingen af te vragen: voor welke activiteiten wil je de rugzak gebruiken en hoeveel bagage moet je daarvoor meenemen? Om jou op weg te helpen in jouw keuze hebben we de pagina ‘Een rugzak kopen’ voor je opgesteld. Voor meer informatie kan je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen of langskomen in onze winkel om de rugtas die je op het oog hebt even te bekijken en uit te proberen.

Zijn de rugzakken vanaf 20 liter met rug frame van zichzelf al zwaar?

Rugzakken vanaf 20 liter wegen logischerwijs meer dan een rugzak voorzien van simpele schouderbanden. In deze categorie wegen ze over het algemeen maximaal 1300 gram van zichzelf. Hoe robuuster het materiaal en de padding, hoe langer je er mee kunt lopen. Je kunt beter een iets zwaardere tas hebben die goed draagt dan een lichtere tas die vervelend zit.

Kan ik met een rugzak vanaf 20 liter een huttentocht lopen?

Het is mogelijk om met een kleine 20 - 25 liter rugzak een huttentocht te lopen. Echter is dit wel krap bij een tocht die hoogstwaarschijnlijk een of twee dagen in beslag zal nemen. Het advies is om een 30 liter of grotere rugzak mee te nemen wanner je meerdere dagen op pad gaat. Eten, drinken, droge kleding, lakenzak of slaapzak en een EHBO-kitje zijn essentieel. Niet alle hutten mogen met wandelschoenen worden betreden, dus denk aan je sloffen.

Is het mogelijk om een 20 liter rugzak of groter, dagelijks als schooltas te gebruiken?

Deze lichtgewicht rugzakken zijn gemaakt van een stevig en duurzaam materiaal. De materialen zijn bij voorkeur gekozen om de gebruiker veel comfort te bieden. Deze rugzakken zijn ideaal voor op de fiets naar werk, school of sport. Zware boeken en ordners met scherpe hoeken raden we af om in deze tassen te vervoeren. Daarvoor hebben we namelijk beter geschikte rugtassen in ons assortiment.

Ik ervaar tijdens mijn wandeling veel druk op mijn schouders, hoe kan ik dit verhelpen?

Wanneer je dit ervaart kun je bij jezelf te rade gaan hoe de rugzak is afgesteld. Vaak ligt het probleem bij de heupbanden, als deze er zijn althans. Een vuistregel is: draag 70 - 80 % van het gewicht van de rugzak op de heupbanden en 20 - 30 % op de schouderbanden. Wanneer je de schouderbanden te veel aantrekt komt de tas omhoog en rust deze minder op de heupen, waardoor je meer druk ervaart bovenop de schouderpartij. Het kan ook zijn dat de rugzak niet geschikt voor de drager is vanwege zijn of haar lichaamslengte. Wanneer het je niet lukt om de rugzak goed afgesteld te krijgen, nodigen we je graag uit in onze winkel.