• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Wanneer je met het hele gezin op vakantie gaat komen onze 5 persoons tenten zeker van pas. Lees meer

5 persoons tenten

Een 5-persoons tent is geschikt voor een mooie familievakantie

Wanneer je met het hele gezin op vakantie gaat komen onze 5 persoons tenten zeker van pas. De tenten zijn geschikt voor 5 personen en bieden genoeg ruimte voor bagage en zitplekken. Dus ga je met het gezin lekker naar de camping, dan zijn de 5 persoons tenten van Kampeerwereld.nl echt onmisbaar. In deze tenten is er genoeg ruimte om binnen te zitten bij slecht weer en ook bij mooi weer kan je binnen in de schaduw zitten mocht je dit willen. Ook zijn de meeste tenten goed ventilerend voor extra comfort.

Lees meer

Veel grote familietenten hebben geen standaard frame van stokken die je in elkaar steekt. Deze tenten zijn voorzien van een opblaassysteem. Er komt geen stok aan te pas bij het opzetten van deze tent en dat maakt het opzetten een heel stuk makkelijker en sneller. En wat te denken van het afbreken van de tent. Je bent nog nooit zo snel van de camping vertrokken. Ondanks dat er lucht in de buizen zit kan je tenten wel strak en goed afspannen. Wel net zo goed wanneer het weer wat minder is met bijvoorbeeld veel wind. Ook zijn deze buizen makkelijk te repareren net als bij een gewone tentstok.

Wanneer je een 5-persoonstent hebt die gemaakt is van katoen of technisch katoen, dan is deze tent extra goed ventilerend. Je bent niet zoals bij polyester tenten afhankelijk van ventilatieroosters want bij katoenen 5-persoonstenten is het hele doek goed ademend. Dit heeft puur te maken met de eigenschappen van het katoen of technisch katoen. Een katoenenvezel gaat uitzetten wanneer het nat wordt en op deze manier wordt de tent waterdicht. Een polyester tent heeft een coating om waterdicht te zijn. Het nadeel van deze coating is dat deze nooit ademend is. Ook worden polyester tenten veel sneller warm dan katoenen varianten.

Deze grote katoenen tenten staan erom bekend dat het een plezier is om tijdens je vakantie in te verblijven. In deze 5 persoons tenten heb je namelijk ruime en aparte slaapcabines, een zeer ruime voortent en een geïntegreerde luifel. Hierdoor bieden deze tenten genoeg beschutting tegen de zon, wind en regen. Er is dan ook voor iedereen van het gezin genoeg leefruimte om te spelen en te relaxen wanneer het buiten wat minder behaaglijk is. Naast de leefruimte is de stahoogte ook vaak groter waardoor je rechtop in de tent kunt staan. Het ademend vermogen van deze katoenen 5 persoons tenten is zeer goed en je kunt eenvoudig ventileren.

Wil je langere tijd gebruik kunnen maken van dezelfde tent, kies dan bij voorkeur voor een katoenen tent. Katoenen tenten staan bekend om hun duurzaamheid en hebben een voortreffelijke prijs- kwaliteitverhouding. Ook het schoonhouden van deze 5 persoons katoenen tenten is tamelijk eenvoudig en hoeft maar weinig te gebeuren. Wanneer je vogelpoep ontdekt, borstel dit dan schoon nadat dit opgedroogd is. Mocht er hars op het tentdoek zijn gekomen dan gebruik je een ijsklontje om de hars uit te laten harden waarna je het eenvoudig kunt verwijderen. Met het juiste onderhoud gaat je katoenen tent nog langer mee. Wij adviseren om onderhoudsmiddelen van 123 of Nikwax te gebruiken.

Ben je het zat om bij aankomst op je vakantiebestemming iedere keer weer de glasfiberstokken door de sleuven van het tentdoek te moeten schuiven? En waait daarbij ook nog eens je tent regelmatig van zijn plek? Kies dan uit praktische overwegingen voor een opblaasbare tent. Nadat je de hoeken van het grondzeil met haringen hebt vastgezet begin je met het vullen van de luchtbuizen met de bijgeleverde pomp. Hierna kun je de 5 persoons opblaasbare tent verder afspannen met de haringen en scheerlijnen. Na de vakantie laat je simpelweg de lucht uit de luchtbuizen lopen waarna je de tent alleen nog maar op hoeft te vouwen.

Hoeveel aparte slaapruimtes heeft een 5 persoons tent?

De meeste 5 persoons tenten hebben in ieder geval 2 aparte slaapruimtes die met 1 scheidingswand aan elkaar zitten. Sommige grotere luxe katoenen 5 persoons tenten hebben zelfs 3 aparte slaapruimtes naast elkaar zitten. Wanneer je met een gezin van 4 personen bent, kun je deze ruimte naast slaapplaats ook benutten als extra opslag of extra slaapplek voor bijvoorbeeld een logé.

Is een groter 5 persoons tent altijd beter?

In de 5 persoons tenten heb je verreweg de meeste ruimte. Vaak is de katoenen 4 en 5 persoons variant in 3 segmenten opgedeeld. Aan de achterzijde bevindt zich het slaapgedeelte. In het midden bevindt zich het leefgedeelte en aan de voorzijde bevindt zich nog een leefgedeelte of bergruimte. Hoe groter de tent, hoe beter deze ventileert. Het nadeel echter is dat de warmte bij de koudere avonden en nachten eerder wegtrekt. Daarnaast wegen grotere tenten meer, zeker de katoenen tenten kunnen wel 60 kilogram wegen. Het pakvolume is uiteraard ook groter.

Moet ik alle haringen en scheerlijnen gebruiken van een 5 persoons tent?

In principe staat de tent het best afgespannen wanneer alle haringen en scheerlijnen en eventuele stormbanden in de grond bevestigd zijn. Dit geldt overigens voor alle tenten. Doe je dit uit gemakzucht niet, dan riskeer je dat je er ’s nachts plotseling uit moet om alles alsnog vast te zetten, omdat het regent of stormt.

  • Tip: vind je het te veel gedoe om een 4 of 5 persoonstent voor 1 nacht op te zetten? Kijk dan naar andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een 2e tentje of een hotelovernachting halverwege de reis.
Past een campingbedje of het Kampa Bunkie stapelbed in een 5 perssons tent?

Bij tenten waar de zijwand rechter omhoog staat, kun je in veel gevallen een campingbedje vrij gemakkelijk kwijt. Bij een stapelbed dien je deze meer naar het midden van de slaapcabine te plaatsen. Let hierbij op dat je iets onder de pootjes bevestigt, zodat het grondzeil bespaard blijft en de druk beter verdeeld wordt.