• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Bijzettenten

Bijzettenten

Bijzettenten zijn uitermate geschikt om naast een caravan of grote familietent te zetten. Lees meer

Bijzettenten voor het creëren van extra slaapruimte

Bijzettenten zijn uitermate geschikt om naast een caravan of grote familietent te zetten. Deze worden vrijwel alleen gebruikt als extra slaapplek voor kinderen of logees. Hierdoor bestaat een bijzettent meestal uit een ruime slaapcabine en een klein voorportaal. Groot genoeg voor een tas met spullen maar geen extra leefruimte. Alle bijzettenten die wij aanbieden kunnen zonder problemen op iedere kampeerplek worden opgezet. Afhankelijk van het klimaat en aantal dagen dat de tent opstaat kies je voor een bepaald materiaal. Dit kan variëren tussen polyester, technisch katoen of gewoon katoen. Eenmaal een keuze gemaakt zet je de bijzettent makkelijk naast een familietent op de camping. 

Lees meer
Lijst
Foto's
keuzehulp bijzettent V2
Safarica Kenia 160 TC / 2 Persoons Tent Grijs
Tijdelijk niet leverbaar
219.00
Coleman Darwin 2 Plus / 2 Persoons Tent - Groen
Tijdelijk niet leverbaar
129.99
99.90
Vango Alpha 250 / 2 Persoons Tent - Blauw
Tijdelijk niet leverbaar
149.99
129.99
Vango Alpha 300 / 3 Persoons Tent - Blauw
Tijdelijk niet leverbaar
169.99
144.99
Safarica Dakar 170 TC / 2 Persoons Tent
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
179.95

Door ons ruime assortiment zit er altijd wel een geschikte bijzettent bij voor jouw gebruik. We hebben keuze tussen verschillende merken, materialen en formaten, dus voor de aanschaf is het handig te kijken naar het gebruik van de tent. Hoeveel personen gaan er in de bijzettent slapen, ga je rondreizen en moet hij snel opgezet en weer afgebroken of blijf je drie weken op dezelfde plek staan. Allemaal dingen op rekening mee te houden bij de aanschaf van bijzettenten. Bedenk je wel dat je in de tent slaapt en tijdens je vakantie wil je natuurlijk wel een goede nachtrust!

Binnen ons assortiment bijzettenten vind je diverse merken waaronder het merk Coleman. Dit bekende kampeermerk is al jaren te vinden in onze showroom en online en heeft ook diverse bijzettenten. Bijvoorbeeld de Coleman Darwin serie die verkrijgbaar is in een 2-persoons en 3-persoons uitvoering. De Coleman bijzettenten zijn gemaakt van polyester. Hierdoor kunnen ze zeer snel opgezet en afgebroken worden. Maar drie weken in Frankrijk kan ook gewoon hoor! Alleen moet je er dan rekening mee houden dat polyester warmer is dan een katoenen tent en het materiaal minder lang mee zal gaan in verband met de zon. Bij voorkeur een schaduwplekje dus!

Zoals de naam van het type tent eigenlijk aan aangeeft, zijn bijzettenten geschikt om erbij te zetten als extra tentje. Zo kun je makkelijk logees ontvangen of de kinderen ‘alleen’ in een tent laten slapen. De grootte van bijzettenten varieert om deze reden van 2 tot 4 personen, waarbij de meeste beschikken over één slaapcabine. Sommigen hebben daarbij een iets grotere voortent en anderen weer een wat kleinere. Er zijn wel bijzettenten met twee slaapcabines, bijvoorbeeld de Chicco 2 van Safarica. Deze is zowel in een technisch katoenen als een polyester variant te verkrijgen. 

Naast de tenten van Coleman, Vango en Safarica, bieden wij ook bijzettenten van het merk Bardani. Bardani gaat voor duurzaamheid en kwaliteit. Om die reden bieden zij voornamelijk technisch katoenen tenten aan waarmee je jaren vooruit kan. Een technisch katoenen tent gaat namelijk gemiddeld een 30 tot 50 staweken mee. Toch hebben ze ook polyester tenten, welke gemiddeld 15 tot 20 staweken heeft. Deze bijzettenten zijn een stuk lichter in gewicht en relatief snel droog. Zo biedt Bardani tenten voor verschillende gezelschappen en bestemmingen. 

Kan ik met mijn bijzettent naar een warm land op vakantie?

Met een bijzettent kan je zeker naar een warm land op vakantie. Je kunt het daarbij zo aangenaam maken als je zelf wil. Veel bijzettenten zijn gemaakt van polyester en nylon. Dit zijn twee materialen die lekker licht van gewicht zijn, maar helaas niet zo goed ademen. Wil je daarom ’s morgens liever wat langer kunnen blijven liggen? Kies dan voor een (technisch) katoenen bijzettent. Die is wat zwaarder, maar dus ook een stukje koeler. Daarbij is een katoenen bijzet tent geschikt voor een hoger aantal sta-weken dan een polyester en/of nylon tent.

Is een bijzettent waterdicht?

De waterdichtheid van de bijzettent wordt weergegeven met de waterkolom. Hoe hoger het getal van de waterkolom, hoe beter en langer de tent bestand is tegen water. Een waterkolom van 4000 is al meer dan genoeg voor een bijzettent die je een paar weken per jaar gebruikt.

Welke maat bijzettent heb ik nodig?

Bij de meeste tenten wordt aangegeven voor hoeveel personen deze geschikt is. Bij het bepalen van dit aantal wordt rekening gehouden met slaapmatjes die ± 65 cm breed zijn en bagage wordt buiten beschouwing gelaten. In de praktijk wordt een tweepersoonstent voor twee personen door gebruik van bredere en hogere luchtbedden vaak als te klein ervaren. Wil je daarom graag iets meer ruimte? Kies dan voor een maatje groter (3+ personen).

Neemt een bijzettent veel ruimte in beslag?

Het antwoord op deze vraag verschilt sterk per tent. Omdat het een bijzet tent betreft is deze relatief klein, maar binnen de bijzettenten zit er zeker verschil tussen. De grootte van het pakformaat is afhankelijk van het materiaal waarmee de tent gemaakt is. Zo zijn nylon en polyester tenten kleiner op te bergen dan technisch katoenen tenten.

De ruimte die de tent op locatie in beslag neemt, is afhankelijk van de grootte die je zelf kiest.

Is een bijzettent op elke camping toegestaan?

Voor veel campings is een bijzettent geen probleem. Toch zijn de eisen waaraan een bijzet tent moet voldoen verschillend per camping. Wij raden daarom aan dit vooraf te controleren bij de gewenste camping. Zeker wanneer je bijzettent aan de grote kant is.