• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Gas, het is er in allerlei soorten en maten. Lees meer

Brandstof gas

De welbekende brandstof gas!

Gas, het is er in allerlei soorten en maten. Zo ook bij Kampeerwereld Hendriks is de brandstof gas verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. We hebben bijvoorbeeld de kleine gasbusjes die je eenvoudig op een kooktoestel of brander kan bevestigen en waarna je direct kunt gaan koken. Binnen ons assortiment vind je gas van de merken Campingaz, Coleman, MSR en Primus. Natuurlijk hebben wij ook nog gas als brandstof in de grotere gasflessen welke in de winkel aangeschaft en omgeruild kunnen worden. De kleinere gasflesjes kunnen wij per post versturen. Het gebruik van gas is makkelijk en snel, dus ideaal voor op de camping!

Lees meer

Binnen ons assortiment van de brandstof gas vind je verschillende typen aansluitingen. Bij de gasblikjes vinden we bijvoorbeeld het prikblikje wat eenmalig doorgeprikt kan worden, de Easy Click aansluiting van Campingaz en de schroefdraadaansluiting van merken als Primus, MSR, Coleman en Weber. De langwerpige gaspatronen hebben weer een eigen aansluiting waarbij het patroon eenvoudig in het apparaat geschoven kan worden. Ook bij de grotere gasflessen zijn er twee typen aansluitingen: de Campingaz aansluiting op de kleine blauwe flessen en de DIN aasluiting op de grote flessen. Zorg bij je keuze dus dat het type aansluiting overeenkomt met de aansluiting van jouw apparaat.

Van het merk Primus zijn er verschillende soorten gas. Bij de brandstof gas wordt onderscheid gemaakt tussen winter, zomer en power gas. Zoals de naam al doet vermoeden gebruik je het winter gas van Primus tijdens winterse omstandigheden. Ondanks koude temperaturen is dit type gas zuinig. Het zomer gas van Primus is geschikt voor warmere omstandigheden en brandt bijzonder efficiënt. Ten slotte nog het Primus Power gas dat er eigenlijk precies tussenin valt. Ideaal voor lente en herfst en dat maakt het gas assortiment van Primus helemaal compleet. Dit gas is allemaal verkrijgbaar bij Kampeerwereld Hendriks.