• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Alles waar een gewone rugzak aan moet voldoen hebben deze tassen ook. Lees meer

Fietsrugzakken

Rugzakken voor op de fiets zijn niet zomaar rugzakken

Alles waar een gewone rugzak aan moet voldoen hebben deze tassen ook. Waar een groot verschil zit met de gewone rugtassen is dat deze voor op de fiets een stuk smaller zijn. Ongeacht in welke houding je op de fiets zit, de rugzak zal altijd achter je rug wegvallen. Geen uitstekende delen en je hebt ook nog behoud van je bewegingsvrijheid. Denk maar aan een ATB-er en een drinksysteem in een rugzak. Ook hebben al deze fietsrugzakken een heupband. Deze hoeft geen zware lasten te dragen maar is er om de tas in goede balans op de rug te laten zitten.

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp rugzak v2
RAB Tensor 5 Rugzak Zwart
Op voorraad
45.00

Extra bevestigingslussen op de rugzakken laten je hier extra spullen aan hangen. Denk hierbij aan je fietshelm of je handschoentjes terwijl je een pauze houdt. Ook zit er vaak een stretch vak aan de voorkant van de fietsrugzak. Hier kan je perfect je regenkleding in bewaren. Heb je het nodig, dan heb je deze snel bij de hand en wanneer het weer droog is kan de kleding hier ook prima in drogen. Ook deze rugzakken zijn voorbereid op drinksystemen. Hierbij zit er in de rugzak een apart vak voor de drinkzakken en via een slangetje die op de schouderbanden zit drink je zonder je handen te gebruiken fris water.

Op vrijwel alle fietsrugzakken zit een bandje waar je een LED lampje aan kan bevestigen. Hierdoor ben je nog beter zichtbaar op de momenten dat jij dit wilt. Uiteraard gebruiken de meeste mensen dit in de nacht, maar je kan je ook voorstellen dat je overdag op een drukke weg beter zichtbaar wilt zijn. Oplossingen zoals een bevestiging voor een LED lampje maken deze rugzakken uitermate geschikt voor alle soorten fietstochten. Of dit nu iedere dag naar werk of school is, of je fietst de wereld rond. Je kan altijd rekenen op het beste met deze rugtassen.

Welke rugzakken zijn geschikt voor mountainbiken, wielrennen, of recreatief fietsen?

Kleine rugzakken tot 20 liter zijn prima geschikt om mee te fietsen. Wanneer je eten, drinken en eventueel een compact fietsregenjasje meeneemt tijdens het mountainbiken of wielrennen heb je waarschijnlijk al voldoende aan een kleine 8 á 10 liter. Vaak hebben deze kleine rugzakken geen frame om gewicht op de rug te besparen. Wanneer je je inspant is het prettig om een goede ventilatie te hebben. Veel van deze kleine fietsrugzakken zijn dus ook voorzien van een niet al te dikke polstering om de warmte snel kwijt te kunnen.

Past er een water drinksysteem zak in mijn fietsrugzak?

We hebben diverse water drinksysteem zakken in ons assortiment. Onze fietsrugzakken zijn uitgerust met een sleeve waar dit systeem eenvoudig in te plaatsen is. De drinkslang kan op de schouderband middels een elastische lus worden bevestigd, zodat je tijdens je fietstocht snel vocht kunt toedienen.

Blijven mijn spullen in mijn fietsrugzak droog tijdens de rit?

Alle technische fietsrugzakken zijn gecoat zodat water van de tassen parelt tijdens een regenbui. Veel rugtassen hebben ter bescherming een extra flap over de rits, zo krijgt inregenen minder kans. Na verloop van tijd kan de coating minder worden, je kan dit weer eenvoudig zelf aanbrengen met Nikwax TX Direct Spray On.

Zijn de rugzakken na een modderige fietstocht door het bos eenvoudig te reinigen?

Rugzakken besmeurd met modder zijn met Tech Wash van Nikwax eenvoudig, op de volgende manier te reinigen:

  • Haal eerst de opgedroogde modder van de tas.
  • Gebruik vervolgens lauw water met een beetje Tech Wash en een spons om de tas te reinigen.
  • Besteed extra aandacht op de te reinigen plekken waar transpiratie is opgedroogd en gebruik een oude tandenborstel voor het reinigen van de ritsen.
  • Spoel de tas daarna af en hang deze te drogen.

Gebruik geen wasmachine of droger om te tas te reinigen.