• Klantenbeoordeling 9,1
 • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
 • 90 dagen retourgarantie
glove banner

Handschoenen

Wat belangrijk is bij het kopen van handschoenen is dat je van te voren weet waarvoor je ze gaat gebruiken. Er zijn verschillen tussen handschoenen waardoor er types zijn die niet allround geschikt zijn. Vooral de isolatie speelt een rol hierin.

Door alle verschillende handschoenen is het begrijpelijk dat je moeite hebt de juiste te vinden. Wat je ermee gaat doen is de belangrijkste vraag. Gebruik je de handschoenen voor het volgende:

 • IJsklimmen
 • Alpine
 • Klettersteigen
 • Sneeuwschoen wandelen
 • Woon -werk verkeer
Handschoenen keuzehulp

Bij ijsklimmen zijn er een aantal eigenschappen die een must zijn voor handschoenen.

 • De handschoen moet een goede bescherming bieden tegen ijs. Als er ijs valt is het niet fijn als je knokkels direct openliggen.
 • De handschoenen mogen geen beperking zijn van de bewegingsvrijheid. Materiaal als ijsbijlen moet je goed vast kunnen houden. Het werkt niet als je elke keer je handschoen uit moet doen. Het volledig bewegen en gebruiken van je vingers is een must.
 • Een goede grip in de handpalm is ook belangrijk. Als dit er niet is kun je sneller materiaal laten vallen. Ook kun je inleveren op de swing van een ijsbijl waardoor je deze minder goed in de wand kan slaan. Bij veel handschoenen is een stuk geitenleer op de handpalm bevestigd. Geitenleer is extra stug en bevordert de grip.
 • IJs is bevroren water en dit kan smelten. Als je handschoenen niet waterdicht zijn krijg je erg koude handen en kan jij je materiaal niet meer goed hanteren.
Gebruik voor ijsklimmen handschoenen met een goede padding op de knokkels
Handschoenen keuzehulp

Bij alpine heb je dezelfde eisen aan handschoenen als bij ijsklimmen, een goede bewegingsvrijheid en grip. Wat je bij alpine extra nodig hebt is een goede isolatie. Handschoenen die hiervoor gebruikt worden zijn er vaak 2-in-1. De buiten handschoen beschermt je handen tegen de elementen. Wind- en waterdicht is een must.

Krijg je het wat warmer of heb je net wat meer je vingers nodig? Dan doe je deze uit en gebruik je de binnenhandschoen. Deze is niet waterdicht, maar beschermt wel iets. Het is makkelijk om de buiten handschoen weer aan te trekken.

Gebruik in alpiene omgeving warme handschoenen die je ook genoeg bewegingsvrijheid bieden
Handschoenen keuzehulp

Feeling met de rots. Dit houdt in dat je een goed contact met de rots maakt. Zo weet je waar je een goede grip hebt en veilig kunt klimmen. Een goede bescherming van de handpalm en vingers is het belangrijkste. Deze hoeven niet water- of winddicht te zijn omdat deze dan goed ventileren. Het is ook niet nodig omdat men vrijwel alleen gaat klettersteigen als het mooi weer is.

Mochten ze wel nat worden moeten ze snel kunnen drogen. De handschoenen zijn gemaakt van dunne stof om zo goed mogelijk te kunnen bewegen. Als je gaat klettersteigen met handschoenen moet je zonder problemen een knoop in touw kunnen leggen of een karabiner kunnen hanteren.

Veel gebruikt bij klettersteigen zijn handschoenen zonder vingers
Handschoenen keuzehulp

Een goede isolatie en winddichtheid. Dat is het belangrijkste bij sneeuwschoen wandelen. Omdat je handen weinig bewegen, krijg je snel koude handen als er nauwelijks of geen isolatie is. Verder moet je ook wandelstokken goed vast kunnen houden. Loop je met een rugzak of op een steile helling, dan mogen stokken niet ontbreken.

Bij sneeuwschoenwandelen moet je ervoor zorgen dat je voldoende grip op je wandelstokken hebt
Handschoenen keuzehulp

Geen koude handen krijgen. Dit bereik je met goede isolatie en een hoge winddichtheid. Er hoeven geen technische handelingen verricht te worden, dus is de bewegingsvrijheid niet heel belangrijk op het vasthouden van je fietsstuur na.

Vooral op de fiets krijg je snel koude handen
Handschoenen keuzehulp

Het is belangrijk om de juiste maat handschoenen te kopen. Als de handschoenen te groot zijn, heb je geen goede grip. Ook moeten je handen dan extra ruimte opwarmen en dit gaat ten koste van de isolatie. Koop je de handschoenen te klein dan krijg je eerder koude vingers omdat de isolatie op je vinger uiteinden niet werkt. Hieronder hebben wij een maattabel voor je neergezet zodat jij weet welke maat handschoenen je nodig hebt.

maattabel

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen op langs komen in de winkel voor een passend en persoonlijk advies.

Weet je welke handschoenen geschikt zijn voor jou en welke maat je nodig hebt? Shop ze dan gemakkelijk bij ons online.

Shop hier je handschoenen>>