• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Luchtbedden

Luchtbedden

Vaak draait een vakantie toch wel om comfort. Lees meer

Van lichtgewicht tot de “ouderwetse” luchtbedden

Vaak draait een vakantie toch wel om comfort. Comfortabel kamperen begint vaak met een goed luchtbed. Het perfecte luchtbed is natuurlijk afhankelijk van jouw kampeerwensen. Isolatie, gewicht en comfort zijn dan drie belangrijk efactoren om jouw keuze op te baseren. Want een goede nachtrust is tijdens je vakantie natuurlijk onmisbaar! Wij hebben ruim assortiment, zo zit er altijd wel eentje voor je tussen. Op Kampeerwereld.nl vind je luchtbedden van onder andere Human Comfort, Therm-a-Rest en Exped. Dit zijn stuk voor stuk merken waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat. Iets waar wij als Kampeerwereld Hendriks het helemaal mee eens zijn.

Lees meer
Lijst
Foto's
Therm-A-Rest MondoKing 3D L Slaapmat
Op voorraad
285.00
256.50

Naast alle moderne lichtgewicht luchtbedden en bijzondere luchtbedden hebben wij ook de traditionele luchtbedden in ons assortiment. Deze zijn perfect voor een nachtje uit logeren of een weekend naar dat ene festival. Doordat deze luchtmatrassen niet isoleren raden wij deze niet aan om hele weken op te slapen tijdens de vakantie. Onze luchtbedden zijn geschikt voor de single slaper maar we hebben deze ook in 2-persoons uitvoering. Ook zijn er luchtbedden die wat dikker zijn zodat je nog makkelijker in en uit kan stappen. Kortom voor eenieder wat wils en nog belangrijker ook voor ieder budget!

Je hebt het vast wel een keer meegemaakt. Je komt aan op de camping, je zet de tent op en vervolgens blaas je het luchtbed op. ‘s Avonds wanneer je gaat slapen merk je opeens dat je luchtbed niet meer vol zit en dus lek is. Om je hierop voor te bereiden hebben wij naast luchtbedden ook luchtbed accessoires. Hier vind je onder andere repair kits (plaksetjes) en luchtpompen. Handig is om altijd een repair kit mee te nemen op reis. Zo kom je nooit voor verassingen te staan en is de oplossing altijd dichtbij.

Houd ik het warm op een traditioneel luchtbed wanneer het ’s nachts afkoelt?

Wanneer het ’s nachts afkoelt, trekt de kou van de grond naar boven en neemt het luchtbed de temperatuur aan van de omgevingstemperatuur. Het lichaam koelt ‘s nachts af tot ongeveer 35.5°C. We adviseren dus om bij het gebruik van een luchtbed een warme slaapzak, isolatiemat of een geïsoleerde slaapmat aan te schaffen.

Is een hoger / groter luchtbed comfortabeler?

De hoogte van een traditioneel luchtbed is wellicht makkelijk met het op- en afstappen van het luchtbed, maar verder maakt het weinig uit. Een hoog luchtbed is voor het gebruik in een tent niet erg praktisch vanwege de ruimte die het inneemt.

De wanden van een tent lopen altijd schuin omhoog, waardoor je uiteindelijk minder ruimte tot je beschikking hebt. Mocht het luchtbed gebruikt worden als logeerbed dan is dit wel een betere optie.

Mijn luchtbed is niet lek, maar loopt langzaam leeg. Hoe kan dat?

Vaak pomp je een luchtbed overdag op. De warme lucht die in het luchtbed wordt geblazen is meer uitgezet. Tegen de tijd dat het ’s avonds kouder wordt, koelt de lucht in het luchtbed dus ook af waardoor het minder is uitgezet. Het luchtbed voelt dus zachter aan.

Denk hierbij aan een warme dag op het strand. Je wilt met het luchtbedje de zee in. In de felle zon, pomp je het luchtbed hard op. Je gaat de zee in en in een mum van tijd lijkt de mat wel de helft zo zacht te zijn geworden.

Waarom zit er een banen- of wafelstructuur in een luchtbed?

Wanneer een luchtbed geen banen- of wafelstructuur heeft, komt deze bij het oppompen bol te staan. Wanneer je toch last hebt van deze structuur is het luchtbed waarschijnlijk te hard opgepompt. Probeer het luchtbed de volgende keer iets zachter op te blazen, net zolang het wel comfortabeler ligt.