• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Gasflessen omwisselen

Gasflessen bij Kampeerwereld Hendriks

Wanneer je gaat kamperen is een gasfles eigenlijk altijd onderdeel van je uitrusting. Je eigen potje koken of s ’avonds bij de gaslamp gezellig een spelletje doen of een boek lezen. En wat dacht je van de verwarming in de caravan, de gasbarbecue, terrasheater of skottelbraai. Ook hierbij is een gasfles onmisbaar. Wanneer je gasfles leeg is kan je bij Kampeerwereld Hendriks terecht om deze te wisselen voor een volle fles. Wij zijn geen vulstation, maar ruilen de lege fles gewoon om voor een volle. Natuurlijk zijn er verschillende gasflessen bij ons verkrijgbaar, afgestemd op jouw gebruik.

In onze winkel is een speciaal punt voor gasuitgifte. Je mag met lege gasflessen de winkel in om deze om te ruilen. Links achterin de winkel vind je het gasuitgifte punt. Is er geen medewerker? Druk dan even op de bel en je wordt zo snel mogelijk geholpen.

Assortiment gasflessen
Bij Kampeerwereld Hendriks kan je terecht voor veel types gasflessen. Zo vind je bij ons koopflessen, statiegeldflessen en keuringsflessen. Voor Campingaz, BP/Benegas Light, Duitse flessen, Primagaz en Shell flessen ben je bij ons aan het juiste adres!


Een Campingaz fles heeft als voordeel dat je deze wereldwijd kan omwisselen. Nadeel is wel dat de flessen en de vulling van Campingaz relatief duur zijn. Een Campingaz fles is een koopfles, er zit dus geen statiegeld op deze flessen hij is echt van jou. Bij Kampeerwereld Hendriks vind je de flessen 901, 904 en 907 van Campingaz. Maar wij hebben ook de wegwerpblikjes of gascartouches van Campingaz in ons assortiment. Ten slotte hebben wij ook de zogenaamde Easy Blue of blauwe fles van Primagaz, ook dit is een koopfles. 

Gasflessen omwisselen

Van Primagaz hebben wij 2 gasflessen waar statiegeld op zit. De stalen fles met een inhoud van 10,5 kilo en de blauwe Easy Blue XL met een inhoud van 9,5 kilo. Bij de grijze, stalen fles van Primagaz, Shell of Antargaz, krijg je enkel statiegeld terug op vertoon van de kassabon. Wij adviseren dan ook de bon te kopiëren of in te scannen. Bij de blauwe 10,5 kilo fles van Primagaz krijg je ook zonder aankoopbewijs het statiegeld terug. De voorwaarden van het statiegeld worden door Primagaz bepaald.

De Benegas fles is een lichtgewicht fles en is verkrijgbaar in 5, 7,5 of 10 kilo inhoud. Het statiegeld dat je betaalt krijg je door middel van een certificaat altijd terug via Benegas. Wanneer je de lichtgewicht gasfles van BP/Benegas bij ons komt inleveren vullen wij een certificaat in en stempelen deze af. Dit certificaat stuur je naar Benegas en zij storten het statiegeld terug op je rekening. Het is wel belangrijk dat je bij aanschaf de gasfles aanmeldt bij Benegas. Fles kan ook worden ingeleverd bij een BP/Benegas dealer.

Gasflessen omwisselen

Het meest bekend is misschien wel de Duitse ook wel groene gasfles. Dit is een fles die voor 10 jaar gekeurd is. Belangrijk is om hier op te letten bij het omruilen van de fles. In de hals van de fles vind je het jaar waarin de fles gemaakt is. Staat er bijvoorbeeld 14? Dan betekent dit dat de gasfles in 2014 gemaakt is. Zo weet je dat je gasfles tot 2024 gekeurd is. Wij proberen bij het omruilen van de fles zoveel mogelijk hetzelfde jaar terug te geven.

Soms komt het voor dat het ingeleverde jaartal niet op voorraad is. Dan krijg je van ons een Duitse gasfles die ouder of jonger is. Daar komen de keuringsjaren om de hoek kijken. Als de gasfles die je terugkrijgt ouder is dan het ingeleverde exemplaar, dan krijg je de keuringsjaren terug. Is de fles jonger? Dan zal je bij moeten betalen. Naast keuringsjaren betaal je natuurlijk ook voor de vulling van de gasfles.

Soms komt het voor dat een Duitse gasfles ‘over datum’ is. Dan is de fles ouder dan 10 jaar. Deze fles mag je zonder bijkomende kosten bij ons achterlaten.

Gasflessen omwisselen
  • Wij vullen geen gasflessen, maar mocht je er toch voor kiezen een gasfles te laten vullen doe dit dan altijd bij een erkend gasvulstation. Doe je het zelf, dan heb je kans dat je de fles te vol tankt. Dit kan levensgevaarlijke situaties opleveren en de fles kan zelfs ontploffen door de hoge druk.
  • Het kan voorkomen dat je in het buitenland je gasfles niet kan omruilen. Men koopt dan vaak een gasfles in het buitenland. Maar waar jij je fles vanuit Nederland daar niet kan inleveren zal je de buitenlandse fles ook niet kunnen inleveren in Nederland. Zorg er dus altijd voor dat je goed voorbereid op weg gaat. Enkel Campigaz flessen zijn wereldwijd in te wisselen.
  • Naast gas hebben wij nog meer brandstoffen voor de kampeerder. Zo hebben wij Qlima, voorheen Zibro, de Kristal brandstof in een flacon van 20 liter en Tosaine ook in 20 liter verpakking. Dit is schone en gezuiverde petroleum voor bijvoorbeeld kachels. Ook vind je bij Kampeerwereld Hendriks de Coleman Fuel in een verpakking van 1 liter, handig voor bijvoorbeeld de Coleman Stove.