• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Meindl

Meindl is een merk dat al meer dan 300 jaar schoenen maakt voor de wandelaar. Lees meer

Meindl

De optimale wandelervaring met Meindl

Meindl is een merk dat al meer dan 300 jaar schoenen maakt voor de wandelaar. De wandelschoenen worden gemaakt op een iets bredere leest en hebben daardoor ook een bredere pasvorm. Verder wordt er in de schoenen gebruik gemaakt met technieken zoals Air Revolution, Comfort Fit en MFS Vakuum. Dit zorgt voor de beste pasvorm en optimale kwaliteit. De jarenlange ervaring in het maken van schoenen is terug te zien en te voelen in de wandelschoenen van Meindl. De schoenen lopen op in verschillende categorieën. Het begint bij de wandelschoenen voor dagelijks gebruik en eindigt bij de bergschoenen voor de fanatieke alpinist. 

 

 

Lees meer
Lijst
Foto's
Meindl Vakuum Inlegzool
Op voorraad
12.99

Ooit is in 1683 het merk Meindl ontstaan bij Petrus Meindl, maar tegenwoordig is het een breed begrip in de wandelsport. De negende generatie van de familie heeft het bedrijf nu overgenomen en de naam en status hoog gehouden. Wat is begonnen als schoenmakerij en fabrikant van lederhosen is uitgegroeid tot één van de grootste wandelschoen fabrikanten. Er worden nog steeds kleding, sokken en tassen gemaakt in de fabrieken, maar toch blijft Meindl bekend om de wandelschoenen. Door samenwerkingen met merken als Vibram en Gore-Tex hebben de bergschoenen een stevige, slijtvaste zool en een membraamvoering die de schoen waterdicht maakt. 

Meindl vervaardigt nu al meer dan 300 jaar schoeisel. Vroeger werden de schoenen allemaal met de hand gemaakt. Nu wordt de ambachtelijke productie ondersteund door moderne machines. Echter, de machines werken niet zelfstandig, maar worden bediend door een persoon. Meer dan 200 stappen moeten worden uitgevoerd bij het fabriceren van een Meindl wandelschoen. Je bent verzekerd van vakmanschap bij Meindl, de experts hebben de kennis, ervaring en de liefde voor het vak die nodig zijn om wandelschoenen te maken van ambachtelijke kwaliteit. Meindl heeft een breed assortiment hoge en lage wandelschoenen voor zowel dames, heren als kinderen.