• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Katadyn

Katadyn is een Zwitserse fabrikant die gespecialiseerd is in waterzuivering. Lees meer

Katadyn

Katadyn is gespecialiseerd in waterzuivering

Katadyn is een Zwitserse fabrikant die gespecialiseerd is in waterzuivering. Het is het eerste bedrijf dat zich bezighield met de productie van waterzuiveringsproducten voor de consumentenmarkt. De bekende Pocket waterfilter is al sinds 2003 het belangrijkste visitekaartje. Om vers water voor iedereen bereikbaar te maken is er een heel assortiment aan verschillende modellen. Ook zijn de waterfilters voorzien van verschillende filters. Niet alle gebieden hebben dezelfde filtercapaciteit nodig. Bij een weekend weg heb je bijvoorbeeld minder capaciteit nodig dan wanneer je een maand onderweg bent. Ook is het belangrijk om te kijken naar waar je water gaat filteren. Een stroompje hoog in de bergen vraagt om een ander filter dan een meertje naast bewoond gebied.

Lees meer
Lijst
Foto's
Katadyn Filter Vario
Op voorraad
134.95
Katadyn BeFree 0,6L
Tijdelijk niet leverbaar
44.95
Katadyn Combi Filter
Tijdelijk niet leverbaar
259.95
Katadyn Hiker Pro Filter
Tijdelijk niet leverbaar
99.95
Katadyn Pocket Filter
Tijdelijk niet leverbaar
369.90

Het fijne aan de waterfilters voor consumenten is dat deze draagbaar zijn. Je kan ze makkelijk kwijt in je rugzak of achter in de auto. Ook zijn al deze pompen met de hand te bedienen. Zo kan je echt “off the grid” aan vers water komen. De gewichten variëren tussen de 200 en 500 gram. Alle filters van Katadyn werken met een keramisch filter. Deze kan je schoonmaken maar op de lange termijn zal je deze moeten vervangen zodat je verzekerd bent van de beste kwaliteit drinkwater. Sommige waterfilters hebben een tweede filter. Deze werkt met actieve koolstof. Afhankelijk van het soort water is het aan te raden om deze te kiezen.

Eigenlijk bepaalt de hoeveelheid water die je nodig hebt al een keuze. Dit heeft ermee te maken dat een filter vervangen moet worden na een bepaalde hoeveelheid water. Gelukkig hoef je dan niet de hele waterfilter te vervangen. Om je verder op weg te helpen hebben we een keuzehulp gemaakt over de waterfilters. Ook raden we aan om je zoveel mogelijk in te lezen over de gebieden waar je naartoe gaat. Misschien hoef je helemaal geen waterfilter mee te nemen of heb je juist een hele goede nodig. De goedkopere filters van Katadyn hebben een eenvoudig filter en kunnen alleen de basis vervuiling uit het water filteren. De duurdere filters kunnen meer water verwerken en ook meer vervuiling uit het water halen. Welke waterfilter je moet gebruiken is dus echt afhankelijk waar je gaat filteren.