• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Sommige reizen gaan door afgelegen gebieden. Lees meer

Multifuelbranders

Branden op zowel gas als benzine met multifuelbranders

Sommige reizen gaan door afgelegen gebieden. Dan weet je niet altijd welk type brandstof je kan krijgen. In deze situatie bieden multifuelbranders een uitkomst. Dit type branders branden namelijk zowel op gas(blikjes) als op vloeibare brandstoffen zoals benzine. Zo is er op iedere reis wel een geschikte brandstof te vinden en kan je lekker genieten van een warme maaltijd. De multifuelbranders komen natuurlijk ook van pas wanneer je niet kan kiezen tussen gas- en benzinebranders. Bij Kampeerwereld Hendriks hebben we multifuelbranders van de merken Primus en MSR, welke garant staan voor een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

Lees meer
Lijst
Foto's

Het voordeel van een gasbrander is dat deze erg simpel in het gebruik is. Je sluit je blikje aan, draait het kraantje open en ontsteekt de vlam. Bij het branden op benzine komt hier iets meer bij kijken. Zo moet je druk opbouwen door te pompen, de brander moet voorverwarmd worden en de uiteindelijke vlam is minder goed te controleren wat betreft vermogen. Het voordeel is echter dat loodvrije benzine overal ter wereld goed verkrijgbaar is. Met een multifuelbrander combineer je de voordelen van beide brandstoffen. Zo kan je gemakkelijk koken op gas wanneer gasblikjes beschikbaar zijn, maar kun je overschakelen op benzine wanneer dit niet zo is.

De multifuelbranders zijn, net als de benzinebranders, wat complexer dan gasbranders en vergen wat meer onderhoud. Met de meegeleverde handleidingen is dit echter geen probleem. Daarnaast kan je bij onze brander accessoires diverse reserveonderdelen en onderhoudssetjes vinden, zodat je jouw brander in topconditie kan houden. Ook brandstofflessen vind je hier. Ben je nog niet helemaal overtuigd van de multifuelbranders of denk je dat een andere brander misschien beter bij jouw past? Dan hebben we een handig overzicht met de verschillende typen branders en een keuzehulp voor je klaar staan. Natuurlijk kan je ook altijd in onze winkel langskomen voor persoonlijk advies.