• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Alles over Mepal

Alles over Mepal

Welke kampeerder heeft nu niet iets van Mepal in zijn caravan of tent staan? Of het nu gaat om een compleet servies of de lunchtrommel, de kans is heel groot dat je wel een product van Mepal hebt gebruikt of in gebruik hebt. Wij vertellen je graag meer over dit merk.

Het Nederlandse merk Mepal produceert al ruim 60 jaar kunststof producten die gericht zijn op eten en drinken. Bij de kampeerder is de naam Mepal dan ook zeer bekend, maar wist je dat de eigenlijke naam van het merk eigenlijk Rosti Mepal is? Rosti is van oorsprong een Deens bedrijf wat, net als Mepal, midden vorige eeuw is opgericht. In 1933 zijn deze twee merken ondergebracht in één onderneming: Rosti Mepal.

Rosti Mepal heeft zijn eigen ontwerpafdeling en de mix van Nederlands en Scandinavisch design spreekt een breed publiek aan. Zelfs zo goed dat veel ontwerpen al jarenlang een onderdeel van de collectie zijn. Daarnaast vind je in de collectie van Rosti Mepal ook serviezen die aansluiten op de huidige trends in decors en kleur. Een groot deel van het ontwerpen, de productie en distributie van de Mepal artikelen vindt plaats in het Gelderse Lochem.

Alles over Mepal

Als je kiest voor een Rosti Mepal campingservies dan kies je voor kwaliteit. Het motto is niet voor niets: Quality, Design, Function! Alle producten van dit merk voldoen aan de hoogste eisen die worden gesteld aan kunststof producten. Zo zijn de materialen die gebruikt worden van hoogwaardig materiaal, bestand tegen hoge temperaturen, sterk, krasbestendig en licht in gewicht.

Alles over Mepal

Waar je bij andere merken nog ziet dat er maar een deel BPA-vrij is zie je dat Rosti Mepal ervoor heeft gekozen om geen polycarbonaat te gebruiken waardoor echt alle producten van hen BPA-vrij zijn. Kies je voor een Mepal uitrusting dan kies je voor producten die gecertificeerd zijn door onafhankelijke testlaboratoria en die voldoen aan de EU-richtlijnen.

In de volksmond staat Mepal bekend als onbreekbaar, niets is minder waar. Alleen producten van kunststof waarin polycarbonaat is verwerkt zijn onbreekbaar en zoals we net gezegd hebben gebruikt Rosti Mepal geen polycarbonaat in zijn producten. Daarom is het advies ook om geen kokend heet water in je koffiemok te doen, hierdoor ontstaan kleine haarscheurtjes in het materiaal wat er uiteindelijk voor zorgt dat je mok een grote barst krijgt.

Op de onderkant van de producten vind je symbolen die je vertellen of je schaal nu wel of niet in de magnetron mag. Of misschien twijfel je of je het schaaltje in de vriezer mag zetten. En mag het servies wel in de vaatwasser? Al die symbolen laten je weten of het wel of niet kan, er is zelfs een symbool dat aangeeft in welk rek van de vaatwasser je het serviesstuk mag zetten. Handig toch?

Het meest voorkomende probleem bij het servies van Mepal is de aanslag van koffie en thee in de mokken. Wat je ook doet, dit is niet te voorkomen. Gebruik nooit een schuursponsje of een schuurmiddel om je mok schoon te maken. Welke van de twee je ook gebruikt, ze zorgen allebei voor krasjes in de mok waardoor de aanslag zich nog beter kan hechten, niet doen dus. Je kan de aanslag proberen te verwijderen met een Steradent- of een vaatwastablet op te lossen in warm water en daar de mokken 24 uur in te laten weken. Er bestaat ook een speciale melamine reiniger die snel resultaat geeft.

Alles over Mepal

Je vindt bij Rosti Mepal alles wat je nodig hebt voor onderweg, naar school en op de camping. Van bereiden, serveren tot bewaren, alles is overzichtelijk in series ingedeeld waardoor het samenstellen van je campingservies een stuk eenvoudiger wordt. En ben je een onderdeeltje kwijt, bijvoorbeeld de deksel van een schaal of de drinktuit van je bidon? Voor de meeste producten heeft Rosti Mepal wel een vervangend onderdeel.

Bij Kampeerwereld Hendriks vind je bijna de volledige collectie Mepal in het assortiment. Je kan voor één stijl of kiezen voor een basisservies en deze aanvullen met een trendy servies en zo creëer je je eigen stijl. En zoals eerder gezegd: Mepal heeft veel ontwerpen jarenlang in de collectie zodat je er ook voor kunt kiezen om het in gedeeltes aan te schaffen.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een persoonlijk advies.

Bekijk hier alle Mepal producten>>