• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Hanwag

Uit de familie Wagner zijn drie bedrijven voortgekomen. Lees meer

Hanwag

De stamboom van Hanwag

Uit de familie Wagner zijn drie bedrijven voortgekomen. Lorentz richtte Lowa op, Alfred creëerde Hochland en Hans richtte Hanwag op. In 1921 werd het bedrijf geboren, hij volgde zo zijn vader en grootvader op in het schoenmakersvak. Het merk strijdt voor een verantwoorde manier voor het produceren van schoenen. Ze produceren robuuste wandelschoenen met een hoge kwaliteit. Ook heeft Hanwag verschillende pasvormen waardoor de wandelschoenen geschikt zijn voor een groot publiek. Zo hebben ze bijvoorbeeld modellen met een extra wijde pasvorm en modellen voor mensen met een Hallux Valgus. De schoenen zijn er in verschillende categorieën en zo is er voor ieder wel wat wils.

Lees meer
Lijst
Foto's
Hanwag Banks II GTX Wandelschoen Heren
Leverbaar in 8 tot 12 werkdagen
199.95

Hanwag is een merk dat graag wilt investeren in de komende generatie. Duurzaamheid staat hoog in vaandel en dat is ook terug te zien in het productieproces van de wandelschoenen. Zo komt al het leer dat wordt gebruikt uit Europa, vooral Kroatië. Dit zorgt ervoor dat het vervoer korter is en ook dat het leer niet meer vervormd. Als het leer bijvoorbeeld uit Canada zou komen, dan zou het in dit klimaat scheef kunnen trekken wanneer het verwerkt wordt tot bergschoen. Ook is het leer dat Hanwag gebruikt terug te traceren tot de rundveehouderij door middel van de HACCP, een concept ter controle van levensmiddelen.

Om lang van je Hanwag bergschoenen te genieten is onderhoud ook belangrijk. Het ene model heeft net wat meer onderhoud nodig dan de andere. Het begint bij het goed schoonhouden van de bergschoenen. Ook zal je de leren modellen met enige regelmaat moeten invetten om het leer niet uit te laten drogen. Wanneer je dit goed doet geniet je langer van je bergschoen. Het kan voorkomen dat er iets kapotgaat aan je bergschoen door slijtage of een andere oorzaak. Bij Paul den Ouden in Veenendaal ben je aan het juiste adres. Deze gespecialiseerde schoenmaker wordt ondersteund door Hanwag zelf. Zo is je wandelschoen weer als nieuw!