• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Wanneer gewicht een belangrijke factor is, zijn deze lichtgewicht stoelen een ideale uitkomst. Lees meer

Lichtgewicht kampeerstoelen

Comfort voor iedereen met de lichtgewicht stoelen

Wanneer gewicht een belangrijke factor is, zijn deze lichtgewicht stoelen een ideale uitkomst. Met zijn compacte pakmaat en ultra lichte gewicht is dit de droom van iedere grammenjager. Ook de actieve reiziger hoeft op deze manier geen comfort meer in te leveren op vakantie. Echter, deze stoelen zijn niet alleen ideaal voor de backpacker of fietser, maar ook voor de festivalganger of compacte vakantieganger. Het zitmatje of de boomstronk vallen in het niet wanneer je deze stoelen bezit. Kom een keer langs in onze showroom en probeer ze allemaal uit. Want zoals de stoelenspecialist altijd zegt: “Het allerbelangrijkste is dat ’ie lekker zit!”.

Lees meer
Lijst
Foto's

Door ons ruime assortiment is er voor iedereen wat wils. Er zijn bijvoorbeeld hogere stoelen voor degene die makkelijk op wilt staan en geen rekening hoeft te houden met gewicht en pakmaat. Met de kleinste stoelen is er aan de backpacker gedacht. Ook als je niet per se de lichtste stoel nodig hebt, kan een lichtgewicht stoel een uitkomst zijn door zijn compacte pakmaat. Zo houd je meer ruimte over in de kofferbak voor andere onmisbare spullen op vakantie. Met merken als Helinox en Alite in huis ben je er altijd van verzekerd dat er een stoel is die bij jouw wensen past.

Om jouw lichtgewicht vakantie helemaal compleet te maken zijn er vele accessoires verkrijgbaar. Zo kan je de lichtgewicht stoelen compleet maken met een lichtgewicht tafel van Helinox of Bardani. Voeg daarnaast bekerhouders toe voor meer gemak en een aangename warme stoelhoes voor de koudere momenten. Ook zijn er mogelijkheden om de stoel extra stabiel te maken door het monteren van Vibram voetjes of een Ground sheet, zodat de stoel ook stevig staat op gras of zand. Er is ook de mogelijkheid je lichtgewicht stoel om te toveren tot schommelstoel met de leuke rocking foot van Helinox.


Waarom zijn lichtgewicht stoelen prijzig?

Het vervaardigen van een lichtgewicht stoeltje is een lastig proces. Het stoeltje moet lichtgewicht en compact zijn en toch een normaal draagvermogen hebben. De productie- en materiaalkosten zijn hoog om deze eigenschappen te garanderen.

Waarom zit er een groot prijsverschil tussen de merken?

r zit een relatief groot prijsverschil tussen de verschillende lichtgewicht stoeltjes. Deze prijsverschillen zitten vooral in het materiaal dat gebruikt wordt. Hoe lichter, duurzamer en groter het lichtgewicht stoeltje wordt, hoe kostbaarder het stoeltje wordt.

Wat kan ik tegen het wegzakken van mijn stoeltje doen?

Tijdens het rondtrekken komt het helaas wel eens voor dat de kleine voetjes van de lichtgewicht stoeltjes wegzakken in de zachtere ondergronden.
Gelukkig zijn hier verschillende oplossingen voor. De meest gebruikte oplossing is de Groundsheet van Helinox. Dit is een grondzeiltje die je onder alle voetjes heen trekt waardoor het stoeltje niet zo snel verzakt. Er zijn ook Ball Feet van Helinox. Dit zijn balletjes die je over de voetjes heen schuift waardoor het draagoppervlak groter wordt en het stoeltje een stuk minder snel verzakt. De laatste oplossing is de Rocking Feet van Helinox. Dit transformeert je lichtgewichtstoel in een schommelstoel en maakt ook de draagoppervlakte van de stoel een stuk groter.

Kan mijn lichtgewicht stoel tegen zonnebrand?

Nee, in eerste instantie zal de stoel tegen zonnebrand kunnen, maar na veelvoudig gebruik zal de lichtgewicht stoel gaan verkleuren. Deze verkleuringen kun je voorkomen door een badstof hoes als bescherming te gebruiken. Tegelijkertijd heeft deze hoes een drogende functie nadat je gezwommen hebt. Je kunt de hoes na gebruik wassen en zo houd je de strandstoel netjes.