• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Wanneer je op reis gaat naar een tropische bestemming of je weet van tevoren dat er veel insecten zijn daar waar je moet slapen? Dan zijn klamboes een echte uitkomst! Klamboes zorgen er namelijk voor dat insecten niet binnen kunnen komen. Lees meer

Klamboes

Weg met muggen en insecten dankzij klamboes

Wanneer je op reis gaat naar een tropische bestemming of je weet van tevoren dat er veel insecten zijn daar waar je moet slapen? Dan zijn klamboes een echte uitkomst! Klamboes zorgen er namelijk voor dat insecten niet binnen kunnen komen. De gaatjes zijn zo fijn dat deze vervelende beestjes hier niet doorheen kunnen. Ook zijn er klamboes die geïmpregneerd zijn, deze beschermen je nog beter tegen bijvoorbeeld malariamuggen. Binnen onze collectie vind je klamboes van de merken Care Plus, Travelsafe en Cocoon. Stuk voor stuk goede merken die betrouwbare producten maken en dus ook hun klamboes!

Lees meer

Klamboes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo heb je ze voor 1 persoon of 2 personen, maar ook de vorm kan verschillen. Zo zijn er de belvormige klamboes, deze hebben altijd een ring aan de bovenkant waar vanuit de klamboe naar beneden valt. Je kan hem aan het plafond bevestigen zodat deze over het bed heen valt. Ook is er de box klamboe die aan alle 4 de punten vast wordt gemaakt en zo een box om het bed vormt. Naast klamboes voor je bed hebben wij ook klamboes voor over je hoofd voor als je naar de jungle gaat bijvoorbeeld.

Zeker in tropische landen kan je nogal wat last ondervinden van muggen en andere insecten. Op zich niet erg, maar wanneer ze ziektes over kunnen brengen en je nachtrust verstoren is het klaar. Om toch deze reizen te maken kan je gewoon een klamboe/musquito net meenemen. Deze hang je over je slaapplek en je bed is zo goed als mugvrij. Zo hoef je ook niet te blijven smeren met DEET en kan je gewoon fris je bed in. De meeste klamboes zijn niets anders dan een net waarvan de mazen zo fijn zijn dat muggen hier niet doorheen kunnen.

Zeker in tropische landen kan je last ondervinden van muggen en andere insecten. Op zich niet erg maar wanneer ze ziektes over kunnen brengen en je nachtrust verstoren is het klaar. Om toch deze reizen te maken kan je gewoon een klamboe / musquitonet meenemen. Deze hang je over je slaapplek en je bed is zo goed als mug vrij. Zo hoef je ook niet te blijven smeren met DEET en kan je gewoon fris je bed in. Er zijn ook geïmpregneerde klamboes met een anti muggen middel. Zo komen ze niet eens in de buurt van je bed.

Bij klamboes denken mensen vaak aan tropische regenwouden en hutjes maar ze vergeten dat in Europa net zoveel last kan hebben van insecten en dan vooral de muggen. Niet door de overdraagbare ziektes maar wel die irritante muggenbulten die de hele dag blijven jeuken. Om dit tegen te gaan kan je in Nederland net zo goed een klamboe boven je bed hangen. Zo heb je niet alleen op reis betere nachten maar thuis ook. Een ander voordeel is dat je er ook een vakantie gevoel van krijgt en niets geeft zoveel ontspanning als vakantie. Mis je alleen nog het zand als je je bed uitstapt!

Klamboes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo heb je ze voor 1 persoon of 2 personen, maar ook de vorm kan verschillen. Zo zijn er de belvormige klamboes, deze hebben altijd een ring aan de bovenkant waar vanuit het horrengaas naar beneden valt. Je kan hem aan het plafond bevestigen zodat hij over het bed heen valt. Ook is er de box klamboe die aan alle 4 de punten vast wordt gemaakt en zo een box om het bed vormt. Naast klamboes voor je bed hebben wij ook muskietennet voor over je hoofd, voor als je naar de jungle gaat bijvoorbeeld.

Welke klamboe kan ik het best gebruiken?

Afhankelijk van de overnachtingsplek heb je keuze uit diverse modellen. Bell- of box-modellen zijn het meest voorkomend en daarin zijn verschillende maasgroottes verkrijgbaar. We adviseren om een geïmpregneerde klamboe te gebruiken wanneer je naar een tropisch gebied gaat waar malaria of knokkelkoorts voorkomt. Wanneer je met knutten te maken hebt in het gebied waar je blijft overnachten kun je ook beter voor de geïmpregneerde variant kiezen, of voor een fijnere maas. Ga je binnen Europa op reis, dan heb je vaak voldoende aan een niet- geïmpregneerde klamboe tegen muggen en teken.

Wat is het verschil tussen een geïmpregneerde en een niet- geïmpregneerde klamboe?

Een geïmpregneerde klamboe houdt door middel van Durallin impregnatie muggen en andere insecten op afstand, zodat deze niet op het net komen en er alsnog doorheen kunnen prikken. De impregnatie werkt tot 3 jaar en verdwijnt na 20 wasbeurten. Hang deze geïmpregneerde klamboe na een wasbeurt op in een goed geventileerde ruimte en was je handen hierna goed.
Een niet- geïmpregneerde klamboe werkt ook effectief tegen muggen en kleinere andere insecten. Ze worden alleen niet op afstand gehouden door een impregnatie en landen dus wel op de buitenkant van de klamboe.

Krijg ik het niet heel benauwd in een klamboe?

De maasgrote is groot genoeg om zonder belemmering te kunnen blijven ademen. Voel je je misschien sneller opgesloten in de klamboe, kies dan voor het box-model. Deze kun je namelijk op 4 plekken bevestigen aan het plafond met haken of kleine spijkertjes. Hierdoor voel je je minder opgesloten.