• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Seizoenkamperen

Seizoenkamperen

Het kampeerseizoen kan niet lang genoeg duren. En dat klopt voor sommigen ook, want er zijn op veel campings of vakantieparken ook seizoenplekken beschikbaar. Deze plekken laten het toe om extra lang van het kamperen te genieten. Je kunt vaak in het voorseizoen (maart/april) al naar je plek en je kunt er blijven tot aan het einde (oktober) van het seizoen.  

Op deze pagina geven wij jou tips en tricks om jouw kampeerervaring nog comfortabeler te maken.  

Ga snel naar: Luxe | Investeren | ComfortKwaliteit boven kwantiteit | Het verblijf | Tips

Seizoenkamperen

In de winter kan je natuurlijk ook kamperen, maar dit is vaak niet zo comfortabel. In Nederland zijn er trouwens ook niet zoveel campings open tijdens deze periode... Daarom gaan de meeste kampeerders in de zomer kamperen en proberen we het ons zo gemakkelijk mogelijk maken. Ben je van plan om het hele seizoen door te brengen op jouw plek? Of ben je van plan om vooral in het weekend langs te komen? Hoe je het ook wendt of keert: luxe is belangrijk als je een seizoensplek hebt.

Niets is zo belangrijk als jezelf thuis voelen op de plek waar je een aantal maanden gaat doorbrengen. Daarom is het ontzettend belangrijk om van tevoren te weten waar je in investeert. Voor activiteiten, wandel- en fietsroutes en restaurants in de omgeving kun je jezelf laten informeren bij het dichtstbijzijnde VVV-kantoor. Ook is er op Google veel informatie te winnen over de omgeving.

Seizoenkamperen

Je plek op de camping of het vakantiepark waar je verblijft is net zo belangrijk, zo niet het belangrijkste. Je kan vaak kiezen welk huisje of welke kampeerplek je wilt hebben. Deze keuze is essentieel voor jouw kampeerervaring. Denk bijvoorbeeld aan zonligging. In de lente lijkt het fijn om een plek te hebben met zo veel mogelijk zon, maar in de zomer heb je liever iets meer schaduw. Waar je ook rekening mee kunt houden, is welke faciliteiten het park of de camping heeft en hoe goed deze faciliteiten te bereiken zijn. Als je slecht ter been bent kan het handig zijn om een plek te kiezen dichtbij het toiletgebouw. Het is slim om gelijk te informeren of douchen bij de prijs in zit, of dat je moet betalen voor de douches. (Eventueel kan je dan gelijk vast douchemuntjes inslaan.)

Comfort gaat boven alles. Als je investeert in een seizoenplek wil je wel dat je ervan kunt genieten. Een voorbeeld hiervan zijn de stoelen. Vaak kopen mensen die een seizoenplek hebben grotere en comfortabelere stoelen dan mensen die twee tot vier weken op vakantie gaan. Je kunt er, naast het feit dat de stoelen ontzettend lekker zitten, veel langer van genieten. Ook is het de moeite waard om te investeren in campinggadgets die jouw campingervaring nog comfortabeler maken. Denk hierbij aan een airco of ventilator voor een tropische zomer, of juist een kachel of terrasheater voor de koudere dagen. Zo kan je op ieder moment ongestoord een spelletje doen, puzzels maken of de buren uitnodigen voor een borrel.

Veel mensen kiezen ook voor een schuurtent. Want hoe meer ruimte, hoe meer comfort. Met een schuurtent kun je zorgen voor meer leefruimte, een extra slaapplek of een opbergplaats voor fietsen.

Seizoenkamperen

Tuurlijk. We willen allemaal een beetje op onze centen letten. Toch is het laatste wat je wilt dat er om de haverklap spullen kapotgaan. Begrijp ons niet verkeerd... Je hoeft niet altijd het duurste product te kopen... Maar wij van Kampeerwereld Hendriks willen je graag adviseren wat voor jou de beste keuze is. Prijskwaliteit verhouding...

Er is zeker kwaliteit verschil, maar heb je die kwaliteit ook echt nodig? Wij hebben liever dat je van jouw producten kunt genieten. De juiste prijskwaliteit verhouding. Daarom is het belangrijk om spullen aan te schaffen die bij jou passen. 

Dat ene product kan van goede kwaliteit zijn. Maar het kan ook een iets voordeliger product zijn met iets minder kwaliteit (zeker als je maar 1x per jaar gebruikt). In veel gevallen is een duurder product vaak een kwalitatiever product, maar soms betaal je ook voor het merk... 

Het gezegde is: “Goedkoop is duurkoop” Waar je bijvoorbeeld een stoel koopt die na paar seizoenen kapot is, heb je vaak voor een paar tientjes extra ook een stoel die wel jaren meegaat. Dit geldt voor ontzettend veel producten.  

Seizoenkamperen

Het begint met een goede tent, caravan of camper die aan jouw eisen voldoet. Als jij je thuis voelt in jouw tent, caravan of camper, dan zit je (letterlijk en figuurlijk) goed. Het is ook fijn om lekker buiten te zitten. Helaas staat Nederlands weer dat niet altijd toe. Wat daarom handig is bij een seizoensplek is een voortent. In een voortent kun je buiten zitten terwijl je beschut bent tegen wind, zon en regen. Een voortent zelf heeft geen ondergrond. Hiervoor kun je zelf een vloer leggen. Dit begint vaak met een gronddoek. Dit doek zorgt er door de ademende materialen voor dat het gras niet doodgaat. Zo kun je tegels op de ondergrond leggen zonder dat deze vies worden. Vloertegels zorgen ervoor dat je comfortabel rond kan lopen doordat je voeten niet nat of vies worden van het gras. Om het gezellig te maken kun je bovenop de tegels tenttappijt leggen. Tenttapijt zorgt voor grip en gezelligheid. Je hebt ze in verschillende soorten en maten.

Seizoenkamperen

Het is lekker om buiten te zitten in de voortent, maar het weer in Nederland kan nogal wisselvallig zijn. Het weer kan in de zomer zomaar omslaan. Om iedere keer de zijkant of de voorkant open en dicht te ritsen is ook zo´n gedoe. Daarom zijn er bij kampeerwereld Hendriks zelfs voortentluifels. Dat is inderdaad hoe het klinkt: een luifel voor de voortent. Deze zorgt voor optimaal kampeercomfort omdat je hem kunt aansluiten op de voortent. Zo hoef je niet iedere keer als het weer verandert, de zijkanten of voorkant open en dicht te ritsen. Het scheelt je een hoop moeite, en brengt je hierdoor nog meer comfort.

Seizoenkamperen

Het is altijd goed om te bedenken waar je je plek wilt hebben. De plek op de camping is handig maar ook de locatie van de camping/het vakantiepark zelf is belangrijk. Wil je een plek vlakbij het water, het bos, de zee of ergens in de buurt van het platteland? De reistijd is ook afhankelijk van de locatie. Wil je ieder weekend naar de plaats? Dan wil je misschien niet te ver rijden. Wellicht vind je ver rijden niet erg, maar een grote afstand kan je toch weerhouden om wat vaker naar de camping te gaan.

Als je het hele seizoen wilt doorbrengen op de plek hoef je in principe maar een keer heen en weer te reizen. Dat betekent dat je minder kritisch hoeft te kijken naar de reistijd en je alleen hoeft te focussen op de locatie van de camping/het vakantiepark.

Het is nooit verkeerd om je van tevoren in te lichten over het stroomgebruik. Niet alle campings en vakantieparken werken hetzelfde. Op de ene camping kan je meer stroom verbruiken dan de andere. Je wilt niet dat de stoppen doorslaan, dus controleer van tevoren eerst hoeveel je kunt verbruiken en hoeveel de apparaten die je mee neemt verbruiken. Natuurlijk moet je nooit alle apparaten tegelijkertijd aan doen, maar het kan helpen om ook echt campingapparaten aan te schaffen. Deze nemen minder stroom in gebruik dan normale huishoudelijke apparaten. Wat dan ook gelijk goed is om te weten is welke faciliteiten er op de camping beschikbaar zijn. Je kan bijvoorbeeld zelf een wasmachine meenemen, maar wellicht is er wel een wasserette voor algemeen gebruik.

Seizoenkamperen

Een andere vraag die je jezelf kunt stellen is hoe het werkt met de betaling. Voor stroom betaal je misschien achteraf wat je hebt verbruikt, maar soms betaal je van tevoren een bedrag die later niet (in sommige gevallen wel) is aan te passen. Informeer vooraf goed hoe het werkt om teleurstellingen te voorkomen.

Heb je bij de plek een watertap en een afvoerpunt? Dat is handig als je niet iedere dag met water wilt sjouwen. Het kan ook zijn dat er op de camping een centraal punt is om water te tappen en af te voeren. Met water geldt dezelfde vraag of je extra betaalt voor waterverbruik/afvoer of dat het bij de prijs in zit.

Als je lekker wil surfen op het internet is wifi (of voldoende bereik voor 4/5G) belangrijk. Is er wifi op de camping? Zijn er centrale plekken voor wifi, moet je betalen of is het Free Wifi?
Soms wil je het nieuws, een film of een serie kijken. Dan is het ook goed om te weten of er een tv/CAI-aansluiting is.

Bekijk wat er te doen is op de camping/het park. Is er een leuke speeltuin en/of zwembad aanwezig? Hoewel je het erg leuk kan vinden om met kinderen te spelen kan het je een hoop tijd en energie schelen als er een andere manier is om de kinderen te vermaken. Een animatieteam kan een grote rol op zich nemen, maar een speeltuin is van groot belang voor het plezier en de ontwikkeling van de kinderen.

Seizoenkamperen

We zijn het er vast en zeker over eens dat we ongelukken beter kunnen voorkomen dan genezen. Het weer kan namelijk zomaar omslaan! Daarom is nooit verkeerd om een reparatieset, stormbanden of een aantal extra haringen bij de hand te hebben. Ook dakliggers zijn ideaal. Deze voorkomen dat water niet in het tentdak gaat staan, zodat het dak niet doorscheurt.

Wil je weten welke stormbanden je nodig hebt voor jouw voortent? Lees dan onze adviespagina:

Welke stormband heb ik nodig? >>

Het is handig om één lijst met alle belangrijke contacten binnen je bereik te hebben. Denk hierbij aan familiecontacten voor een noodgeval. Maar ook bedrijven voor schadereparaties, of verzekeringen. Een lijst als dit kan je gemakkelijk plastificeren en bewaren in een lade in de keuken, of in een speciaal papierbakje. Mocht er iets gebeuren dan weet je in ieder geval bij wie of waar je moet zijn. Handig om stress te voorkomen. Stress is het laatste wat je wilt op je heerlijke vakantieplek.

Wij hebben je nu een aantal tips en tricks gegeven. Nu gaat iedere camping anders om met de huisregels. Dus als laatste tip geven we graag mee dat het handig is, als je een camping/vakantiepark op het oog hebt, om je eerst te laten informeren over de algemene voorwaarden en de huisregels. Zo weet je direct wat er wel en niet is toegestaan. Denk aan huisdieren, een bijzettentje plaatsen, onderverhuren of overige bijkomende kosten. Dit kan teleurstellingen voorkomen. Als je de perfecte plek hebt uitgekozen kan het kamperen beginnen. Geniet ervan!

Dit waren onze tips en tricks voor seizoenkamperen. Wij hopen dat je er iets aan hebt!

Seizoenkamperen