• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Steeds meer mensen willen graag een zo compact mogelijke slaapmat in combinatie met een zo laag mogelijk gewicht. Lees meer

Lichtgewicht slaapmatten

Lichtgewicht wil niet direct zeggen oncomfortabel

Steeds meer mensen willen graag een zo compact mogelijke slaapmat in combinatie met een zo laag mogelijk gewicht. Vroeger kwam je dan uit op backpack matjes van net 2.5 cm dik. Tegenwoordig heb je al compacte slaapmatten die alsnog een dikte hebben van tussen de 6 en 9 cm. Deze passen dan nog steeds met gemak in een rugzak of fietstas en ook kleine auto’s. Vaak zit er in dit soort lichtgewichte slaapmatten geen isolerend schuim. Dit is niet heel compact te krijgen. Om toch voor een goede isolatie te zorgen worden er verschillende technieken gebruikt van een synthetische vezel tot laagjes folie.

Lees meer
Lijst
Foto's
  • 1
Therm-A-Rest NeoAir Xlite Regular Slaapmat - Geel
Niet meer leverbaar
190.00
171.00
Exped SynMat UL MW + Pumpbag Slaapmat - Oranje
Tijdelijk niet leverbaar
179.95
169.95
Therm-A-Rest NeoAir Topo Regular Wide Slaapmat - Groen
Tijdelijk niet leverbaar
155.00
139.50
Exped SynMat UL LW + Pumpbag Slaapmat - Oranje
Tijdelijk niet leverbaar
179.95
161.95
Therm-A-Rest Z Lite SOL Regular Slaapmat - Grijs
Niet meer leverbaar
52.01
52.00
Exped SynMat HL MW + Pumpbag Slaapmat - Oranje
Tijdelijk niet leverbaar
189.95
Exped SynMat XP 7 M + Pumpbag Slaapmat - Oranje
Tijdelijk niet leverbaar
159.95
Exped SynMat XP 7 MW + Pumpbag Slaapmat - Oranje
Tijdelijk niet leverbaar
169.95
Therm-A-Rest Trail Pro Regular Slaapmat Groen
Tijdelijk niet leverbaar
135.00
121.50
Therm-A-Rest RidgeRest Classic Regular Slaapmat - Zwart
Tijdelijk niet leverbaar
25.00
22.50
Therm-A-Rest Z Lite SOL Regular Slaapmat - Blauw
Niet meer leverbaar
52.00
46.80
Therm-A-Rest NeoAir Topo Luxe Large Slaapmat - Groen
Tijdelijk niet leverbaar
195.00
175.50
Therm-A-Rest NeoAir Venture Regular Slaapmat - Groen
Tijdelijk niet leverbaar
110.00
99.00
Therm-A-Rest RidgeRest SOLite Regular Slaapmat - Grijs
Tijdelijk niet leverbaar
Vanaf
35.00
Exped SynMat HL LW + Pumpbag Slaapmat - Oranje
Niet meer leverbaar
199.95
169.99
Therm-A-Rest Trail Lite Regular Slaapmat
Tijdelijk niet leverbaar
85.00
76.50
Therm-A-Rest NeoAir Venture Large Slaapmat - Groen
Tijdelijk niet leverbaar
125.00
112.50
Therm-A-Rest NeoAir Xlite Large Slaapmat - Geel
Niet meer leverbaar
220.00
198.00
Therm-A-Rest NeoAir Topo Large Slaapmat - Groen
Tijdelijk niet leverbaar
170.00
153.00
Deryan Welcool Matras Peuter - Wit
Tijdelijk niet leverbaar
32.95
Deryan Welcool Matras Baby - Wit
Tijdelijk niet leverbaar
29.95
Therm-A-Rest NeoAir XTherm MAX Large Slaapmat
Tijdelijk niet leverbaar
275.00
247.50
  • 1

Vandaag de dag staat gebruiksgemak hoog in het vaandel bij alle merken die slaapmatten aanbieden. Zo is er nog een heel scala aan self inflatable slaapmatten. Je draait het ventiel open en de mat blaast zich vanzelf op. Alleen het laatste beetje lucht moet je zelf in de mat blazen. Ook zijn er slaapmatten die je voor de 100% zelf op moet blazen. Dit kan je met de mond doen maar na een actieve dag zit je hier niet op te wachten. Hiervoor zijn er geïntegreerde pompen ontwikkeld maar ook pompzakken die je vult met lucht en aansluit op de mat.

In ons assortiment lichtgewicht slaapmatten hebben wij bekende merken als Exped en Therm-A-Rest zitten. Zowel Exped als Therm-A-Rest leggen de lat loog bij het ontwikkelen en produceren van hun slaapmatten. Hierdoor hebben zij matten kunnen ontwikkelen die licht in gewicht zijn en toch comfortabel. Echter heeft iedereen een andere gedachte en gevoel bij comfortabel. Hierdoor is het belangrijk om een slaapmat uit te proberen. In onze winkel in Ermelo hebben wij van alle lichtgewicht slaapmatten een showmodel liggen die jij kan proberen in de winkel. Zo weet jij zeker dat je de beste slaapmat hebt gekozen en daar jaren plezier van zal hebben.

Binnen ons assortiment hebben wij slaapmatten en luchtbedden van drie grote merken, namelijk 
Therm-A-Rest, Exped en Human Comfort. Therm-A-Rest en Exped leggen hierbij de focus voornamelijk op het lichtgewicht segment. Human Comfort heeft, zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden, de focus liggen bij het comfort kamperen.  Toch hebben ook Therm-A-Rest en Exped een aantal matten die eerder worden gekozen voor comfort kamperen dan het lichtgewicht backpacken. Wel zijn deze matten nog steeds een stukje lichter in gewicht dan de slaapmatten van Human Comfort

Naast self-inflating slaapmatten en standaard luchtbedden zijn er ook luchtbedden die speciaal zijn gemaakt voor mensen die lichtgewicht op vakantie willen. In tegenstelling tot normale luchtbedden hebben deze lichtgewicht luchtbedden een speciale vulling waarmee het luchtbed wel isoleert en je daarom toch naar koudere gebieden kunt gaan. Daarbij zijn de tijken niet van PVC of TPU gemaakt, maar van polyester of nylon. De slaapmatten kunnen daardoor extra klein opgerold worden waardoor ze makkelijk mee kunnen in een backpack of fietstas tijdens een trekking of fietsvakantie. 

Het opblazen van je slaapmat is afhankelijk van het type mat dat je kiest. Zoals het woord zelf al zegt, blazen de self-inflating matten zichzelf op doordat het schuim wat erin zit uitzet wanneer het ventiel geopend is. Kies je voor een mat zonder schuim dan kom je snel terecht in de lichtgewicht slaapmatten. Ook wel technische luchtbedden...Deze kunnen opgeblazen worden met een universele pomp of met de pomp die door enkele merken erbij geleverd worden. Zo hebben Exped en Therm-A-Rest voor hun lichtgewicht luchtbedden een eigen ventiel en leveren ze daarom een eigen pompzak.