• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
filterbanner

Op welke manieren kan je filteren?

Er zijn verschillende manieren om verontreinigd water te zuiveren. Waar je altijd mee moet beginnen is op zicht alle vuil verwijderen. Dit kan verstoppingen voorkomen met als gevolg een defect filter.

Als je water kookt dan dood je vrijwel alle ziekteverwekkers. De regel is dat vanaf 70°C de meeste ziekteverwekkers dood gaan. Het is wel verstandig om het water een aantal minuten door te koken om er zo zeker van te zijn dat alles dood is. Nadelen van het koken van water is wel dat je het water moet laten afkoelen voordat je het kunt drinken. Ook kun je met het koken geen chemicaliën uit het water halen.

Het koken van water is een van de eenvoudigste manieren van waterzuivering
Het filteren van water is een snelle en effectieve manier van waterzuivering

De naam zegt het al; een filter dood geen ziekteverwekkers maar deze worden uit het water gefilterd. Een filter heeft vaak een element dat van keramiek gemaakt is. Een nadeel is wel dat dit filter een bepaalde levensduur heeft. Je moet een filter goed schoonmaken en onderhouden om ervoor te zorgen dat deze goed zijn werk blijft doen.

Keramieken filters heeft zulke kleine poriën, dat het alle protozoa en bacteriën tegenhoudt. Sommige filters kunnen ook virussen uit het water filteren. Met een toevoeging van een koolstof filter houd je een nog zuiverder product. Het grootste voordeel is dat je het water direct kunt drinken.

Jodium- en chlooroplossingen worden vaak gebruikt om bacteriën en virussen te doden. Dit wordt echter niet vaak gebruikt. Een groot nadeel hiervan is dat je afhankelijk bent van de temperatuur van het water. Als deze niet goed is werkt de zuivering niet goed.

Het duurt vaak een lange tijd voordat je het gezuiverde water kunt drinken. Omdat dit vaak ook chemische stoffen zijn heb je bij aanschaf ook te maken met wetgeving hierover. Zo kun je in Nederland bijvoorbeeld alleen Hadex van Care Plus kopen.

Met chemische waterzuivering heb je geen extra hulpmiddelen nodig
Een koolstoffilter verwijderd de kleinste organismen uit water

Een koolstof filter haalt diverse chemische stoffen uit het water. Pesticiden, Chloor en Jodium worden verwijderd. Een koolstof filter word vaak gebruikt in combinatie met een keramisch filter omdat je zo vrijwel alle ziekteverwekkers kunt filteren. Het water dat je zuivert kun je direct drinken.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een passend en persoonlijk advies.

Kies jij er na het lezen van deze pagina toch voor om jouw water te filteren? Bestel deze dan ook gemakkelijk in onze webwinkel.

Shop hier je waterfilter>>