• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Dagrugzakken

Dagrugzakken

Een goede rugzak is de basis voor iedere langere wandeling. Lees meer

Niet alleen wandelaars gebruiken goede rugzakken

Een goede rugzak is de basis voor iedere langere wandeling. Of dit nu door de natuur is of tijdens een citytrip. Je kan op een goede manier spullen meenemen als een camera, eten, drinken, kledingstukken en natuurlijk niet te vergeten souvenirs. De dagrugzakken die wij aanbieden zijn allemaal comfortabel in het gebruik. Je wil niet dat een rugzak een last is die je mee moet zeulen. Sommige dagrugzakken zijn zo ontworpen dat je deze ook kan gebruiken tijdens activiteiten als mountainbiken, klimmen en trailrunning. Zo heb je een dagrugzak die je voor meerdere doeleinden kan gebruiken. Wel net zo voordelig.

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp rugzak v2

De wat eenvoudigere dagrugzakken hebben een vast rugpand. Dit houdt in dat er geen ruimte zitten tussen de rug van de drager en de rugzak zelf. Het voordeel hiervan is dat je meer inhoud tot je beschikking hebt in de rugzak zonder dat dit een “bult” op je rug is. Er zijn ook wat technischere dagrugzakken die een ventilerend rugpand hebben. Je raadt het dus al, je rug zweet hierdoor minder. Over het algemeen zitten deze rugzakken ook beter en comfortabeler omdat deze door dit rugpand beter de lijnen van je rug volgen. Zeker wanneer je veel en ver wandelt is comfort een must!

Wellicht de meest bekende dagrugzak van de laatste jaren. Op iedere straathoek kom je deze wel tegen en dan vooral in combinatie met een dopper. De Känken tas van Fjällräven. Uit origine is deze rugzak als schooltas ontworpen voor de schoolkinderen in Zweden. Het rechthoekige model is gemaakt met de reden dat hier nu makkelijk een schoolmap van A4 formaat in past. Ook zijn de materialen extra sterk gemaakt. Met de Känken rugzak doe je niet een schooljaar, maar waarschijnlijk je hele schoolleven. Je zou alleen van tas hoeven wisselen wanneer je de kleur zat bent.

Wat is het voordeel van een heupband bij een rugzak?

De kleine heupbanden die bevestigd zijn aan de dagrugzakken zorgen ervoor dat de tas stabiel op de rug blijft zitten. Ze voorkomen dat de tas heen en weer schuift bij het wandelen en fietsen. Hoe groter de heupband wordt, hoe meer je je schouders ontlast van het gewicht doordat je dit met de heupband op de heupen gaat dragen.

Kan ik beter voor een ruzak met of zonder airzone gaan?

Dit is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Het voordeel van een airzone is dat deze meer ventilatie biedt tijdens het wandelen. Het nadeel is dat het gewicht verder van je rug af komt te staan en de lucht sneller koud aanvoelt wanneer je stil staat in de wind. Een grote backpack zal daarom nooit over een airzone beschikken.

Waarvoor staat er op mijn dagruszak een H2O logotje?

Deze opening is voor het gebruik van een drinksysteem. Aan de binnenzijde van de tas zit een los vak tegen het rugpand aan waar deze in kan. De drinkslang van de waterzak kan via deze opening naar buiten. Let er wel op dat je niet alle volumes drinksystemen in alle rugzakken kan gebruiken. Voor dagrugzakken geldt meestal tot 2 liter en bij de backpacks kun je drinksystemen tot meestal 3 liter gebruiken.

Waarvoor zijn die lusjes aan de buitenkant van de rugzak?

De lusjes aan de buitenkant van de tas horen bij de ‘Tip Grippers’ aan de onderzijde van de tas. Daarmee is het mogelijk wandelstokken te bevestigen aan de tas. Het uiteinde van de stokken kan in deze ‘Tip Grippers’ worden gestoken en met de lusjes kun je de stokken aan de bovenkant van de tas vast maken.

Over het algemeen zijn de technische rugzakken die over dit systeem beschikken ook smaller dan een standaard rugzak. Zo heb je meer bewegingsvrijheid voor je armen tijdens het wandelen met wandelstokken.

Wat kan ik beter kiezen, een rugzak met rits of met een aantrekkoord?

Dit is heel persoonlijk. Wanneer je snel en makkelijk toegang tot je spullen wilt is een rugzak met ritsen prettig om mee te nemen. Een rugzak met een aantrekkoord is handig wanneer je het volume in de rugzak zo effectief mogelijk wilt benutten. Je kunt bijvoorbeeld een vest zeer gemakkelijk in de rugzak stouwen zonder dat deze tussen de rits komt bij het dichtritsen. Daarnaast is het minder diefstal gevoelig. Men kan namelijk minder makkelijk ongezien spullen uit de tas halen want het vergt een extra handeling. De klep van de tas moet eerst met een of twee gespen (buckles) losgemaakt worden, alvorens iets uit de tas te halen.

Past mijn laptop in een dagrugzak?

In een aantal dagrugzakken van +/- 20 liter en meer passen tablets en laptops. Houdt hierbij rekening dat dit geldt voor laptops tot 14 a 15,6 inch. Wil je een 17 inch laptop kwijt, dan is het raadzaam een grote rugzak aan te schaffen met verstevigd rugpand.

Gaan de ritsen van een dagrugzak snel kapot?

Dagrugzakken met ritsen zijn behoorlijk duurzaam en hebben een goede levensduur. De meeste ritsen zijn van kunststof en gaan makkelijk dicht. Daarbij is het van belang om zorgvuldig met de ritsen om te gaan. Wanneer de rugzak onder grote spanning dicht gaat zal de rits eerder stuk gaan

Vallen dagrugzakken onder handbagage?

De meeste dagrugzakken mag je meenemen als handbagage. Mocht je twijfelen, raadpleeg dan de website van de betreffende vliegtuigmaatschappij voor de toegestane afmetingen.