• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Gasslang persen

Gasslang persen

Gasslangen, je hebt ze nodig maar meestal kijk je er verder niet naar om. Als ze gescheurd zijn of niet passen haal je een nieuwe gasslang. Koop je een nieuw gastoestel dan neem je een slang mee om hem aan te kunnen sluiten. Tot zover niks bijzonders maar hier even een klein stukje over de rest van het verhaal over gasslangen.

Om gas van de fles naar je gastoestel te krijgen heb je bijna altijd een stuk flexibele gasslang nodig. De fles moet immers worden verwisseld als deze leeg is en het toestel is vaak verplaatsbaar. Daardoor moet er een stuk slang tussen om deze bewegingen op te kunnen vangen. Ook is de overgang van de ene naar de andere aansluiting vaak te realiseren door een slang met aan elke kant een andere aansluiting. Verder is het verstandig om de slang elke 5 jaar te vervangen om onveilige situaties voor te zijn!

Nu hebben we al een ruim assortiment aan gasslangen. Zowel losse slang die je met wormklemmen over een slangtule kan klemmen als slangen met aangeperste koppelingen die direct op de drukregelaar en gastoestel of een vast gas systeem worden aangesloten. 

Tot zover kunnen wij al veel klanten van dienst zijn maar naast de veel voorkomende situaties die hierboven zijn beschreven hebben wij ook regelmatig klanten met de wens om een minder vaak voorkomende combinatie van aansluitingen veilig te kunnen verbinden. Ook willen mensen steeds vaker van de slangklemmen af en kiezen zij voor de geperste slang die veel degelijker is. Voor deze groep klanten hebben wij een pers machine aangeschaft. Met onze ruime kennis in de gas artikelen hebben wij gekozen om vanaf 2022 ook zelf slangen te gaan persen zodat we nu eigenlijk bijna iedere aansluiting en afmeting kunnen maken naar wens van de klant. We persen geen slangen voor gebruik op hoge druk, dus alleen slangen voor na de drukregelaar! 

In plaats van een zakje verloopstukjes kunnen we nu een klant met een op maat geperste slang naar huis sturen waarbij de veiligheid en het gemak voorop staat. Als bonus ziet het er ook veel fraaier uit. Ook gaan wij nog een stapje verder met onze aansluitingen die we aan de slangen kunnen persen zodat we zelfs voor het aansluiten van de minst voorkomende aansluitingen meestal een geschikte oplossing hebben. 

Gasslang persen
Gasslang persen

Zo’n geperste slang zal wel duur zijn zeker, nou dat valt best mee en in veel gevallen zijn de totale kosten zelf lager omdat je bepaalde verloopstukken niet meer nodig hebt. Dit komt dan de veiligheid en het gemak weer ten goede! We berekenen de kosten op de volgende overzichtelijke manier: een starttarief van €9,95. Daarnaast betaal je de kosten van de gebruikte materialen. Geperste slangen zijn er al vanaf circa 16 euro. 

Op dit moment hebben wij zo'n 20 verschillende aansluitingen op voorraad die we aan de slang kunnen persen, hiermee kunnen wij 400 verschillende combinaties van aansluitingen maken. Ook hebben wij pershulzen van RVS, speciaal voor de botenwereld waar dit door verschillende verzekeraars vereist is. Als je een kookplaat op aardgas wil ombouwen naar propaan/butaan hebben wij hiervoor ook onderdelen voor je. Samen met het deskundige advies van onze collega’s hebben we dus voor bijna alle situaties een goede oplossing. 

Nog wat tips voor de klant: 

  • Maak veel en duidelijke foto’s van de aansluitingen en de bestaande situatie 
  • Controleer of het systeem op 30 of 50 mB werkt 
  • Neem, als het kan, de gas aansluiting mee en het bijbehorende apparaat. Lukt dit niet?
  • Meet de diameter van de gasslang en de aansluiting op en maak hier een foto van 
  • Meet alvast op hoe lang de slangen kunnen of moeten zijn 
  • Maak een tekening hoe je de nieuwe situatie wil hebben