• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Black Diamond

Het verhaal van Black Diamond begint in de jaren '50 met de verkoop van hand-gesmede Pitons (verankering voor bergbeklimmers) vanuit een kofferbak in Yosemite Valley door bergbeklimmer Yvon Chouinard. Lees meer

Black Diamond

Geboren en getogen in California

Het verhaal van Black Diamond begint in de jaren '50 met de verkoop van hand-gesmede Pitons (verankering voor bergbeklimmers) vanuit een kofferbak in Yosemite Valley door bergbeklimmer Yvon Chouinard. In een korte tijd groeit de verkoop en begint hij zijn bedrijf met de naam Chouinard Equipment en vestigt zich in Californië. Begin 1989 wordt er na een lange reeks aan rechtszaken het bedrijf failliet verklaard om op 1 december 1989 opgekocht te worden door een groep oud-werknemers die verder gingen onder de naam: Black Diamond, onder leiding van Peter Metcalf.

Lees meer
Lijst
Foto's
Black Diamond Sprinter Hoofdlamp
Op voorraad
80.00
67.50
Black Diamond 1500 Batterij & oplader
Tijdelijk niet leverbaar
24.90
Black Diamond Spot 400 Hoofdlamp Donkergrijs
Tijdelijk niet leverbaar
44.99

Naast dat Black Diamond uitgegroeid is tot één van de grootste merken voor bergbeklimmers, staan ze bij veel mensen ook bekend om het ruime assortiment aan kwaliteitsproducten op het gebied van hiken, trailrunnen, wandelen en wintersport. Ook als kampeerder kun je terecht bij Black Diamond. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid verschillende hoofdlampen, maar ook aan wandelstokken en handschoenen.  

Over de kwaliteit van Black Diamond valt niet te twisten. Gecombineerd met een doordacht design en oog voor detail haal je producten in huis die voldoen aan al je eisen. Ook aan duurzaamheid, natuur en mensenrechten wordt gedacht. Zo maken ze onder andere zo veel mogelijk gebruik van gerecyclede of recyclebare producten, houden rekening met CO2 uitstoot tijdens het produceren. Bovendien hebben zij het ‘Vendor Code of Conduct’ contract opgesteld om zo samenwerkingen aan te gaan met partners die bijvoorbeeld geen kinderarbeid of mensenrechtenschennis voeren. Ook maken ze gebruik van organisch katoen, PFC-vrije coatings en RDS gecertificeerd dons. Naast dit alles blijft Black Diamond innoveren en verbeteren door te luisteren naar waar de avonturiers behoeft aan hebben. 

Het bergsportmerk Black Diamond staat voor het delen en ervaren van belevenissen binnen de bergen en het sneeuw. Deze belevenissen zorgen voor het ontwikkelen van bergsportuitrusting van zeer hoge kwaliteit. Het is een merk van gebruikers. Ze omschrijven zichzelf als de grootste dromers over wat ze kunnen zijn, en de grootste critici over wat al bestaat. Samen met de duurzaamheid wat Black Diamond hoog in het vaandel heeft staan, heeft het merk een uniek en onderscheidend karakter in de bergsportwereld. Niet voor niets dat Black Diamond steeds meer voet aan de grond krijgt op het Europese vasteland.