BBQ aansteken
Het starten van verschillende barbecues
Een barbecue-avontuur begint natuurlijk met het aansteken hiervan. Je zou denken dat dit makkelijk is, maar voor een goede barbecuesessie zijn er wat punten die je zeker in de gaten moet houden. Of je je hier aan houdt dat is voor jezelf, maar uit ervaring kunnen deze punten het verschil maken tussen een goede BBQ of de beste.
Gebruik van een gas- of elektrische BBQ
Bij een elektrische barbecue/grill doe je de stekker in het stopcontact en draai je deze op de gewenste stand. Als deze warm is, kun je beginnen. Let er wel op dat je niet een te volle groep in de stoppenkast neemt. Over het algemeen verbruiken elektrische barbecues redelijk wat stroom. Bij een gasbarbecue draai je de gasfles open om vervolgens de branders aan te steken. Als je roosters of plancha warm is, kun je beginnen. Een goede tip is om je deksel te sluiten. De temperatuur zal hierdoor sneller stijgen.
Elektrische- en gasbarbecues spreken eigenlijk voor zich als het gaat om het starten. Dit zou je ook denken bij een briketten BBQ. Je gooit wat houtskool of briketten in de barbecue, stopt er wat aanmaakblokjes tussen en je steekt deze aan. Als dit niet snel genoeg gaat wordt er ook wel benzine of spiritus gebruikt. Des te groter de vlammen des te warmer is deze. Zijn de vlammen wat kleiner dan kan het vlees erop. Op deze manier kun je het prima doen maar het is niet echt de beste manier. Door de spiritus kan een BBQ heel gevaarlijk zijn en de kolen krijgen niet de tijd om goed op te warmen. Bedenk dat je niet boven vlammen gaat grillen maar boven een gloeibed. Een goed gloeibed kan wel opwarmen tot 600°C!
Waarmee maak je de BBQ aan?
