• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
filterbanner

Waterfilter keuzehulp

Je neemt een waterfilter mee als je geen andere opties hebt. Je hebt geen toegang tot schoon water uit bijvoorbeeld een kraan of uit flessen. De meeste mensen die een waterfilter kopen, die gaan op een lange expeditie of naar gebieden waar je van te voren al zeker weet dat de water kwaliteit erg slecht is. Er zijn verschillen tussen de waterfilters, maar ze hebben allemaal als doel om zo schoon en zuiver mogelijk water te maken.

Om je op weg te helpen welk waterfilter voor jou geschikt is hebben we de toepassingen in drie groepen verdeeld. Je hebt niet altijd de meest zware filters nodig. Ook omdat er een aardig prijsverschil tussen zit zou het zonde zijn dat je de verkeerde waterfilter meeneemt.

Bedenk ook voor hoeveel personen je moet filteren.

  • Dagtrips & Weekends: Tot 1000 liter
  • Korte reizen: 1000 tot 3000 liter
  • Lange reizen: expedities. Tot 50.000 liter

Tegenwoordig is het redelijk makkelijk te achterhalen wat de waterkwaliteit is in het gebied waar je naartoe gaat. Let hierbij wel op dat je niet alleen kijkt naar rivieren, maar ook kraanwater. Er zijn een paar waterfilters die je direct op de waterkraan kunt plaatsen waardoor je dit water ook kunt filteren. Mocht je er niet achter kunnen komen, dan is het beter om een wat fijner filter te kiezen zodat je zeker weet dat het goed gaat.

Waterfilter keuzehulp

De volgende ziekteverwekkers zijn de meest voorkomende in water en waar outdoor waterfilters zich het meest op richten. Dit wil niet zeggen dat de waterfilters alleen deze kunnen weg filteren.

Protozoa zijn eencellige micro-organismen die in de darmen gaan zitten. Ook wel bekend als Beaver Fever. Ze veroorzaken o.a. maag- en darmklachten en diarree. Alle waterfilters die minimaal 1 micron kunnen filteren kunnen deze uit het water filteren.

Bacteriën zijn micro-organismen die een stuk kleiner zijn (> 0,2 micron). Voorbeelden zijn Cholera, Tyfus en Legionella. Over het algemeen zijn deze ook redelijk makkelijk te filteren omdat ze groter zijn dan virussen.

Virussen zijn vooral de boosdoener op langere reizen buiten Europa, USA en Australië. Dit zijn de allerkleinste boosdoeners (< 0,1 micron). Voorbeelden van bekende virussen zijn Hepatitis A en E, Polio en Norwalk. Deze komen met name voor in water dat door mensen of dieren vervuild kan zijn.

Chemicaliën zijn te filteren met bijvoorbeeld een koolstof filter. Deze vervuiling kom je het minste tegen, maar het is er wel een die je serieus moet nemen. Denk aan pesticiden, insecticiden of het chloor in het water in hotels.

Ziektes voorkomen met een waterfilter

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een passend en persoonlijk advies.

Ga jij op avontuur in een gebied waar een waterfilter abosuluut niet mag ontbreken? Neem dan een kijkje in ons assortiment.

Shop hier je waterfilter>>