• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Platypus

Tijdens activiteiten en zeker in de zomer is het belangrijk dat je goed gehydrateerd blijft. Lees meer

Platypus

Met Platypus blijf je goed gehydrateerd

Tijdens activiteiten en zeker in de zomer is het belangrijk dat je goed gehydrateerd blijft. Met de drinksystemen van Platypus kan dit met alle gemak van de wereld. Tegenwoordig zijn alle rugzakken en backpacks wel voorbereid op een drinksysteem. Dit houdt in dat er een opening in de rugzak zit waardoor je een drinkslang kan geleiden op de schouderband. Ook zit er dan in de rugtas een apart vak waar je een waterzak in kan hangen. Afhankelijk van het merk en model rugzak kan dit er een zijn tot 3 liter. Omdat je nu een drinkslang vlak bij je mond hebt zitten kost het minder moeite om een slok water te nemen en doe je dit nu ook sneller.

Lees meer

De drinksystemen van PLatypus zijn een van de lichtste die er verkrijgbaar zijn. Dit is belangrijk want, zeker als iedere gram meetelt, kan je totale bagage gewicht snel oplopen. Natuurlijk drink je het water ook op dus neemt het gewicht af, maar zeker als je begint met een waterzak met een vulling van 2 liter dan is dit toch bijna 2 kilo aan extra gewicht. Naast het gewicht is de vulopening van de Platypus Big Zip EVO extra groot. Zo kan je de waterzak makkelijker vullen zonder water te morsen en ook het schoonmaken en laten drogen hiervan is veel makkelijker.

Wanneer je geen dorst hebt en niet onderweg bent is het belangrijk om je drinksysteem goed droog op te slaan. Hiermee voorkom je dat deze smerig wordt en je de volgende keer ziek wordt van oud water. Ook voorkom je hier vieze luchtjes en smaken mee. Mocht het zover komen dat je je Platypus drinksysteem schoon wilt maken dan is dit gemakkelijk te doen. Je kan hiervoor een bruistablet gebruiken. Deze zijn er van verschillende merken. Let er alleen wel op dat deze geschikt zijn voor een drinksysteem. Er zijn namelijk ook schoonmaak bruistabletten met een allesreiniger. Dat is niet de bedoeling. Kijk ook of deze bruistabletten een mint smaak hebben, dat is net even wat lekkerder.