• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Om de tentstok van je voortent of luifel goed op te spannen kan je niet zonder een tentstok klem. Lees meer

Tentstok klemmen

Een strak afgesteld frame realiseer je met tentstok klemmen

Om de tentstok van je voortent of luifel goed op te spannen kan je niet zonder een tentstok klem. Deze klemmen zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo kennen wij de stelringen, snelsluitingen en de buisklem of ook wel telescoopklem genoemd. Al deze tentstok klemmen hebben zo hun voor- en nadelen. Heb je een luifel of tent die wat ouder is dan wordt er vaak nog gebruik gemaakt van de stelring. De nieuwere voortenten en luifels maken gebruik van bijvoorbeeld buisklemmen of easygrip klemmen. Let er wel op dat dit merk gebonden is, dus het is niet mogelijk om deze tentstok klemmen onderling uit te wisselen.

Lees meer
Lijst
Foto's

Stelringen kent iedereen wel: de metalen buisklem met vleugelmoer. Kort gezegd zet je de tentstok vast door de vleugelmoer aan te draaien. Het puntje van de vleugelmoer zorgt naar verloop van tijd voor putjes in de tentstok waardoor deze niet meer zo lekker schuift en mogelijk zelfs vast gaat zitten. Bovendien kost het veel kracht om op deze manier de tentstok vast te klemmen. Om de tentstok op een snelle manier te stellen zijn er de snelsluitingen als Isafix, Easygrip, Quick Grip en T-Rex. Het is maar net wat er bij jouw tentstokken past. Deze snelsluitingen kosten je ook minder kracht.

Naast de stelringen en de snelsluitingen zijn er ook nog de buisklemmen of telescopische tentstok klemmen. Net als de stelring moet je de buisklem ook aandraaien met een vleugelmoer. Het grote voordeel bij de buisklem is dat deze klem  een groter oppervlak heeft om je tentstok te klemmen waardoor hij een sterke jongen is. Daarnaast is het een voordeel dat deze telescopische klem geen punt heeft waardoor je tentstok geen putjes oploopt en daardoor langer meegaat. Welke tentstok klem je ook nodig hebt, ons assortiment heeft het allemaal.