• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Alles over Cobb

Alles over Cobb

De Cobb barbecue is ontwikkeld om veilig en op een veelzijdige manier een heerlijke maaltijd te kunnen bereiden. Hiernaast is deze compact, wat de BBQ geschikt maakt om overal te gebruiken! Graag vertellen wij je meer over wat er allemaal mogelijk is met de Cobb. 

De Cobb is ontstaan uit het idee om veelzijdig maar ook veilig te koken. Het Cobb kooksysteem is speciaal ontworpen voor de afgelegen gebieden in Zuid-Afrika waar de bewoners geen elektriciteit tot hun beschikking hadden. Zo kregen zij door de Cobb de mogelijkheid om in een zeer droge omgeving toch veilig te kunnen koken op vuur. De brandstof die zij gebruikten was gedroogde maiskolven, of zoals ze door de bewoners werden genoemd: corn-cobbs. Zo kreeg de Cobb zijn naam.

De Cobb barbecue werd verder ontwikkeld en geperfectioneerd met het resultaat dat de Cobb een veilig, veelzijdig, draagbaar en compact kooktoestel is met een stijlvol design. Bakken, braden, grillen, wokken en roken: alles kan de Cobb aan. Door het compacte design en het lage gewicht van 4 kilo neem je de Cobb gemakkelijk overal mee naar toe. Camping, boot, balkon, tuin, strand of een picknick: overal is de Cobb veilig en eenvoudig te gebruiken.

Met een Cobb barbecue je altijd indirect. Indirect barbecueën betekent dat het vlees geen direct contact maakt met de Cobble Stone of de briketten. Zo eet je gezonder omdat de kans dat je vlees aanbrandt veel kleiner is.

De Cobb werkt op een Cobble Stone, een briket dat speciaal ontworpen is voor de Cobb BBQ. Deze zijn gemaakt van natuurvriendelijke materialen. Je kunt de Stone gelijk aansteken zonder dat je gebruik hoeft te maken van aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof, waardoor je ook nog eens de barbecue veilig aan kunt steken. Groot voordeel van de Stone is dat hij binnen drie minuten op temperatuur is en je met het barbecueën kan beginnen. Met één Cobble Stone kan je ongeveer twee uur barbecueën, de Stone houdt daarbij een constante temperatuur.

Alles over Cobb

Onderin de Cobb vind je een kommetje waar de vetten en sappen die vrijkomen tijdens het barbecueën van vlees of vis opgevangen worden. Zo komen deze vetten en sappen niet in het vuur terecht en heb je geen last van vlammen of rookontwikkeling.

Heb je geen Cobble Stone bij de hand? Dan kan je de Cobb ook gebruiken met gewone briketten. Je moet er dan wel rekening mee houden dat het opwarmen van de barbecue wat meer tijd kost, ongeveer 20 minuten. Ter vergelijking: 7–10 briketten staan gelijk aan 1 Cobble Stone. Bij het gebruik van 7 briketten verbruikt de Cobb 80% minder brandstof dan een traditionele barbecue.

Losse briketten zijn heel geschikt als je gerechten wilt bereiden op een lagere temperatuur. Door het aantal briketten aan te passen kan je de temperatuur regelen. Hoe meer briketten, hoe hoger de temperatuur. Per merk en type briket kan de temperatuur verschillen dus is het lastig om aan te geven hoeveel briketten je nodig hebt om een bepaalde temperatuur te bereiken. Om je op weg te helpen geven wij je een indicatie hoeveel briketten je nodig hebt per bereiding.

Alles over Cobb
  • Lauw warm roken van vis: 3 briketten
  • Brood en taart bakken: 5 briketten
  • Pannenkoeken bakken: 8 briketten
  • Barbecueën, grillen vlees en vis: 8 briketten
  • Grote stukken vlees en gevogelte: 10 briketten

Bij kouder weer moet je er wel rekening mee houden dat je meer briketten nodig zult hebben. 

Een Cobb bestaat uit een deksel, basisplaat, brikettenmandje, RVS kom en de mantel.

De deksel is gemaakt van roestvast staal en heeft een vuurvaste knop. In de deksel zorgen de gaatjes aan de bovenkant voor een constante temperatuur en een gelijkmatige trek.

Ook in de basisplaat vind je gaatjes, hierdoor worden overtollige vetten en sappen die vrijkomen tijdens het barbecueën veilig afgevoerd naar de RVS kom onderin de Cobb. De basisplaat is verder voorzien van een makkelijk te reinigen Teflon laag.

Alles over Cobb

De mantel of de onderkant van de Cobb is voorzien van rubberen anti slip voetjes. Zo zal de Cobb als er tegenaan gestoten wordt niet van de tafel glijden. Bijzonder detail is dat de mantel tijdens het gebruik van de barbecue niet heet wordt en je de Cobb tijdens het gebruik dus rustig kan verplaatsen als dat nodig is.

Tenslotte het brikettenmandje. De naam spreekt al voor zich, hierin plaats je de Cobble Stone of de briketten.

Veiligheid voorop bij het barbecueën, dat heb je met een Cobb. Doordat je de Cobble Stone gebruikt heb je geen aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof nodig. Een speerpunt van de Cobb barbecue is dat de mantel tijdens het gebruik niet heet wordt en daardoor op elke ondergrond te gebruiken is. Zo kan je bijvoorbeeld met een gerust hart de Cobb op het teakhouten dek van de boot zetten zonder dat je bang hoeft te zijn dat je schroeiplekken krijgt. De rubberen anti slip voetjes maken het af. Hierdoor kan je de Cobb zelfs op de boot gebruiken zonder dat je bang hoeft te zijn dat je barbecue gaat schuiven op de deining. 

Hoe vaak gebeurt het niet dat je op de camping niet mag barbecueën in verband met brandgevaar. Met een Cobb, barbecue je op een veilige manier. Wij kunnen je geen garantie geven dat je de Cobb overal mag gebruiken. Vertel aan de campingeigenaar hoe de Cobb werkt en laat hem dit ook zien. Belangrijk om dan te vertellen is dat er geen open vuur is, de Cobb niet heet wordt en dus ook geen brand- of schroeivlekken in het gras achterlaat. De ervaring leert dat de meeste campingeigenaren het goed zullen vinden dat je de Cobb gaat gebruiken.

Alles over Cobb

Met de Cobb haal je meer in huis dan een barbecue! De Cobb barbecue is uit te breiden met accessoires waardoor je er mee kan braden, roken, grillen, wokken en bakken.

Braden
Leg het te braden vlees op de basisplaat van de Cobb en plaats hierover de deksel. Draai het vlees of het gerecht wel regelmatig om. Als je het rooster op de basisplaat zet is het keren van het gerecht of vlees niet meer nodig. De braadtijden zijn ongeveer gelijk aan die van een traditionele oven. Zo wordt je Cobb dus ook een oven.

Roken
Bij het roken op de Cobb moet je altijd de deksel gebruiken. Roken gaat eenvoudig met een handjevol rookpellets die je in aluminiumfolie doet. Vouw van aluminiumfolie een klein zakje van ongeveer 5 x 5 cm, doe hierin de rookpellets en vouw het zakje dicht. Maak in de bovenkant een paar kleine gaatjes en leg het zakje op de Cobble Stone. Leg daarna jouw gerecht op de barbecue en doe de deksel op de Cobb. Na enkele minuten zullen de rookpellets beginnen te roken. Zo kan je een heerlijke smaak aan je gerecht meegeven tijdens de bereiding. Rookpellets zijn in verschillende smaken te verkrijgbaar.
Tip: Doe de rookpellets nooit rechtstreeks op de Cobble Stone of briketten, dit geeft namelijk een bittere smaak aan je gerecht.

Grillen
Je kan op de basisplaat van de Cobb grillen maar voor het beste grill resultaat gebruik je de grillplaat en de Cobble Stone. De grillplaat verdeelt de warmte namelijk nog gelijkmatiger en zorgt ook voor de authentieke grillstrepen en grillsmaak. Voor het beste resultaat adviseren wij je om de grillplaat een paar minuten de tijd te geven om goed heet te worden. Zo krijgt jouw vlees, vis of groente die mooie authentieke grillstrepen en overheerlijke grillsmaak.

 

Alles over Cobb

Wokken
Wokken of roerbakken is niet meer weg te denken uit deze tijd en daarom heeft Cobb een wokpan in het assortiment die precies op de Cobb barbecue past. Natuurlijk gebruik je deze pan niet alleen als wok maar ook als hapjespan of sauspan. Zo maak je ook op de Cobb gemakkelijk een eenpansgerecht zoals bami, nasi of een heerlijke chili con carne.

Bakken
Zelfs bakken doe je op de Cobb! Gebruik hiervoor de bakplaat en maak de heerlijkste pizza’s, pannenkoeken en uitsmijters. Zelfs een brood, cake, muffins of een taart bak je met de bakvorm op de Cobb. Je kan alle bakvormen gebruiken die geschikt zijn voor de oven. Kies dan wel een bakvorm die een kleinere diameter heeft dan het rooster van de Cobb om ervoor te zorgen dat je baksel goed kan garen. Bij het bakken gebruik je de basisplaat in combinatie met het rooster. De warmte kan dan goed rondom de bakvorm circuleren. En natuurlijk de deksel erop!

Om je op weg te helpen en te inspireren heeft Cobb twee kookboeken uitgebracht. Hierin vind je gerechten voor ontbijt, lunch, diner, en de o zo lekkere tussendoortjes. Je vindt er niet alleen vlees- en vis gerechten, maar ook vegetarische gerechten staan op het menu. Om de maaltijd af te ronden zijn er ook een aantal recepten voor een nagerecht. Een aanrader om de vele mogelijkheden van het koken op de Cobb te ontdekken! Wil je alvast een voorproefje

Eigenlijk kun je zeggen dat er 4 modellen zijn: Cobb Pro, Cobb Premier, Cobb Supreme en de Cobb Premier Gas. De Cobb Pro en de Cobb Premier zijn ook verkrijgbaar in de Compact uitvoering. Alle modellen worden standaard geleverd met een deksel, basisplaat en handvat.

Het basismodel is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de Cobb Pro en de Cobb Premier. In bouw en werking zijn ze helemaal gelijk, het grote verschil zit in de mantel van de Cobb. Bij de Premier is de mantel van RVS en bij de Cobb Pro is hij van metaal met een poedercoating. Daardoor kan je de Pro in wel zes verschillende kleuren krijgen. Zo is er altijd wel één die bij je kampeeruitrusting past of gewoon omdat je de kleur mooi vindt. Voordeel van de RVS uitvoering is dat alle onderdelen ook nog eens in de vaatwasser kunnen, scheelt weer schoonmaken. Beide modellen zijn geschikt om met twee tot vier personen te barbecueën.

Alles over Cobb
Alles over Cobb

De basismodellen zijn er ook in een compactere uitvoering: de Pro Compact en de Premier Compact. Deze compacte versies zijn 4 centimeter lager dan de basismodellen maar hebben wel dezelfde doorsnede. Voordeel hiervan is dat als je weinig opbergruimte hebt, ze makkelijker mee te nemen zijn. Alle accessoires zijn ook op de Cobb Compact te gebruiken, maar houd er dan wel rekening mee dat je de wok en de bakplaat alleen kunt gebruiken met de Compact verhoger. Ben je een fervente buitenkoker? Dan is het aan te raden om een basismodel aan te schaffen.

De Cobb Supreme is de grote broer van de Cobb Premier. Dit model is ellipsvormig en is maar liefst 85% groter dan de Premier. In deze barbecue heb je twee Cobble Stones nodig en ook met dit formaat is hij in drie minuten heet. Ook voor dit model zijn er accessoires verkrijgbaar. Kook je graag voor familie en vrienden? Dan is de Supreme de ideale Cobb voor jou. Je kan op deze barbecue met gemak een heerlijke maaltijd klaar maken voor vijf tot tien personen.

Alles over Cobb
Alles over Cobb

Als laatste model is er de Cobb Premier Gas. Met één druk op de knop is hij klaar voor gebruik en kan je meteen beginnen met kokkerellen. Ook dit model is, net als zijn broertjes, zuinig in gebruik. De barbecue werkt op de gangbare schroef gasblikjes, bijvoorbeeld de C500 van Coleman. Maar je kan hem ook door middel van een drukregelaar (30Mbar) aansluiten op een universele gasfles. De thermische beveiliging zorgt ervoor dat als de vlam uitwaait de gastoevoer wordt afgesloten en net als de andere modellen van Cobb wordt de buitenkant niet heet.

Shop hier jouw Cobb BBQ>>

Zoals we al eerder hebben verteld zijn er voor alle modellen accessoires te krijgen zodat je de Cobb naar jouw behoefte kan uitbreiden. Naast de standaard accessoires als de grillplaat, wok en bakplaat is er bijvoorbeeld ook de dekselverhoger. Hiermee verhoog je de Cobb en kan je een groot stuk vlees of een lekker kippetje braden. Voor de RVS kom onderin de Cobb zijn er aluminium wegwerpkommen, hierin worden de sappen en vetten opgevangen tijdens het koken. Als de Cobb is afgekoeld, pak je de wegwerpkom eruit en gooi je die weg. Zo maakt Cobb ook het schoonmaken gemakkelijk.

Bekijk hier alle Cobb accessoires>>

Maak de Cobb na ieder gebruik goed schoon, zo voorkom je dat achtergebleven vet bij een volgende barbecue rookvorming geeft. Je maakt hem extra makkelijk schoon als de Cobb nog een beetje warm is. Gebruik hiervoor warm water en afwasmiddel. Alle RVS onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser.

Ben je een rubber voetje kwijt? Handvat laten liggen op de camping? Teflonlaag van je basisplaat beschadigd? Geen paniek! Alle onderdelen van je Cobb BBQ zijn te vervangen. Belangrijk is dan wel dat je ons het model Cobb doorgeeft zodat wij het juiste onderdeel aan je kunnen leveren.

 

Ook Cobb is te vinden op de sociale media. Zo zijn ze te vinden op Facebook waar regelmatig door Cobb leuke acties worden gepost. Maar ook op YouTube, Pinterest en Twitter is Cobb te vinden. Zo ben je altijd als één van de eersten op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, acties, workshops, gerechten en nog veel meer!

Alles over Cobb

Hebben we je Cobb gek gemaakt? In het onderstaande overzicht hebben we alle modellen nog even voor je op een rijtje gezet zodat je duidelijk het verschil kunt zien tussen de modellen.

Alles over Cobb
Alles over Cobb

Zoals je wel begrepen hebt zijn de mogelijkheden van de Cobb eindeloos. Misschien heb je na het lezen van dit Cobbstuk toch nog vragen neem dan gerust contact met ons op. Wij steken dan de Cobben bij elkaar en zullen al jouw vragen beantwoorden.