• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Omloopmaat caravan

Omloopmaat caravan

Om de juiste maat voortent en/of luifel te bepalen, heb je de omloopmaat van je caravan nodig. Soms kun je de maten vinden een online database. Is dat niet het geval? Dan geven wij je de handvaten om dit zelf te doen. 

In de omloopmaten database van Isabella en de omloopmaten database van Walker zijn alle gangbare caravanmodellen en hun omloopmaten opgenomen. Vul hier het merk, type en bouwjaar van je caravan in en de juiste omloop verschijnt in beeld. Staat jouw caravan hier niet tussen, dan zul je de omloopmaat zelf op moeten meten. Bij gestroomlijnde caravans moet je anders meten dan bij standaard caravanmodellen. Beide methodes staan hieronder beschreven.

1. Plaats je caravan op een vlakke ondergrond. Bij voorkeur waterpas.
2. Begin je meting op de grond bij punt A. Volg de gehele lengte van de caravanrail tot aan grondpunt B (zie tekening).

Omloopmaat caravan

Pak een soepel meetlint van ten minste 15 meter. Trek dit door de caravanrail vanaf grondpunt A tot aan grondpunt B en lees het aantal centimeters af.

Geen lang meetlint bij de hand? Dan kun je in plaats van een lint ook een lang stuk touw gebruiken, dit bij grondpunt B afknippen en naderhand opmeten.

1. Plaats je caravan op een vlakke ondergrond. Bij voorkeur waterpas.
2. Begin je meting op de grond bij punt A. Volg de lengte van de caravanrail tot aan je markeringspunt (B). Meet vanaf daar verder in een rechte lijn tot aan grondpunt C (zie tekening).

Omloopmaat caravan