• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Familietenten

Familietenten

Bij familietenten moet je denken aan tenten waar je met meerdere personen in kan verblijven op een comfortabele manier inclusief de spullen die je bij je hebt. Lees meer

Familietenten: ruimte en comfort voor je vakantie

Bij familietenten moet je denken aan tenten waar je met meerdere personen in kan verblijven op een comfortabele manier inclusief de spullen die je bij je hebt. Doorgaans hebben deze tenten een prima stahoogte. Zo kan je je vrijer bewegen binnen in de tent. Iets wat makkelijk is met aankleden bijvoorbeeld en zeker ook wanneer het slecht weer is en je in de tent blijft. Ook hebben de familietenten gescheiden slaapcabines. Zo is er meer privacy en zeker voor kinderen kan dit het gevoel geven dat ze in een eigen tent slapen en dat maakt de vakantie echt tot een avontuur.

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp tenten V2
Bardani AirWave 260 TC AIR - 3 Persoons Opblaastent
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
999.00
Bardani Royal Prestige 460 RSC / 6-Persoons Tent
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
2,899.00
2,699.00
Safarica Pacific reef 360 TC - 5 Persoons Tent Grijs
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
1,199.00
Safarica Pacific reef 310 TC - 4 Persoons Tent Grijs
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
999.00
Safarica Pacific reef 430 TC - 5 Persoons Tent Grijs
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
1,299.00
Eurotrail Alabama Alu BTC / 4-Persoons Tent
Tijdelijk niet leverbaar
999.00
835.00

Naast het comfort zijn familietenten over het algemeen ook makkelijk op te zetten. Zeker wanneer je de kids even mee laat helpen! In je eentje kan ook zeker wel, maar dan is het wat zwaarder. Het gemak van het opzetten van een familietent komt vaak doordat de vorm overeenkomt met een tunneltent. De stokken staan achter elkaar en je zet de tent op als een soort harmonica. Het enige waar je bij de grotere familietenten op moet letten is dat niet alle plekken op de camping geschikt zijn voor deze afmetingen. Geef de afmeting dus even door aan de camping bij het reserveren!

Wanneer je naar ons assortiment familietenten kijkt zul je zien dat er diverse merken vertegenwoordigd zijn. Deze tentmerken hebben allemaal hun eigen kenmerken. Zo zijn familitenten van het merk Bardani vaak gemaakt van technisch katoen en daarmee uitermate geschikt voor warme klimaten. Wel zijn deze dan een stuk zwaarder vergeleken met de familietenten van Coleman of Vango. Die zijn van polyester en passen meer bij een gezin dat graag gaat rondtrekken met de tent. Deze zijn lichter van gewicht en wat eenvoudiger op te zetten. Afhankelijk van je wensen is er altijd een merk en tent die bij jou past!

Een groot gezin of een klein gezin, er zijn mogelijkheden zat! Er zijn familietenten voor gezinnen van 3 personen, zoals de Beta 350XL met een ruime voortent van het merk Vango, maar er zijn ook tenten voor wel 8 personen. Coleman biedt daarvoor de Octagon. Let er wel op dat je dan gezellig met elkaar in één grote ruimte ligt. Je wilt niets liever toch? Mocht je toch iets meer privacy wensen, dan bieden Coleman en Bardani genoeg andere technisch katoenen tenten en polyester tenten met aparte slaapcabines. 

Wanneer je van plan bent om met je gezin lekker naar de zon te trekken, zijn de technisch katoenen familietenten van Bardani ideaal. Familietenten van technisch katoen zijn heerlijk koel waardoor je ‘s morgens net even wat langer kan blijven liggen dan in een polyester tent. Het nadeel is wel dat de tenten relatief zwaar zijn ten opzichte van polyester tenten. Gelukkig wordt het opzetten steeds makkelijker gemaakt en heb je tegenwoordig ook opblaasbare tenten. En wees niet bang, want bij een avondje slecht weer en harde wind zijn ook de opblaastenten sterk genoeg om te blijven staan. 

Wat is de levensduur van een familietent?

Een concrete levensduur van een familietent is lastig aan te geven, omdat deze afhankelijk is van verschillende aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden, de locatie waar deze op staat en persoonlijke zorgvuldigheid. Om toch een indicatie te geven, kan je het volgende ongeveer aanhouden:

  • Een technisch katoenen (polyesterkatoen) familietent gaat ongeveer 30-50 staweken mee
  • Een polyester/nylon tent gaat ongeveer 15-20 staweken mee.

Staweken zijn het aantal weken dat een tent opstaat op een kampeerplek.

Hoe kan ik mijn familietent het beste opbergen?

De belangrijkste regel bij het opbergen van je familietent is: berg hem droog op! Wanneer de tent nog vochtig is en deze opgerold weggelegd wordt, heb je kans op schimmel. Zorg er dus voor dat de tent helemaal droog is voordat je hem weglegt.

Daarbij is het slim om de familietent vooraf goed te controleren op eventuele beschadigingen. Het is prettig om deze beschadigingen te repareren voordat je de tent opbergt. Zo kom je bij je nieuwe avontuur niet voor (vergeten) verassingen te staan.

Wordt een familietent geleverd met haringen?

Alle tenten worden geleverd met een basissetje standaard haringen. De ondergrond kan echter per vakantiebestemming sterk verschillen en dat vraagt mogelijk om andere haringen. Controleer vooraf daarom goed of de meegeleverde haringen geschikt zijn voor op jullie camping. In ons assortiment vind je diverse haringen voor verschillende ondergronden.

Zijn alle familietenten geïmpregneerd?

Alle tenten die wij verkopen zijn geïmpregneerd en gebruiksklaar. Na verloop van tijd is het wel aan te raden om je familietent te onderhouden en deze opnieuw te impregneren. Voordat je dit doet, kan het handig zijn om de tent eerst goed schoon te maken. Het merk 123 heeft alle middelen om je familietent goed te onderhouden.

Ik zoek een familietent. Spelen verwachte weersomstandigheden een rol in deze keuze?

Ja, de verwachte weersomstandigheden spelen een rol bij het selecteren van je familietent. Elk tentdoek heeft zijn eigen kenmerken die in je voordeel kunnen werken bij jouw vakantie. Met een familietent sta je vaak meerdere weken op dezelfde plek en hoop je op lekker weer. Om die reden hebben veel familietenten een tentdoek van technisch katoen. Dit is lekker stevig, duurzaam en koel. Verschil in materialen leggen we je graag uit op deze adviespagina: tent materialen

Is een grondzeil noodzakelijk voor onder een familietent?

Wij adviseren een grondzeil te gebruiken onder alle tenten. Een grondzeil is eigenlijk noodzakelijk voor de bescherming van je familietent. De tent blijft daarbij een stuk schoner, mits het zeil niet te ver buiten de tent uitsteekt. Is dat wel het geval, dan heb je kans op water onder en in de tent. Wil je daarbij ook nog denken om moeder natuur? Dan kun je het gras onder je tent beschermen door er eerst een Eco gronddoek/worteldoek op te leggen.

Hoe groot zijn de familietenten?

Familietenten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn ze er voor de relatief kleinere gezinnen bestaande uit 3 personen, maar je vindt familietenten ook voor een gezelschap van 6 personen. Hoewel er een rode draad zit in de indeling van de familietenten, is elke tent toch anders ingedeeld. Om hier een goed beeld van te krijgen, kun je het beste een bezoekje brengen aan onze showroom.

Kan ik rechtop staan in een familietent?

De meeste familietenten hebben een prima stahoogte en vallen dan ook onder de stahoogte tenten. Hierbij moet je denken aan een hoogte van +/- 185 cm. Met deze hoogte kun je vrij bewegen en jezelf gemakkelijk aan- en uitkleden.

Kan ik een familietent alleen opzetten?

Waar een wil is, is een weg! De familietenten hebben dezelfde constructie als tunneltenten en kunnen daarom relatief eenvoudig opgezet worden. De tenten zijn wel groot en daarom vraagt het opzetten in je eentje om de nodige kracht en geduld.

Zijn alle familietenten tegenwoordig opblaasbaar?

Nee, niet alle familietenten zijn opblaasbaar. Er zijn genoeg familietenten die nog steeds met stokken opgezet worden. Toch hebben wij wel een ruim aanbod aan opblaasbare familietenten. De opblaasbare tenten zijn een stukje makkelijker op te zetten dan de "gewone familietent". Je hoeft de tentstokken ten slotte niet eerst uit te zoeken (;

Is een opblaasbare familietent iets voor mij?

Het voordeel van een opblaasbare tent is dat deze vrij makkelijk op te zetten is. De tent bestaat uit één geheel en daarom ligt alles automatisch op de juiste plek. Wanneer de tent niet is opgeblazen, is de tent – doordat hij uit één geheel bestaat – wel wat lastiger te verplaatsen. Verwacht je stevige stormen op vakantie? Dan zal een stokkentent steviger blijven staan en beweegt een opblaastent wat meer mee. Maak je echter geen zorgen, want ook jouw opblaasbare tent kan de storm gewoon aan.

Is een opblaasbare familietent dus iets voor jou? Die vraag kan je alleen zelf beantwoorden.

Kan mijn familietent op elke camping staan?

Over het algemeen kan je familietent op elke camping staan. Toch kan het nooit kwaad om vooraf de eisen van de gewenste camping na te gaan. Zo kom je op locatie nooit voor vervelende verassingen te staan.

Wat voor familietent heb ik nodig als ik wil gaan rondtrekken?

Bij het rondtrekken heb je voornamelijk behoefte aan een lichtgewicht tent. Het voordeel van een lichtgewicht tent is dat deze makkelijker meegedragen kan worden en het minder energie kost om hem op te zetten. Om die reden adviseren wij te kijken naar tenten met een tentdoek van polyester of nylon en tentstokken van lucht, aluminium of glasfiber.