• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Deeltenten

Deeltenten

Wie aan weinig leefruimte voldoende heeft en vaak met de caravan op korte vakantie gaat heeft genoeg aan een compacte voortent. Lees meer

Omloopmaat niet van belang bij een deeltent

Wie aan weinig leefruimte voldoende heeft en vaak met de caravan op korte vakantie gaat heeft genoeg aan een compacte voortent. De deeltent gaat niet over de volledige breedte van de caravan en is daardoor vaak de helft tot één derde kleiner dan een standaard voortent. Hierdoor is de deeltent niet alleen lichter in gewicht maar heb je ook minder pakvolume en kan je de tent een stuk sneller opzetten dan de gewone voortent. De deeltenten van Kampa zijn zelfs opblaasbare tenten zodat je sneller dan snel je tent hebt opgezet. Ook hebben wij deeltenten van Isabella en Dorema.

Lees meer
Lijst
Foto's
Walker Snow & Fun Plus Deeltent
Bel of mail voor de actuele levertijd.
1,066.00
799.00
Walker Maxi 380 Aluminium Frame Deeltent
Bel of mail voor de actuele levertijd.
2,079.00
1,559.00
Walker Maxi 300 Aluminium Frame Deeltent
Bel of mail voor de actuele levertijd.
1,945.00
1,459.00
Walker Maxi 300 Staal Frame Deeltent
Bel of mail voor de actuele levertijd.
1,799.00
1,349.00
Walker Maxi 380 Staal Frame Deeltent
Bel of mail voor de actuele levertijd.
1,932.00
1,449.00
Isabella Universal 420 Dawn Deeltent
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
2,097.99
1,888.20
Isabella Universal 360 Dawn Deeltent
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
1,873.00
1,685.70
Isabella Minor Dawn Deeltent
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
1,339.99
1,205.99
Isabella Air Cirrus North 400 Deeltent
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
2,799.00
2,519.10

Ook voor de winterkampeerder is er een deeltent of zoals wellicht beter bekend; de wintertent. Deze tent is volledig gemaakt van PVC. Dit materiaal is dan ook beter bestand tegen winterse buien en temperaturen die rond of ver onder het vriespunt liggen. Daarnaast wordt door het PVC de warmte zeer goed vast gehouden en is de kleinere ruimte van de deeltent ook beter warm te stoken. Vaak zie je ook dat het dakframe van deze tenten een knik heeft zodat de sneeuw er makkelijker afschuift. Voor nog meer stevigheid is er voor de meeste wintertenten een winterzekering.

Groot voordeel van een deeltent is dat deze niet maatgevoelig is. De breedte van deze compacte voortent loopt gelijk met het rechte stuk rail van de caravan en de zijwanden lopen dan ook recht naar beneden. Let bij het kiezen van de breedte van de deeltent op de ramen van de caravan zodat straks niet de zijwand recht op het raam zit. Je hebt altijd de mogelijkheid om de deeltent wat smaller te kiezen. Kleiner kan altijd, breder dan het rechte stuk van de rail is niet mogelijk. Wil je toch een beetje meer ruimte? Dan is er voor enkele modellen ook een uitbouw beschikbaar.

Wat is een deeltent?

Een deeltent zegt eigenlijk al wel wat voor soort tent dit is. Het is namelijk een tent die maar voor een gedeelte op de caravan zit. Deze tenten kunnen ook voor de camper gebruikt worden en eventueel voor een busje. De deeltent wordt bevestigd op het rechte gedeelte van de caravan. Voor deze tent hebben wij dus niet de omloopmaat nodig, maar alleen het rechte gedeelte op het dak voordat de rondingen van de caravan beginnen. Dit zijn geen bekende maten, dus dit is echt een kwestie van zelf opmeten. Een deeltent is in verhouding dus een stuk kleiner dan de voortent. Deze tenten worden ook wel gebruikt voor mensen die van doorreizen houden.

Kan een deeltent ook groter gemaakt worden?

Een deeltent zelf kan niet groter gemaakt worden, dan kom je toch op een voortent. Wel kunnen de meeste deeltenten worden voorzien van een uitbouw. Een uitbouw maakt de deeltent dan een stuk groter, zonder dat dit vastzit aan de caravan, camper of bus. Een uitbouw is geen leefruimte, maar wordt gebruikt om spullen in op te bergen of als extra slaapruimte.

Hoeveel cm mag de deeltent groter zijn dan het rechte gedeelte van de caravan?

Aan de deeltent zitten vaak nog driehoeken die in de rail zitten van ongeveer 15 a 20 cm, deze hoeven niet noodzakelijk in het rechte deel van de rail te zitten. Wanneer je alles gaat opmeten moet je ook rekening houden dat de deeltent niet precies stopt op de plek van het raampje of de deur, anders kunnen deze niet open gedaan worden. Heb je bijvoorbeeld een recht deel van 360 cm dan is het aan te raden om hier niet een precies pas in te zetten (of je komt precies uit met de deur, ramen en luiken) maar een maat kleiner. Hiermee kan je de tent nog heen en weer schuiven en komt deze beter uit bij de ramen en deur.