• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Om de chemische toilet schoon te houden en fris hebben we diverse toiletvloeistoffen in ons assortiment. Lees meer

Toiletvloeistoffen

Voor een schoon en fris toilet gebruik toiletvloeistoffen

Om de chemische toilet schoon te houden en fris hebben we diverse toiletvloeistoffen in ons assortiment. Met name de vloeistoffen van het merk Thetford zijn binnen de kampeerwereld erg bekend, ook wel de roze en de blauwe vloeistof. Allemaal om het chemisch toilet schoon te houden. De blauwe vloeistof zorgt dat de tank 4 tot 5 dagen mee kan en de afbraak bevorderd. De roze vloeistof is voor dagelijks gebruik en heeft een smerende werking. Beide hebben een frisse geur wat natuurlijk ook erg fijn is voor de toilet in de caravan of tent.

Lees meer
Lijst
Foto's
  • 1
  • 1

Naast de welbekende roze en blauwe toiletvloeistoffen van Thetford zijn er tegenwoordig nog veel meer soorten toiletvloeistoffen waar je uit kan kiezen. Tegenwoordig zijn er namelijk ook de biologisch afbreekbare toiletvloeistoffen die op sommige campings ook al verplicht zijn. Let hier dus goed op bij aankoop van toilet vloeistoffen. Het merk Thetford heeft ook een nieuw soort vloeistof ontwikkeld, de Concentrated vloeistoffen. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een geconcentreerde versie van de ‘normale’ toilet vloeistof, je hebt hier dus minder van nodig. Ten slotte is er nog het speciale toiletpapier, dat makkelijker afbreekbaar is dan normaal wc papier.

Naast de vloeistoffen die je nodig hebt bij gebruik van het toilet, hebben wij ook toiletvloeistoffen die bedoeld zijn om de afvaltank te reinigen of op te frissen. Met deze vloeistoffen kan je de afvaltank goed reinigen zodat alle bacteriën en vieze geurtjes weg zijn. Ook hebben wij leidingreiniger in ons assortiment. Zo weet je zeker dat alle bacteriën verdwijnen uit het leidingwerk. Heb je vragen over de toiletvloeistoffen? Neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze winkel in Ermelo. Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden!

Om het mobiele toilet te gebruiken en te onderhouden heb je een aantal toilet vloeistoffen nodig. Vandaar de naam chemisch toilet, omdat er gebruik wordt gemaakt van chemische vloeistoffen. De meeste mensen zullen de roze en blauwe vloeistoffen wel kennen. Deze zijn voor de afvalwatertank en het spoelreservoir. Maar er zijn naast deze chemische vloeistoffen ook milieuvriendelijke (groene) vloeistoffen zoals bijvoorbeeld de Solbio 4-in-1 toiletreiniger om de afvalstoffen op een biologische manier te laten afbreken. Naast de vloeistoffen die nodig zijn bij het gebruik, hebben wij in ons assortiment ook verschillende schoonmaak vloeistoffen zodat je het toilet schoon en fris houdt.

Een camping toilet maakt dus gebruik van toilet vloeistoffen. Maar waar dienen zij eigenlijk voor? Een scheutje roze vloeistof wordt bij het schone spoelwater gevoegd om het water fris te houden. Daarnaast laat deze vloeistof een beschermende laag achter om aanslag in het toilet te voorkomen. Ook heeft het een smerende werking, wat de werking van het toilet verbeterd. De blauwe vloeistof komt in de afvalwatertank. Deze zorgt dat de afvalstoffen die in deze tank komen sneller worden afgebroken. Daarnaast voorkomt het onaangename geuren. Beide toilet vloeistoffen zijn belangrijk voor een goed gebruik van het camping toilet en voor het verlengen van de levensduur.

 

In ons assortiment hebben wij diverse merken die toilet vloeistoffen aanbieden. Zo hebben wij toiletvloeistoffen van de merken Thetford, Frizz, Solbio en 123. Naast het belang van de juiste vloeistoffen in de spoel- en afvaltank is het ook erg belangrijk om het juiste toiletpapier te gebruiken. Het reguliere toiletpapier wat je in de supermarkt koopt breekt namelijk erg langzaam af waardoor klonten ontstaan die het legen van de afvalwatertank vermoeilijken, maar ook voor verstoppingen kunnen zorgen. Speciaal hiervoor hebben wij in ons assortiment het Thetford Aquasoft toiletpapier. Het wc-papier van Thetford is namelijk erg makkelijk en snel oplosbaar wat opstoppingen voorkomt.