• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Om de chemische toilet schoon te houden en fris hebben we diverse toiletvloeistoffen in ons assortiment. Lees meer

Toiletvloeistoffen

Voor een schoon en fris toilet gebruik toiletvloeistoffen

Om de chemische toilet schoon te houden en fris hebben we diverse toiletvloeistoffen in ons assortiment. Met name de vloeistoffen van het merk Thetford zijn binnen de kampeerwereld erg bekend, ook wel de roze en de blauwe vloeistof. Allemaal om het chemisch toilet schoon te houden. De blauwe toiletvloeistof zorgt dat de tank 4 tot 5 dagen mee kan en de afbraak bevorderd. De roze toiletvloeistof is voor dagelijks gebruik en heeft een smerende werking. Beide hebben een frisse geur wat natuurlijk ook erg fijn is voor de toilet in de caravan of tent.

Lees meer

Naast de welbekende roze en blauwe toiletvloeistoffen van Thetford zijn er tegenwoordig nog veel meer soorten toiletvloeistoffen waar je uit kan kiezen. Tegenwoordig zijn er namelijk ook de biologisch afbreekbare toiletvloeistoffen die op sommige campings ook al verplicht zijn. Let hier dus goed op bij aankoop van toilet vloeistoffen. Het merk Thetford heeft ook een nieuw soort vloeistof ontwikkeld, de Concentrated vloeistoffen. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een geconcentreerde versie van de ‘normale’ toilet vloeistof, je hebt hier dus minder van nodig. Ten slotte is er nog het speciale toiletpapier, dat makkelijker afbreekbaar is dan normaal wc papier.

Naast de vloeistoffen die je nodig hebt bij gebruik van het toilet, hebben wij ook toiletvloeistoffen die bedoeld zijn om de afvaltank te reinigen of op te frissen. Met deze vloeistoffen kan je de afvaltank goed reinigen zodat alle bacteriën en vieze geurtjes weg zijn. Ook hebben wij leidingreiniger in ons assortiment. Zo weet je zeker dat alle bacteriën verdwijnen uit het leidingwerk. Heb je vragen over de toiletvloeistoffen? Neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze winkel in Ermelo. Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden!

Om het mobiele toilet te gebruiken en te onderhouden heb je een aantal toilet vloeistoffen nodig. Vandaar de naam chemisch toilet, omdat er gebruik wordt gemaakt van chemische vloeistoffen. De meeste mensen zullen de roze en blauwe vloeistoffen wel kennen. Deze zijn voor de afvalwatertank en het spoelreservoir. Maar er zijn naast deze chemische vloeistoffen ook milieuvriendelijke (groene) vloeistoffen zoals bijvoorbeeld de Solbio 4-in-1 toiletreiniger om de afvalstoffen op een biologische manier te laten afbreken. Naast de vloeistoffen die nodig zijn bij het gebruik, hebben wij in ons assortiment ook verschillende schoonmaak vloeistoffen zodat je het toilet schoon en fris houdt.

Een camping toilet maakt dus gebruik van toilet vloeistoffen. Maar waar dienen zij eigenlijk voor? Een scheutje roze vloeistof wordt bij het schone spoelwater gevoegd om het water fris te houden. Daarnaast laat deze vloeistof een beschermende laag achter om aanslag in het toilet te voorkomen. Ook heeft het een smerende werking, wat de werking van het toilet verbeterd. De blauwe vloeistof komt in de afvalwatertank. Deze zorgt dat de afvalstoffen die in deze tank komen sneller worden afgebroken. Daarnaast voorkomt het onaangename geuren. Beide toilet vloeistoffen zijn belangrijk voor een goed gebruik van het camping toilet en voor het verlengen van de levensduur.

In ons assortiment hebben wij diverse merken die toilet vloeistoffen aanbieden. Zo hebben wij toiletvloeistoffen van de merken Thetford, Frizz, Solbio en 123. Naast het belang van de juiste vloeistoffen in de spoel- en afvaltank is het ook erg belangrijk om het juiste toiletpapier te gebruiken. Het reguliere toiletpapier wat je in de supermarkt koopt breekt namelijk erg langzaam af waardoor klonten ontstaan die het legen van de afvalwatertank vermoeilijken, maar ook voor verstoppingen kunnen zorgen. Speciaal hiervoor hebben wij in ons assortiment het Thetford Aquasoft toiletpapier. Het wc-papier van Thetford is namelijk erg makkelijk en snel oplosbaar wat opstoppingen voorkomt.

Welke toiletvloeistof heb ik nodig?

Er zijn in principe 3 verschillende kleuren toiletvloeistoffen voor een chemisch toilet. Ze zijn verkrijgbaar van meerdere merken. 

  • Blauw: deze gaat in de afvaltank van je toilet. De vloeistof zorgt ervoor dat alle afval in de tank vloeibaarder wordt, waardoor je de tank makkelijk kunt legen.  
  • Groen: deze gaat net als de blauwe vloeistof in de afvaltank van je toilet en heeft dezelfde werking, maar is iets milieubewuster.
  • Roze: deze vloeistof gaat in de spoelwatertank. Dit zorgt bij elke spoelbeurt voor een frisse geur.
Wat is het verschil tussen Thetford en 123 Toiletvloeistof?

Het eerste verschil wat opvalt is de prijs. De toiletvloeistoffen van 123 zijn in aanschaf iets voordeliger, maar zijn wel minder geconcentreerd, dus je zult er iets meer van nodig hebben. De werking is in principe hetzelfde. Thetford heeft van alle vloeistoffen (blauw, groen en roze) een geconcentreerde variant in een compacte verpakking wat voor het kamperen ideaal is.

Is er ook een milieuvriendelijke/biologische afbreekbare vloeistof?

Ja, dat is de 100% natuurlijke en biologische 4 in 1 toiletvloeistof van het merk Solbio. Niet alleen te gebruiken in je afvaltank, maar ook in je spoelwatertank en vuilwatertank. Bovendien is het tegelijkertijd een schoonmaakmiddel en onderhoudsmiddel voor je toilet(onderdelen) en voorkomt het nare luchtjes. In verhouding is Solbio wel iets duurder.

Moet ik speciaal toiletpapier gebruiken?

Het is sterk aan te raden om speciaal toiletpapier van Thetford of 123 Toiletpapier te gebruiken, omdat het sneller oplost ten opzichte van het gewone toiletpapier. Hierdoor voorkom je verstopping bij het legen van je cassette.

Is er een verschil tussen de geconcentreerde en gewone vloeistof?

Afgezien van de compacte verpakking is de werking hetzelfde, je moet alleen rekening houden met een andere dosering. Op de zijkant van de geconcentreerde flacons staat een handige milliliter aanduiding zodat doseren een stukje makkelijker wordt.

Hoe weet ik of er genoeg vloeistof in zit?

Je kunt eventueel een maatbeker gebruiken om zeker te weten dat je de juiste dosering hebt gebruikt. Op alle producten staat duidelijk aangegeven wat de juiste verhoudingen zijn.

Hoe lang kan ik doen met één fles?
  • Op de Thetford flacons staat beschreven dat je er 65 dagen mee op vakantie kunt. Dit is gebaseerd op de juiste dosering en de 5 dagen in acht nemend. Dit geldt voor zowel de compacte als de gewone flacons. 
  • Op de 123 Toiletvloeistof staat de dosering: per 10 liter tankinhoud 120 ml vloeistof plus 1 liter water. De inhoud van 1 fles is 2 liter. Er even van uitgaand dat je de tank iets vaker moet legen zijn we uitgegaan van 4 dagen en zal dit uitkomen op ongeveer 66 dagen.