• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Onderhoud

Voortent & Luifel onderhoud

En dan is het kampeerseizoen en je vakantie voorbij. Lees meer

Vakantie voorbij? Tijd voor het onderhoud aan je voortent en luifel!

En dan is het kampeerseizoen en je vakantie voorbij. Tijd om met het onderhoud aan je voortent en luifel te beginnen. Om je tent of luifel goed te kunnen schoonmaken en onderhoud te plegen is het belangrijk dat hij strak afgespannen staat. Zo is het makkelijker om de speciale reinigings- en impregneermiddelen voor tenten te gebruiken op het tentdoek. Zorg altijd dat je de voortent en luifel schoon en droog opbergt zodat schimmels en vocht geen kans krijgen. Dit is niet alleen beter voor het behoud van je tent, maar zo kan je bij een volgende vakantie een schone tent opzetten en gelijk genieten van je vrije tijd!

Lees meer

Voordat je met het reinigen en/of impregneren van het tentdoek gaat beginnen is het natuurlijk belangrijk om het juiste product te kiezen. Zo is er bijvoorbeeld een spray om tijdelijk kleine lekkages te dichten, altijd handig om bij je te hebben. Natuurlijk kan je bij ons ook terecht voor de speciale reinigings- en impregneringsmiddelen voor de verschillende materialen waarvan voortenten en luifels zijn gemaakt. Wees bij het schoonmaken van je tent voorzichtig met de naden. Deze zijn het meest kwetsbare onderdeel van je voortent. Met het juiste onderhoud haal je het maximale uit je voortent en luifel!

Niet alleen het schoonmaken en impregneren hoort bij het onderhoud van je tent. Na je vakantie is het dus belangrijk om je tent schoon en droog op te bergen. Vergeet hierbij niet om alle afspanelastieken te verwijderen en ook het frame schoon te maken. Berg het frame altijd schoon en droog op in de daarvoor bestemde framezak. Door met de juiste zorg en middelen je voortent en luifel regelmatig te onderhouden gaat je tent langer mee. Regelmatig onderhoud kost uiteindelijk minder tijd en zo kan jij meer genieten van je vrije tijd. Wij zeggen: win win! Lees hier alles over het onderhoud .

De rits van mijn tent loopt stroef. Wat kan ik daartegen doen?

Je kan deze eenvoudig behandelen met een siliconenspray van Thetford. Het voordeel van deze spray is dat hij niet vet is en geen vlekken achterlaat in het tentdoek.

Hoe kan ik lekkende tentnaden verhelpen?

Wanneer de naden (of een klein deel daarvan) van je voortent, vouwwagen of tent beginnen te lekken, kan je deze behandelen met het Seal nadendicht rolsysteem van 123. Je zou ook een groter deel van de tent samen met de naden opnieuw kunnen impregneren met impregneermiddelen van Gently, 123 of Nikwax.

Wat moet ik doen als er een scheur in mijn tentdoek zit?

Scheuren in je tentdoek kan je repareren met een stuk zelfkleven reparatiedoek of het transparante Tear-Aid. Tear-Aid is beschikbaar in twee verschillende types (A en B) die beide geschikt zijn voor verschillende ondergronden. In de meeste gevallen heb je type A nodig. Na het gebruik van deze middelen is de scheur in je tentdoek weer waterdicht.

Hoe kan ik hars van mijn tentdoek verwijderen?

Hars kan je het beste verwijderen met een ijsblokje. Het ijsblokje maakt de hars koud en hard waardoor je het er makkelijker af kan krijgen.

Kan ik mijn tentdoek impregneren als deze nog nat is?

Dat kan zeker. 123 heeft een speciaal impregneermiddel voor tenten die nog nat zijn. 

Moet ik het tentdoek eerst schoonmaken voordat ik hem impregneer?

Voordat je een tent gaat impregneren moet het doek inderdaad eerst schoongemaakt worden. Vuil zorgt ervoor dat de impregneer niet goed kan hechten en het tentdoek bij regen op een aantal plekken dus nog steeds zal lekken.

Is het tentdoek direct waterdicht na het impregneren?

Nee. Impregneermiddel heeft de tijd nodig om drogen en hechten. Het duurt ongeveer een half uur voordat het tentdoek weer helemaal waterdicht is.

Moet ik mijn tent ook aan de binnenkant impregneren?

Als je het echt goed wil doen, kan je je tent inderdaad het beste ook aan de binnenkant impregneren. In een tent is het vaak warm en wat vochtig waardoor je kans het op schimmel in je tentdoek. Dit kan je voorkomen door hem van binnenuit te impregneren.

Hoe kan ik het beste een kantoenen tent opbergen?

Het allerbelangrijkste is dat je de tent te allen tijde droog opbergt. Doe je dat niet? Dan heb je kans op schimmelvorming. Daarbij is het slim om de tent in een katoenen opbergzak weg te leggen. De tent kan op die manier nog voldoende ademen en wordt niet vochtig. Tot slot is het slim om de tent op een plek te leggen die constante temperatuur heeft. Wisselingen in temperatuur kan zorgen voor condensvorming en dus schimmel.