• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
brander banner

Zorg dat je brander blijft branden!

Alle branders moet je goed onderhouden op gasbranders na. Gasbranders branden ontzettend schoon en hoef je af en toe alleen maar schoon te maken. Branders die op vloeibare brandstof branden vragen om meer onderhoud.

Als je vloeibare brandstoffen verbrandt krijg je roetaanslag. Afhankelijk van de brandstof heb je hier meer last van en zal deze aanslag op andere plekken zitten. Er zal roetaanslag zitten op de sproeikop. Bij een brandstof die je lang moet voorverwarmen kan dit door de hele brander zitten, inclusief de brandstofslang.

Gelukkig kun je tegenwoordig de meeste branders volledig uit elkaar halen, om zo het gewenste onderhoud te plegen. De meest voorkomende klacht is dat de brander niet mooi brandt en de oorzaak hiervan ligt in de sproeikop. Deze is dan verstopt en kun je gemakkelijk doorprikken. Een doorprik naald zit in de service pakketjes voor branders.

Heb je met verschillende brandstoffen gekookt, dan is het een goede tip om na het gebruik de brander met Coleman Fuel goed schoon te branden. Het is verstandig om een setje mee te nemen, zeker als je voor langere tijd weg gaat.

Zorg dat je brander blijft branden!

Voor vrijwel alle benzine- en multifuelbranders zijn speciale onderhouds setjes verkijgbaar. In deze setjes zitten allerlei reserveonderdelen voor de branders. Zoals leertjes, O-ringen, een doorpriknaald en sproeikopjes. Let er bij aanschaf goed op dat je het juiste setje voor jou brander uitzoekt. Tussen de verschillende merken zitten grote verschillen, maar ook bij branders van hetzelfde merk komen ook verschillen van onderdelen voor.

Er zijn losse brandstofpompen verkrijgbaar. Omdat hier veel kracht op komt te staan is dit een redelijk zwak punt. Ook kan ernstige vervuiling van de brandstofpomp deze “total los” maken. Dankzij al deze vervangingsonderdelen en onderhoud op de juiste manier, kun je jaren lang kookplezier hebben van je brander!

Voor elke brander zijn er handige accessoires verkrijgbaar. Dankzij deze hulpmiddelen wordt het in plaats van gemartel, ontspannend kokkerellen. Denk hierbij aan windschermen om de wind buiten de brander te houden, grote brandstofflessen en houders voor je gasblikje om deze nog stabieler neer te zetten.

Shop hier je brander accessoires>>

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een passend en persoonlijk advies.