• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Ook op de camping moet je naar het toilet. Lees meer

Chemische toiletten

Ruim assortiment chemisch toiletten

Ook op de camping moet je naar het toilet. Er is natuurlijk op veel campings een toilet aanwezig in het toiletgebouw, maar als je daar liever niet heengaat dan zijn er andere opties voor toiletten. In ons assortiment hebben wij bijvoorbeeld toiletemmers, de meest eenvoudige toiletten die wij hebben, maar wel erg efficiënt. Ook hebben wij Porta Potti in ons assortiment, een draagbaar chemisch toilet in diverse formaten en modellen. Dan zijn er ook nog de Thetford Fresh-Up sets. Dit zijn cassettes die het chemisch toilet in je caravan vervangen, zodat je weer een fris toilet in de caravan of camper hebt.

Lees meer
Lijst
Foto's

Binnen onze collectie toiletten hebben wij voornamelijk veel chemische toiletten van het merk Thetford. Binnen de kampeerwereld is dit dan ook een bekend merk en veel kampeerders zijn bekend met Thetford en de producten die zij hebben. Onder andere de bekende Porta Potti van Thetford vind je bij ons online en in onze winkel in Ermelo. Dit is een draagbaar, chemisch toilet voor op de camping en met name de kampeerders die met een tent kamperen kiezen vaak voor deze toilet. Zij missen natuurlijk het toilet in de caravan en deze Porta Potti’s zijn dan een goede oplossing.

Binnen de draagbare toiletten kunnen wij wel zeggen dat de Khazi portable toiletten wel heel erg favoriet zijn. Deze kunststof en draagbare toiletten van Kampa zijn ideaal voor op de camping, op de boot maar ook voor thuis gebruik. Groot voordeel van deze Khazi toiletten is dat zij een toiletbril met deksel hebben en een handige toiletrolhouder. In dit mobiele toilet zit een afvalemmer die je ook weer af kan afsluiten met een deksel. Voor nog meer gebruiksgemak vind je bij kampeerwereld.nl droogtoiletzakken, deze zijn ook nog eens 100% biologisch afbreekbaar. Erg prettig dus die Kampa Khazi portable toiletten!

Wat is een chemisch toilet en hoe werkt het?

Een chemisch toilet is een draagbaar toilet die je mee kunt nemen op vakantie. Zo hoef je niet meer de hele camping over met je toiletrol, maar kun je bij de tent of in de camper blijven. Het toilet bestaat grofweg uit twee delen, namelijk: een spoelwatertank met daarbij de wc-bril en deksel, en de afvalwatertank (cassette). Beide tanken worden voorzien van een toiletvloeistof om onaangename geurtjes te voorkomen. De afvalwatertank kun je loskoppelen en legen bij een daarvoor aangewezen plek.

Wat heb ik nodig voordat ik een chemisch toilet kan gebruiken?

Voordat je je chemisch toilet gaat gebruiken, dien je beide watertanks te voorzien van de juiste toiletvloeistof. Voor de spoelwatertank is dat de roze vloeistof en voor de afvalwaterdank is dat de blauwe of de groene vloeistof. Je draagbare toilet vraagt daarbij om een speciaal toiletpapier van Thetford of 123. Dit papier wordt eenvoudiger afgebroken dan het alledaagse toiletpapier en zo voorkom je verstoppingen.

Hoe blijft het chemisch toilet stevig staan?

Een chemisch toilet kan in principe op zichzelf stevig blijven staan. Wanneer je het toilet extra stevig vast wil zetten, bijvoorbeeld op de boot of tijdens het reizen, dan kun je gebruik maken van een hold down kit van Thetford. Met deze kit kun je het toilet vast zetten aan de grond. De Porta Potti 335 is al standaard uitgerust met deze kit.

Wat is het maximale draaggewicht van een chemisch toilet?

Het maximale draaggewicht van onze chemische toiletten, ook wel Porta Potti’s genoemd, is bij normaal gebruik ongeveer 120kg.

Hoe leeg ik de vuilwatertank van mijn chemisch toilet?

Het is wel zo prettig om allereerst je medereizigers op de hoogte te stellen van je plannen en vooraf uit te zoeken waar je de cassette kunt legen. Vervolgens kun je de cassette uit het chemisch toilet halen en de kortste weg naar de stortplek nemen. Draai daar de dop los en zorg ervoor dat je deze op een veilige plek weglegt. Het zou vervelend zijn als je de dop met het afvalwater mee spoelt. Spoel alles daarna goed af met de daarvoor bestemde slang (niet de schoonwaterslang!), haal een doekje over de tank en tuit en het is klaar. Wel nog even je handen wassen!

Welke merken bieden chemische toiletten aan?

Porta Potti’s zijn de meest bekende chemische toiletten van Thetford. Daarnaast hebben we ook andere merken zoals Fiamma en Enders.

Wat zijn de verschillen tussen de Porta Potti's van Thetford?

De Porta Potti’s van Thetford hebben verschillende pompen voor het doorspoelen. Zo heb je de balgpomp, een eenvoudige pomp die je indrukt, en de zuigerpomp of pistonpomp. Deze laatste pomp is wat luxer en trek je omhoog. Sommige luxere varianten zijn daarbij voorzien van een niveau indicator die aangeeft wanneer de vuilwatertank vol zit. Als laatste zit er verschil in de zithoogte van de chemisch toiletten, namelijk:

Porta Potti Qube 335 is 30,8 cm
Porta Potti Qube 145 is 33 cm
Porta Potti Qube 165 is 33 cm
Porta Potti Qube 345 is 41,4 cm
Porta Potti Qube 365 is 41,4 cm
Excellence Elektrisch is 44,3 cm

Zijn er reserveonderdelen voor mijn chemisch toilet?

Voor de chemische toiletten van Thetford zijn veel losse onderdelen verkrijgbaar. Dat geldt ook voor het ingebouwde toilet van Thetford in je caravan of camper.