• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Deken slaapzakken zijn prima geschikt voor kamperen in een warmer klimaat. Lees meer

Deken slaapzakken

2 in 1 met deken slaapzakken

Deken slaapzakken zijn prima geschikt voor kamperen in een warmer klimaat. Tijdens koudere nachten kan je in de slaapzak slapen zonder het te warm te krijgen. Tijdens de warmere nachten is een deken slaapzak open te ritsen en als deken te gebruiken. In een deken model heb je meer bewegingsruimte dan in een mummy model, maar daardoor isoleert een deken model minder goed. In een deken slaapzak zit meer lucht die je zelf moet verwarmen. Daarnaast kan je kiezen uit een donzen deken slaapzak of een synthetische deken slaapzak. Waar een synthetische beter tegen vocht kan, is dons lichter in gewicht en klein in pakformaat.

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp slaapzak V2

Bij Kampeerwereld.nl vind je deken slaapzakken van merken als Polydaun, Gabbag en Nomad. Stuk voor stuk merken die een goede kwaliteit leveren. Daarom hebben wij ook gekozen deze merken op te nemen in ons assortiment. Deken slaapzakken zijn er in verschillende soorten. Zo heb je slaapzakken die prima gebruikt kunnen worden in de zomer en waarvan de vulling minder dik is. Daarnaast heb je de modellen die tegen wat meer kou opgewassen zijn en in combinatie met deken lakenzakken nog meer warmte geven. Het is dus belangrijk om vooraf te bepalen wat je plannen zijn voor nu en in de toekomst.

Bij twijfel is het altijd belangrijk om advies te vragen. Dit kan bij ons op verschillende manieren. Het prettigste is om langs te komen in onze winkel in Ermelo. In de winkel kan je namelijk zelf ervaren hoe de deken slaapzakken liggen door het proefliggen in de slaapzakken. De keuze van je slaapzak is namelijk erg belangrijk voor een goede nachtrust en bij die keuze willen wij je natuurlijk helpen. In onze winkel kunnen wij aan jou een persoonlijk advies geven. Van iedere deken slaapzak hebben wij een proefmodel in onze showroom zodat jij uitgebreid kan testen.

Wat is het voordeel van een deken slaapzak?

Deken slaapzakken hebben genoeg ruimte om lekker te kunnen blijven bewegen en zijn vaak van (poly)katoen waardoor ze een beetje aanvoelen als je dekbed thuis. Dit maakt ze lekker comfortabel. Daarbij kun je een deken slaapzak tijdens warme nachten eenvoudig helemaal openritsen en als deken gebruiken.

Is een deken slaapzak net zo warm als een mummy slaapzak?

Er zitten veel verschillen in slaapzakken en daarom kan het zijn dat je deken slaapzak (voor de winter) warmer is dan een mummy slaapzak (voor de zomer), maar over het algemeen is een mummy slaapzak warmer. Dit komt omdat mummieslaapzakken nauw aansluiten op het lichaam en op die manier geen ruimte overlaten voor overbodige lucht. Het is namelijk zo dat een slaapzak je warm houdt, hij maakt je niet warm. Hoe meer ruimte je dus over hebt, hoe meer lichaamswarmte je verliest aan het verwarmen van deze overbodige ruimte.

Kan ik een deken slaapzak buiten gebruiken?

Het is mogelijk om een deken slaapzak te gebruiken zonder in een tent of onder een tarp te liggen. Wanneer je dit wilt, is het aan te raden om bij het aanschaffen van de slaapzak rekening te houden met de voor- en nadelen van verschillende materialen. Zo is polyester beter bestand tegen vocht dan bijvoorbeeld katoen.

Hoe isoleert een deken slaapzak?

Bij nagenoeg alle slaapzakken – de verwarmde slaapzakken uitgezonderd – is het zo dat de slaapzak je warm houdt, hij maakt je niet warm. De slaapzak isoleert door het materiaal van de vulling, de tijk, een tochtstrook en een mogelijke capuchon. Omdat een slaapzak je lichaamswarmte vasthoudt, is het belangrijk dat je warm je slaapzak in gaat.

Kan ik twee deken slaapzakken aan elkaar ritsen?

Het is mogelijk om twee deken slaapzakken aan elkaar te risten, mits ze van hetzelfde merk en hetzelfde model zijn.

Waarom is het pakformaat van een deken slaapzak vaak zo fors?

Bij een deken slaapzak draait het om comfort. Het is fijn om ‘s nachts bewegingsvrijheid te hebben en bij kou het gevoel te hebben dat je een lekkere dikke deken over jezelf heen trekt. Deze voordelen maken dat het pakformaat van de slaapzak wat groter wordt. Wil je dat niet? Dan kan je beter voor een mummy, synthetische en donzen slaapzak kiezen. Je levert dan iets in op je comfort, maar hebt minder gewicht en een kleiner pakformaat.

Ik wil een deken slaapzak kopen, welk materiaal kan ik het beste kiezen?

De buiten tijk van een deken slaapzak is gemaakt van katoen, polyester of een combinatie van beide: polykatoen. Naast een persoonlijke voorkeur in wat prettig aanvoelt, heeft elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen. Zo is katoen een natuurlijk product wat goed ademt en lekker comfortabel ligt. Hecht je meer waarde aan een klein pakformaat en het vermogen van de slaapzak om vuil en water af te stoten? Dan kun je beter kiezen voor polyester. De combinatie van beide, polykatoen, heeft een relatief klein pakformaat en ligt weer wat comfortabeler dan polyester. De verschillen kan je voelen en ervaren bij onze winkel in Ermelo.          

Ik wil een deken slaapzak kopen, welk vulling kan ik het beste kiezen?

Bij het selecteren van een deken slaapzak heb je keuze uit twee soorten vulling, namelijk: dons of synthetischDons is een natuurlijk en duurzaam product dat goed ventileert en compact ingepakt kan worden. Daarbij is het erg licht van gewicht, maar heeft het ook een hoger prijskaartje. Synthetische materialen zijn beter bestand tegen vocht, kan je makkelijker zelf wassen en zijn prijstechnisch iets voordeliger. Het is persoonlijk welke voor- en nadelen voor jou zwaarder wegen.