• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Lichtgewicht slaapzakken zijn een uitvinding voor mensen die het liefst op vakantie gaan met hun hele uitrusting achter op hun rug en/of fiets. Lees meer

Lichtgewicht slaapzakken

Klein en compact zo'n lichtgewicht slaapzak

Lichtgewicht slaapzakken zijn een uitvinding voor mensen die het liefst op vakantie gaan met hun hele uitrusting achter op hun rug en/of fiets. Met een lichtgewicht slaapzak is dit toch langer vol te houden dan met een normale slaapzak. Ze zijn licht van gewicht doordat ze zijn gevuld met eenden- of ganzendons of een synthetische vezel die erg lijkt op dons. Daarnaast hebben lichtgewicht slaapzakken als voordeel dat ze een kleiner pakformaat hebben dan gemiddeld. Zo kun je naast je slaapzak ook een lichtgewicht slaapmatje, pannensetje en brandertje meenemen.

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp slaapzak V2
RAB Ascent 300 Regular Mummy Slaapzak Dons
Tijdelijk niet leverbaar
320.00
RAB Alpine 200 Regular Mummy Slaapzak Dons
Tijdelijk niet leverbaar
320.00
Marmot Hydrogen LZ Mummy Slaapzak Dons Groen
Tijdelijk niet leverbaar
360.00
340.00
Lowland KIBO Zero Mummy Slaapzak Dons Blauw
Tijdelijk niet leverbaar
249.95

Lichtgewicht slaapzakken herken je vaak aan hun bijzondere vorm, namelijk de vorm van een mummy. Deze sluit wat nauwer aan, waardoor er beperkte ruimte is voor lucht in de slaapzak. Hoe meer lucht er in een slaapzak zit, hoe langer het duurt voordat deze warm is. Veel mensen denken dat een slaapzak je warm maakt, maar dat is niet zo. Een slaapzak houdt je warm. Hoe minder lucht er dus in je slaapzak zit, hoe minder lichaamswarmte je verliest aan het verwarmen van de lucht. Het is daarom aan te raden warm je slaapzak in te gaan. Verder is er voor het maken van een lichtgewicht mummy slaapzak minder materiaal nodig dan bij een dekenmodel. Het pakformaat van een mummy slaapzak is daarom ook kleiner dan bij een standaard dekenmodel.

Binnen het assortiment hebben we lichtgewicht slaapzakken van de merken Rab, Mountain Equipment en Marmot. Alle hoogwaardige merken die voornamelijk slaapzakken aanbieden met een vulling van eenden- of ganzendons. Het verschil tussen beide is dat ganzendons grotere veren heeft dan eendendons waardoor je er minder van nodig hebt om dezelfde isolatie te bieden. Omdat eendendons weer makkelijker te verkrijgen is, worden deze slaapzakken vaak wel wat goedkoper aangeboden. Marmot heeft de synthetische slaapzakken (100% gerecycled) Trestles Elite serie die in zijn isolatie en gewicht dicht bij dons komt en als voordeel heeft dat deze voordeliger is en beter tegen vocht kan. 

Of je nou met een backpack van Deuter, Lowe Alpine of Osprey naar lekkere warme landen gaat rondtrekken of als buitensporter juist een uitdaging zoekt in barre koude omstandigheden, er zijn lichtgewichtslaapzakken voor beide doeleinden en bestemmingen. Doordat lichtgewicht vaak gepaard gaat met een kleiner pakformaat kun je je slaapzak makkelijk meenemen tijdens het backpacken, een fietsvakantie, in het vliegtuig of gewoon in de auto. Met een fietsvakantie kun je je spullen goed kwijt in de stevige Ortlieb fietstassen. Zo hoef je tijdens het fietsen niet alles op je rug te dragen.