• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Heuptassen

Heuptassen

Heuptassen worden gebruikt door echte reizigers. Lees meer

Heuptas, riemtas, beltpack & fanny pack

Heuptassen worden gebruikt door echte reizigers. Het is de manier om waardevolle spullen dicht bij je te houden. Wanneer je de wat kleinere heuptasjes gebruikt vallen deze ook niet op. Een andere gebruikersgroep zijn de mensen die lange wandelingen maken. Om optimaal te kunnen ventileren maken zij geen gebruik van een rugzak omdat dit te groot en te zwaar is. Om toch eten en drinken mee te nemen gebruiken zijn een heuptasje. Deze wordt dan op de onderrug gedragen zodat je wel de bewegingsvrijheid houdt die nodig is. Al met al past een heuptas nog steeds in het hedendaagse straatbeeld.

Lees meer
Lijst
Foto's
Deuter Belt I Zwart
Op voorraad
20.00
Lowe Alpine Nijmegen 6 Heuptas Zwart
Tijdelijk niet leverbaar
60.00
Pacsafe Stylesafe Anti-diefstal Heuptas
Tijdelijk niet leverbaar
64.90
Jack Wolfskin Velo Trail Rugzak Groen
Tijdelijk niet leverbaar
69.95
Jack Wolfskin Hokus Pokus Buiktasje Zwart
Tijdelijk niet leverbaar
29.95
Osprey Talon 6 Heuptas Zwart
Tijdelijk niet leverbaar
90.00

Tijdens de Nijmeegse 4-daagse heb je bijna alle soorten wandelaars bij elkaar. Wat opvalt is dat iedereen een eigen manier heeft van het vervoeren van de persoonlijke spullen. Van hele grote rugzakken tot een plastic tasje in de hand. Vooral de mensen van de laatste soort kunnen veel baat hebben bij een heuptas. Anders dan vermoeden heeft een heuptas niks te maken met witte sokken in sandalen, maar met het zo goed mogelijk opbergen van je persoonlijke spullen. Tegenwoordig zijn er heuptassen met een inhoud van maar liefst 7 liter. Dit is perfect om te gebruiken tijdens wandelingen zoals in Nijmegen. Water, eten, snacks, zonnebrand en een regenjas passen allemaal in een en hetzelfde heuptasje.

Er zijn ook heuptasje verkrijgbaar bij Kampeerwereld die niet zo opvallen. Deze zijn niet zo groot en hebben vaak geen opvallende kleuren. Ga je op reis? Dan is een heuptasje als dit een goede optie om waardepapieren bij de hand te houden! De mensen die hier niets mee hoeven hebben minder snel door dat je waarde om de heup hangt. Ook heb je zelf meer controle. Een heuptasje zit om je lichaam altijd in het zicht en je kan beter zien of iemand ernaar reikt. De echte antidiefstal heuptassen zijn zo ontworpen dat je deze onder je kleding draagt, helemaal uit het zicht.

Tijdens het wandelen kan een heuptasje erg goed van pas komen. Heb je geen zin in een zware, grote rugtas op je rug, maar wil je wel wat te eten en drinken meenemen? Denk dan eens aan de heuptasjes. Heuptasjes zijn er in allerlei vormen en maten. Klein en compact, maar ook groter en handzaam. Sommige heuptasjes hebben een vak voor de bidon met water. Andere zijn weer wat kleiner, maar altijd groot genoeg om de essentiële dingen die je tijdens een wandeling graag bij de hand hebt mee te nemen. Heuptasjes vind je bij kampeerwereld.nl van verschillende merken zoals: Deuter, Jack Wolfskin en Pacsafe.

Wat zijn voordelen van een heuptas ten opzichte van een rugzak?

Wanneer je met relatief weinig spullen op pad wilt is een heuptas een fijne uitkomst. Deze is licht in gewicht en je kunt gemakkelijk een waterflesje, paar sneetjes brood, proteïnereep en geld erin kwijt. Daarnaast is de rug vrij voor ventilatie waardoor je minder zult transpireren en je de schouderpartij niet belast. Het enige nadeel treedt op wanneer je meer mee wilt nemen is de ruimte tamelijk beperkt. In dat geval kun je beter kiezen voor een rugzak.

Is een heuptas veiliger dan een rugzak?

Een heuptas kun je eenvoudig om je middel draaien. Wanneer je deze in je eigen zicht houdt, loop je minder snel het risico om bestolen te worden. Een heuptas is kleiner en valt minder op dan een rugzak. Een rugzak hangt op de rug uit het eigen gezichtsveld en je voelt deze dus alleen.

Is het mogelijk om een bidon of drinkfles in de heuptas te doen?

De meeste heuptassen in ons assortiment zijn voorzien van een speciaal vak bedoelt voor een drinkfles. Echter zijn deze in veel gevallen redelijk klein zodat er een fles in past van maximaal 0.5 - 0.75 liter.

Welke heuptassen zijn het veiligst tijdens mijn reis?

PacSafe heuptassen zijn uitgerust met een speciale tussenwand voorzien van een geïntegreerd flexibel metalen frame. Dit frame is onzichtbaar weggewerkt, dus deze vallen niet op. Daarnaast klikken de ritssluitingen met een speciale handeling vast, waarbij je 2 handen nodig hebt om te kunnen openen en sluiten.