• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Campingkeukens

Campingkeukens

Ook op de camping wil je natuurlijk lekker kunnen koken. Lees meer

Campingkeukens

Prettig koken op de camping doe je met een campingkeuken

Ook op de camping wil je natuurlijk lekker kunnen koken. Met een campingkeuken maak je dit een stuk makkelijker en breng je een beetje luxe mee naar de camping. De campingkeukens zijn er in verschillende soorten en maten maar ze hebben allemaal een paar dingen gemeen. Zo zijn ze compact op te bergen, waardoor ze gemakkelijk een plekje vinden tussen de rest van de bagage. Ook zijn de keukens voorzien van een stevig bovenblad waarop je jouw kooktoestel kan plaatsen. Je kookspullen kan je vervolgens opbergen in de vakken en rekken en hierna kan het koken beginnen. Eet smakelijk alvast!

Lees meer
Lijst
Foto's

Wanneer je lekker aan het koken bent gaat er natuurlijk nog wel eens wat mis. Je lekt iets, gooit wat om of stoot ergens tegen aan. Juist voor dit soort ongelukjes zijn de campingkeukens voorzien van een water- en hittebestendig bovenblad. Hierdoor raakt het blad niet zomaar beschadigd door vocht of warmte en kan je rustig een doekje pakken om het schoon te maken. Ook zijn sommige ‘keukenbladen’ voorzien van een gat met een uitneembare plastic bak waarin je de afwas kan doen. In combinatie met je kooktoestel creëer je op deze manier dus een simpele keuken waaraan je lekker kan kokkerellen.

Koken in de buitenlucht geeft je toch het échte kampeergevoel. Er kan echter weleens wind staan die het koken lastig maakt. De wind blaast de vlammen van je kooktoestel uit of blaast de warmte onder je pannen vandaan. Dit is natuurlijk niet prettig koken en om dit soort dingen te voorkomen zijn er speciale kookwindschermen. Deze kan je om je kooktoestel op je campingkeuken plaatsen, waardoor wind geweerd wordt. De kookwindschermen zijn in verschillende (soms zelfs verstelbare) maten verkrijgbaar en worden vaak vastgezet door middel van zuignappen. Zo kan je de wind lekker negeren en doorgaan met het maken van jouw maaltijd.

Welke afmeting campingkeuken is het beste?

Dit hangt af van verschillende factoren. Als eerste is het belangrijk om na te gaan hoeveel plaats je hebt voor de campingkeuken. Moet deze in de voortent, onder de luifel of in een familietent passen? Daarbij hangt de perfecte afmeting af van wat je allemaal kwijt wilt in de kastjes onder het kookoppervlak. Wanneer je met een groter gezelschap bent en je grotere dingen zoals pannen in de campingkeuken wilt opbergen, kun je beter kiezen voor een wat groter formaat. Heb je een kleiner gezelschap dan heb je ook minder spullen om op te bergen. Wat alle campingkeukens gemeen hebben, is dat ze compact op te bergen zijn. Zo vinden ze gemakkelijk een plekje tussen de overige bagage.

Welke hoogte campingkeuken is het beste?

De ideale hoogte van een campingkeuken is erg persoonlijk. Niet iedereen is even lang en daarom is er niet één hoogte die geschikt is voor iedereen. Om relaxt te kunnen koken is het belangrijk dat je een hoogte kiest die voor jou fijn werkt. Campingkeukens zijn er daarom in allerlei verschillende hoogtes.

Tip: als je de hoogte van het aanrecht thuis fijn vindt werken, meet dan op hoe hoog deze is. Zo weet je ook welke hoogte campingkeuken je moet hebben.

Zijn alle bovenbladen geschikt om op te koken?

Al het camping meubilair dat valt onder de categorie campingkeuken is geschikt om op te koken. De keukens zijn voorzien van een stevig bovenblad zodat je hier met een gerust hart je kooktoestel op kan plaatsen. Ook zijn de bovenbladen zo wel water- en hittebestendig. Sommige campingkeukens komen zelfs met een uitneembare plastic bak waarin je de afwas kan doen. Zo creëer je samen met je kooktoestel een simpele keuken om lekker te kunnen kokkerellen.

Heb ik een kookwindscherm nodig?

Een kookwindscherm is een scherm dat je om je kooktoestel heen plaatst zodat deze is afgeschermd tegen de wind. Zo heb je geen last van de wind die iedere keer de vlammen uitblaast en hoef je geen vreemde bouwwerken te maken om de wind te vermijden. Een plek uit de wind zoeken is vaak lastig en daarom is het altijd handig om een kookwindscherm bij je te hebben. De kookwindschermen zijn er in diverse maten en verstelbare versies.