• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Wat maakt een Lowa wandelschoen nu uniek? Lowa onderscheid zichzelf doordat het een innovatief merk is dat zichzelf steeds vernieuwd. Lees meer

Lowa wandelschoenen

Lowa, innovatie in wandelschoenen

Wat maakt een Lowa wandelschoen nu uniek? Lowa onderscheid zichzelf doordat het een innovatief merk is dat zichzelf steeds vernieuwd. Zo hebben een aantal modellen een zool met Monowrap. Dat is een tussenzool die vloeibaar in een mal wordt gespoten. Hij droogt op als een gummi substantie tussen de slijtzool en binnenzool en loopt aan de zijkant in golven door. Zo “omsluit” de zool de voet en krijg je steun vanuit je zool. Doordat veel wandelschoenen een Gore-Tex voering hebben zijn ze waterdicht en om een hele lichte schoen te krijgen kiest Lowa ervoor om de buitenkant van de schoen van stof te maken.

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp wandelschoenen V2

Veel wandelschoenen van Lowa zijn gevoerd met een Gore-Tex membraam. Dit houdt in dat er een laag in de schoen zit die waterdicht is maar wel ademt. Het membraam is zo ontworpen dat er vanaf buiten geen water door kan, maar warmte en transpiratie in de vorm van verdampend vocht wel naar buiten kan. Het Gore-Tex is wel een extra laag in de schoen en houdt altijd iets meer warmte vast in vergelijking tot een wandelschoen met leren voering. Een voordeel is dat je niet meer zelf hoeft te impregneren. Je hebt dus droge voeten en weinig onderhoud. 

Met Lowa wandelschoenen heb je een paar technologisch ingewikkelde en geavanceerde schoenen te pakken. Aan elk detail is gedacht. Zo heeft Lowa technologieën ontwikkeld voor wandelen in de bergen, backpacken, allround terrein wandelen, hebben zij schoenen speciaal voor dames en nog veel meer. Voor elk soort activiteit is er het juiste schoeisel. In het assortiment wandelschoenen van Lowa  zijn er verschillende soorten categorieën schoenen. Categorie A is een lage wandelschoen, geschikt voor een vlakke en verharde ondergrond. De A/B categorie is geschikt als je wat langere afstanden wilt afleggen, en de B categorie is voor het zware werk op onverhard terrein.