• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Fietstassen

Fietstassen

Je ziet iemand staan met allemaal rode tassen op zijn fiets gebonden. Lees meer

Fietsvakantie betekend meestal fietstassen van Ortlieb

Je ziet iemand staan met allemaal rode tassen op zijn fiets gebonden. Nu weet je 2 dingen. Die persoon is op fietsvakantie en diegene heeft gekozen voor de onmiskenbare fietstassen van Ortlieb. Deze fietstassen zijn al jarenlang het beeld van mensen die op fietsvakantie zijn. De felrode kleur heeft tegenwoordig concurrentie van andere kleuren, maar blijft favoriet. Juist deze fietstassen zijn kenmerkend door de hoge kwaliteit en het gebruiksgemak. Met een paar eenvoudige handelingen maak je de sluiting waterdicht en hang je de tassen aan je fiets. Wanneer je na een lange dag eindelijk bij het terras aankomt haal je snel en eenvoudig de fietstassen van het slot en van de fiets.

Lees meer
Lijst
Foto's
RAB Tensor 5 Rugzak Zwart
Op voorraad
45.00

Naast Ortlieb hebben wij ook andere merken fietstassen in ons assortiment. Dit met de eenvoudige reden dat deze wat goedkoper zijn en dat een fietsvakantie hierdoor ook toegankelijk is voor mensen met een laag budget. Maar qua techniek heeft bijvoorbeeld Gabbag wel goed naar Ortlieb gekeken. Maar voor het gebruik van deze tassen hoef je niet altijd op vakantie te gaan. Ze zijn ook ideaal om te gebruiken wanneer je op de fiets boodschappen gaat doen. Je wilt niet dat bijvoorbeeld je pak bloem nat wordt door de regen of dat je op weg naar het werk overvallen word door een plensbui en je notebook veranderd in een natbook.

Bij Ortlieb denken ze niet alleen aan de waterdichtheid om je spullen zo droog mogelijk te vervoeren, maar ze denken ook aan de veiligheid van de fietser. Zo hebben alle fietstassen van Ortlieb reflectoren. Hoe je de tas ook gebruikt, deze zal altijd het licht terugkaatsen naar de andere weggebruiker. Ook is er een hele lijn fietstassen waarbij er allemaal een soort “kattenogen” zijn mee gestikt in de stof. Hiermee ben je nog beter zichtbaar en is er geen excuus meer dat je nooit gezien bent. Ook is er altijd nog de mogelijkheid om extra lampjes te bevestigen aan je fietstassen zodat je nog meer opvalt overdag of in het donker.

Wat is het verschil tussen de fietstassen?

De traditionele fietstassen die aan beide zijden over de bagagedrager heen hangen zijn makkelijk in gebruik en hier kun je veel in kwijt. Het nadeel is dat je deze niet eenvoudig los kunt maken en mee kunt nemen voor bijvoorbeeld boodschappen. Wil je dit laatste wel, dan zijn fietstassen met haken erg gebruiksvriendelijk. Fietstassen met haken klemmen eenvoudig vast op de stangen van de bagagedrager. Deze haal je met één hand net zo eenvoudig weer los om de boodschappen in te doen. Aan deze fietstassen zit ook een stevig hengsel.

Zijn de fietstassen stevig genoeg om mijn boodschappen in te vervoeren?

Onze fietstassen zijn gemaakt van een zeer sterk en waterdicht materiaal. Bij Ortlieb zijn de naden extra sterk, omdat deze onder een hoge elektromagnetische frequentie gelast zijn in plaats van gelijmd. Hierdoor zijn ze extra duurzaam.

Zit er een schouderband aan de fietstassen?

De meeste fietstassen zijn uitgerust met een sterke schouderband die eenvoudig vast te koppelen is wanneer je deze wil gebruiken. Uitermate handig wanneer je toch nog even de stad in gaat en je handen vrij wil houden.