Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
wandelstokbanner1

Wandelstok activiteiten

Wanneer je een hike maakt waar je veel te maken hebt met hoogteverschillen, losse stenen of schuine rotsenkan je veel hebben aan wandelstokken. Wandelstokken zijn niet bedoeld om je volledige gewicht te dragen, maar om je net die stabiliteit te geven die je nodig hebt. Tijdens het stijgen heb je vooral baat bij de wandelstokken om je evenwicht te bewaren. Zeker als je op smalle paden loopt met losliggende steentjes. Veel mensen gebruiken ook wandelstokken om ervoor te zorgen dat ze niet een berg afglijden als je over een kam wandelt. Het kan dan net wat zekerheid geven als je iets in je handen hebt en je iets meer contact hebt met de grond.

Tijdens het dalen worden stokken ook gebruikt om stabiliteit te geven, maar de belangrijkste reden is om eventueel af te remmen. Paden die bestaan uit los gesteente kunnen nog wel eens het probleem geven dat je een beetje weg glijdt als je snelheid mindert. Met wandelstokken blijf je beter op je plek. Ook vangen de stokken de meeste klappen op ontlast je hiermee je knieën.

Vooral op losse ondergrond heb je veel ondersteuning aan wandelstokken van Outdorado.com
poles group

Als je een wandeling hebt met zware bepakking dan geven wandelstokken je meer stabiliteit. Wandelstokken kunnen je net dat beetje extra steun geven om de zware last mee te nemen bergopwaarts. Met een grote rugzak heeft je lichaam nogal de neiging om te gaan zwalken. Je loopt wel recht, maar je bovenlichaam gaat meer heen en weer dan wanneer je zonder bagage loopt. Dankzij wandelstokken zal je een stuk beter gaan lopen. Ook is je evenwichtpunt anders dan wanneer je zonder bepakking loopt. Je wandelstokken kunnen dan helpen om in één tempo te lopen en je balans te houden.

Dan is er nog nordic walking. Dit is een hele andere categorie wandelstokken. Deze stokken hebben speciale handgrepen en vormen. Ze zijn gemaakt voor het langdurig wandelen. Deze stokken zijn vaak minimaal te verstellen en ook door de speciale handvatten niet ideaal in ruig terrein met veel hoogteverschillen. Nordic walking stokken hebben voornamelijk als functie om ervoor te zorgen dat de armen meer meebewegen tijdens het wandelen en dat je lichaam hierdoor meer in beweging is met als resultaat dat je uithoudingsvermogen aanzienlijk verbetert. Dit is puur zodat je wandelingen beter kunt volhouden.

Veel gezien op de heide en in de bossen, Nordic walking stokken van Outdorado.com

Je gebruikt geen wandelstokken meer als het terrein waar je loopt te steil wordt. In rotsterrein moet je je handen gebruiken om te klimmen en niet om stokken vast te houden. Het gebruik van stokken in rotsachtig terrein is veel minder stabiel dan het gebruik van je handen en kan gevaarlijk zijn. Ook al is het rotsterrein eenvoudig en gebruik je je handen alleen ter voortbeweging, gebruik dan geen stokken!

Bij steilere stukken sneeuw of ijs gebruik je een pickel en geen wandelstokken, ook niet één stok. Deze kan alleen maar in de weg zitten bij een rem met een pickel. Ook op de gletsjer gebruik je geen stokken. Bij het uitvoeren van reddingstechnieken kunnen ze allen maar problemen opleveren.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met onze product experts of langskomen bij ons in de winkel voor een persoonlijk advies.