• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Bivakzakken

Bivakzakken

Wat is er nou mooier dan in een bivakzak de zon ’s avonds onder zien gaan en de hele nacht genieten van de sterrenhemel om ’s ochtends weer te genieten van zonsopkomst. Lees meer

Voor de minimalistische avonturier of als noodoplossing

Wat is er nou mooier dan in een bivakzak de zon ’s avonds onder zien gaan en de hele nacht genieten van de sterrenhemel om ’s ochtends weer te genieten van zonsopkomst. Met bivakzakken kan je buiten slapen zonder een tent benodigd te hebben en kan je genieten van de schoonheid van de natuur. Maar ook wanneer je ongepland op je rondreis in de vrije natuur moet overnachten, bijvoorbeeld bij snel opkomend slechtweer, dan biedt een bivakzak uitkomst. Een bivakzak is dus een goede noodoplossing en handig om mee te nemen op expeditie zodat je altijd en overal kan overnachten.

Lees meer
Lijst
Foto's
RAB Alpine Bivi Bivakzak
Op voorraad
300.00
270.00

Wanneer je een bivakzak gebruikt die geen membraam heeft dan lig je eigenlijk in een plastic boterham zakje. De ventilatie is dan erg minimaal en zeker in combinatie met dons kan dit ernstige gevolgen hebben op de isolerende werking van je donzen slaapzak. Als dons nat wordt verdwijnt het isolerende vermogen. Door bivakzakken te gebruiken met een membraam wordt de ventilatie beter en kan het vocht (zweet) beter uit de bivakzak dampen. Ondanks dat dit kan je alsnog het best een synthetische mummy slaapzak gebruiken of een slaapzak met waterafstotende buitentijk met een behandelde isolatie tegen vocht.

Leg de bivakzak ergens neer met daarin je slaapmat en slaapzak en je kan slapen. Wanneer het gaat regenen rits je de gehele bivakzak dicht en je ligt de hele nacht droog. Let wel op want in veel landen gelden er wetten en regels voor wildkamperen. Kijk altijd goed waar je gaat liggen. Zorg dat je de plek net zo achterlaat als dat je hem vond en als je het goed doet kan niemand zien waar jij de nacht hebt doorgebracht. Bij Kampeerwereld vind je een groot assortiment bivakzakken. Neem eens een kijkje online of laat je voorlichten in onze winkel in Ermelo.