• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Hendriks koppelsysteem

Hendriks koppelsysteem

Het Hendriks koppelsysteem is uniek in zijn soort en zal je nergens anders tegen komen. Het koppelsysteem zorgt ervoor dat de luifel naadloos aansluit op de voortent. Hierdoor heb je geen last meer van een “klapperende” luifel of regen die tussen de luifel en voortent doorsijpelt.

Hendriks koppelsysteem

Het koppelsysteem is voor ieder merk geschikt, ook als de luifel en voortent in merk van elkaar verschillen. Om het koppelsysteem te kunnen gebruiken zullen de voortent en/of de luifel aangepast moeten worden, hiervoor hebben wij bij Kampeerwereld Hendriks ons eigen tentenatelier. Inmiddels hebben wij al meer dan 10 jaar ervaring met het Hendriks Koppelsysteem en is dit systeem zeer geliefd bij de seizoenskampeerders, zelfs de KCK heeft hier in 2016 aandacht aan besteed.

Hendriks koppelsysteem

Het komt voor dat de luifel en de voortent geen pees hebben en dan is het mogelijk de luifel met ringen aan de staanders van de voortent bevestigen. Dat kan prima maar het dakdeel van de voortent en de luifel zullen niet goed op elkaar aansluiten. Het gevolg is dat, wanneer er veel wind staat, de luifel zal gaan klapperen en bij regen zal het water tussen de voortent en de luifel door lopen. Geen ideale situatie als je op de camping staat.

Heeft de voortent een pees dan vind je deze meestal aan de voorste naad en kan je de luifel door middel van een koppelprofiel aan de voortent koppelen.
Natuurlijk benut je op deze manier van koppelen wel de volle diepte van het dak maar de zijwanden van de luifel sluiten zo nooit netjes aan op de voortent. Nog steeds geen ideale situatie dus.

Hendriks koppelsysteem
Hendriks koppelsysteem

De specialiteit van ons tenten atelier is het Hendriks Koppelsysteem waardoor de voortent en de luifel naadloos op elkaar aansluiten en de zijwanden van de luifel ook strak aansluiten op de voortent. Hoe gaat dat nu in zijn werk? Het Hendriks Koppelsysteem is maatwerk en daardoor geschikt voor elke voortent en luifel. De uitzondering op deze regel is de Penta voortent van Isabella, hierbij is het niet mogelijk om het Hendriks Koppelsysteem aan te brengen.

Hendriks koppelsysteem
Hendriks koppelsysteem

Door op de tweede naad van de voortent een pees aan te brengen en gebruik te maken van het koppelprofiel, zal de luifel naadloos aansluiten op de voortent. Het lijkt eenvoudiger dan het is: het plaatsen van een pees op de tweede naad heeft veel technische aspecten en is echt vakwerk!

Na het plaatsen van het Hendriks Koppelsysteem sluiten de zijwanden van de luifel strak aan op de voortent en is de overgang tussen het dak van de voortent en het dak van de luifel volledig waterdicht. Bovendien zal de luifel niet meer gaan klapperen bij “rukwind”, de ideale situatie als je echt een seizoen kampeerder bent.

Als extra optie kan je er voor kiezen om de F-Link bij het koppelsysteem aan te schaffen. Deze F-Link zorgt ervoor dat het frame van de luifel strak aansluit op het frame van de voortent.