• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
filter banner

Kan je het water direct drinken?

De tijd die nodig is voordat water drinkbaar is kan erg verschillen. Dit heeft puur te maken met de zuiver methode die je gebruikt. Als je reis het toelaat dat je langer moet wachten op drinkwater, dan is dit de goedkoopste oplossing. Ben je direct afhankelijk van water, dan is een waterfilter de beste oplossing.

Bij gebruik van een waterfilter kun je het water direct drinken. Het vervuilde water gaat door een filter heen en wordt hierdoor gezuiverd. Als je een waterfilter gebruikt dat je met de hand bediend kan je in een korte tijd veel water filteren. Dit kan tot wel 2 liter per minuut. Gebruik je een filter dat werkt met de zwaartekracht, dan duurt het langer voordat er zuiver water door de filter komt maar je kunt het wel direct drinken.

Bij chemisch filteren duurt het een tijdje voordat je water zuiver is en je het daadwerkelijk kunt drinken. Dit varieert van 10 minuten tot 4 uur, afhankelijk van welk middel je gebruikt. Het grote voordeel is dat je makkelijk grote hoeveelheden in één keer kunt zuiveren. Een ander groot voordeel is dat chemische behandelingen lichter en kleiner in pakvolume zijn dan waterfilters.

water filteren

Hoeveel water je kunt filteren hangt af van het soort waterfilter dat je gebruikt. Een filter met een pomp werkt sneller dan één die op zwaartekracht werkt. Een nadeel van een pomp is wel dat er bewegende delen inzitten en deze kunnen op den duur gaan slijten. Bij het slecht onderhouden van een waterfilter kunnen de levensduur, kwaliteit en opbrengst achteruit gaan.

Een waterfilter kan verstopt raken en hierdoor zijn werking verliezen. Ook het opbergen is belangrijk. Je wilt geen water zuiveren met een filter waar ziekteverwekkers inzitten. Het is belangrijk om te weten hoelang een filter mee gaat voordat het moet worden vervangen. Keramische filters kunnen filteren tot 2000 liter, terwijl andere typen filters alleen effectief zijn tot ongeveer 500 liter. 

Waterfilters moet je met veel zorg onderhouden. Het gaat tenslotte om gezondheidsartikelen. Ga je er slecht mee om, dan kan het schadelijk voor je zijn. Het goed schoonmaken van de filters draagt bij aan de kwaliteit van het water en de levensduur van de filter. Ook het vervangen van de filter is belangrijk. Je kunt deze wel schoonmaken, maar op den duur zal deze verzadigd zijn en heeft hij geen zuiverende werking meer. Bewaar filters op een droge en donkere plek.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een passend en persoonlijk advies.

Ook voor waterfilters kun je bij ons terecht! Shop jouw filter met gemak online.

Assortiment waterfilters>>