Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
filter banner

Kan je het water direct drinken?

De tijd die nodig is voordat water drinkbaar is kan erg verschillen. Dit heeft puur te maken met de zuiver methode die je gebruikt. Als je reis het toelaat dat je langer moet wachten op drinkwater, dan is dit de goedkoopste oplossing. Ben je direct afhankelijk van water, dan is een waterfilter de beste oplossing.

Bij gebruik van een waterfilter kun je het water direct drinken. Het vervuilde water gaat door een filter heen en word hierdoor gezuiverd.

Als je een waterfilter gebruikt dat je met de handbediend kun je in een korte tijd veel water filteren. Dit tot wel 2 liter per minuut.  Gebruik je een waterfilter die werkt met de zwaartekracht, dan duurt het langer voordat er zuiver water door de filter komt maar je kunt het wel direct drinken.

Bij chemisch filteren duurt het een tijdje voordat je water zuiver is en je het daadwerkelijk kunt drinken. Dit varieert van 10 minuten tot 4 uur, afhankelijk van welk middel je gebruikt. Het grote voordeel is dat je makkelijk grote hoeveelheden in een keer kunt zuiveren. Een ander groot voordeel is dat chemische behandelingen lichter en kleiner in pakvolume zijn dan waterfilters.

Een handfilter zorgt voor vers drinkwater in een korte tijd

Hoeveel water je kunt filteren hangt af van het soort filter dat je gebruikt. Een filter met een pomp werkt sneller dan een die op zwaartekracht werkt. Een nadeel van een pomp is wel dat er bewegende delen inzitten en deze kunnen op den duur slijten.

Bij het slecht onderhouden van een waterfilter kan de levensduur en opbrengst achteruit gaan.

Waterfilters moet je goed onderhouden. Een filter kan verstopt raken en hierdoor zijn werking niet meer doen. Ook het opbergen is belangrijk. Je wilt niet water gaan zuiveren met een filter waar al ziekteverwekkers inzitten.

Het is belangrijk om te weten hoelang een filter mee gaat voordat het moet worden vervangen. Keramische filters kunnen filteren tot 2000 liter, terwijl andere typen filters alleen effectief tot ongeveer 500 liter kan zijn. Vervangende filters zijn goed verkrijgbaar zowel online als bij ons in de winkel.

Waterfilters moet je met veel zorg onderhouden. Het gaat tenslotte om gezondheidsartikelen. Ga je er slecht mee om, dan kan het schadelijk zijn. Het goed schoonmaken van de filters draagt bij aan de kwaliteit filteren en de levensduur. Ook het vervangen van de filters is belangrijk. Je kunt deze wel schoonmaken, maar op den duur zal deze verzadigd zijn en heeft hij geen zuiverende werking meer. Bewaar filters op een droge en donkere plek.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een passend en persoonlijk advies.