• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Wanneer je gaat kamperen zijn gasflessen natuurlijk onmisbaar. Lees meer

Gasflessen

De gasfles, een onmisbare vriend op de camping

Wanneer je gaat kamperen zijn gasflessen natuurlijk onmisbaar. De gasfles sluit je aan op je kooktoestel of in je caravan voor het fornuis daar. Bij ons in de winkel kan je gasflessen omruilen voor een nieuwe, volle fles. Binnen ons assortiment gasflessen vind je de merken Primagaz, Campingaz, Benegas en de welbekende groene, Duitse gasfles. De gasflessen die je kan omruilen zijn er ook in diverse gewichten, van flessen met een gewicht van 0.5 kg tot flessen die wel 10 kg wegen. Inwisselen is heel eenvoudig. Neem je lege fles mee naar onze winkel en kom hem in ons magazijn omruilen voor een volle gasfles.

Lees meer
Lijst
Foto's
Campingaz 907
Verkrijgbaar in de winkel
44.99
Duitse gasfles
Verkrijgbaar in de winkel
22.99
Campingaz 904
Verkrijgbaar in de winkel
35.99
Primagaz stalen gasfles 10 kg
Verkrijgbaar in de winkel
47.95
Campingaz 901 Gasfles
Verkrijgbaar in de winkel
24.99
Benegas Comfort Steel 9,5 kg
Verkrijgbaar in de winkel
55.95
Benegas Vulling Light 5 kg
Verkrijgbaar in de winkel
49.95
Benegas Vulling Light 10 kg
Verkrijgbaar in de winkel
59.95
Benegas Comfort Steel 6 kg Vulling
Verkrijgbaar in de winkel
46.95

We hebben dus gasflessen in allerlei soorten en maten. Maar wat ook leuk is om te weten is dat wij naast de zware, stalen gasflessen ook modellen hebben die niet zo zwaar zijn. De zogenaamde Benegas gasfles die lichtgewicht is. Deze is ideaal voor vakantiegangers die wat actiever zijn en wat meer rondtrekken. Zo hoef je niet steeds met zo’n zware gasfles te sjouwen. Tevens is het goed om te weten dat er op veel gasflessen statiegeld zit en je er dus nog statiegeld voor krijgt wanneer je besluit geen gasfles meer te willen.

Een aantal artikelen en stoffen mogen niet worden verzonden omdat ze gevaarlijk of schadelijk zijn. Gas is één van die gevaarlijke stoffen die niet verstuurd mag worden. Hierdoor is het enkel mogelijk om de gasfles te komen kopen/omwisselen in onze winkel in Ermelo. Wij ruilen hier je gasfles om voor een nieuwe, wij vullen geen gasflessen. Zorg ervoor dat je gasfles dus leeg is zodat je geen gas “weggooit”. Wil je toch liever de gasfles vullen? Wij verkopen wel speciale gas vulnippels zodat je de gasfles bij een erkende en goedgekeurde leverancier/gasstations de gasfles kan laten vullen.

Het is niet mogelijk om gasflessen online te bestellen. Deze zijn alleen in onze winkel in Ermelo verkrijgbaar. Echter neemt dit niet weg dat we hier graag wat over willen vertellen. Gas is een belangrijke energiebron voor verschillende doeleinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kooktoestel, de kachel en de barbecue. Dit maakt dat de gasflessen niet alleen op de camping handig zijn, maar ook thuis een uitkomst kunnen bieden wanneer je bijvoorbeeld een tuinfeest geeft waarbij je de terrasverwarmer en barbecue willen gebruiken. De gasfles kan je bij ons op de begane grond, links achterin aanschaffen en omruilen.

Het ene product is de andere niet en dit is ook zeker het geval bij de gasflessen. Alhoewel ze allemaal een mix van butaan en propaan bevatten zijn er zeker verschillen. Zo is er de standaard stalen groene fles. Deze wordt aangeduid met de naam Duitse fles. Deze fles is vrij zwaar met een leeggewicht van gemiddeld 7 kg. Als je een lichtere glasfles wilt kan je kiezen voor de flessen van Benegas of primagaz. Deze komen in 5 tot 10 kg uitvoeringen. Als laatste zijn er de gasflessen van Campingaz die komen in drie opties. Welke jij het beste kan kiezen, hangt af van je wensen.

Bij het kopen van een gasfles kan het voorkomen dat je statiegeld betaald. Belangrijk is dan dat je het aankoopbewijs goed bewaard. Je krijgt namelijk bij inlevering hiervan het statiegeld retour. Het is bij ons niet mogelijk om gasflessen te laten vullen, wij ruilen de fles hier om voor een volle. Het omruilen of omwisselen van gasflessen wil nog wel eens de nodige vragen oproepen. Daarom hebben wij een handige pagina met meer informatie. Heb je na het lezen hiervan nog vragen dan geven wij je graag advies in onze winkel of neem contact op met onze klantenservice

Waar heb ik een gasfles voor nodig?

Gas is een belangrijke energiebron voor verschillende doeleinden. Zo kun je denken aan het verwarmen van je kooktoestel, kachel en/of barbecue. Daarbij zijn gasflessen niet alleen op de camping handig, maar kunnen ze ook thuis een uitkomst bieden. Bij het geven van een gezellig tuinfeest bijvoorbeeld. Met een gasfles kun je de tuin verwarmen door een terrasverwarmer aan te zetten. Zo kan het feestje net wat langer door gaan.

Vullen jullie mijn lege gasfles?

Bij Kampeerwereld Hendriks vullen we geen gasflessen. In plaats daarvan ruilen we een lege gasfles om voor een volle fles. Over het omwisselen van gasflessen hebben wij een advies pagina gemaakt.

Kan ik een gasfles zelf vullen?

Dit raden wij ten zeerste af. Wanneer je de gasfles liever wil vullen in plaats van omruilen, doe dit dan bij een erkend gasvulstation. Doe je het zelf, dan heb je kans dat je de fles te vol tankt. Wanneer de fles te vol zit, kan deze door te hoge druk ontploffen en levensgevaarlijke situaties opleveren.

Waar in de winkel is de gasuitgifte?

De gasfles uitgifte vind je bij ons op de begane grond, links achterin de winkel.

Zijn er verschillen tussen gasflessen?

Hoewel alle gasflessen een mix van butaan en propaan bevatten, zijn er zeker verschillen. Zo is er de standaard stalen groene fles. Deze wordt aangeduid met de naam: Duitse fles. Deze fles is vrij zwaar en heeft een leeggewicht van gemiddeld 7 kg. Als je een lichtere glasfles wilt, kan je kiezen voor de flessen van Benegas of Primagaz. Deze zijn beschikbaar in 5 tot 10 kg uitvoeringen. Als laatste zijn er nog gasflessen van het merk Campingaz. Campingaz biedt drie opties aan. Welke jij het beste kan kiezen, hangt af van je wensen.

Zijn er ook lichtgewicht gasflessen?

Er zijn inderdaad ook verschillende lichtgewicht gasflessen. Hier doet Benegas zijn intrede. Deze is ideaal voor vakantiegangers die actiever zijn en meer rondtrekken. Zo hoef je niet steeds met zo’n zware gasfles te sjouwen. Benegas gasflessen komen in een 5, een 7,5 en een 10 kg uitvoering.

Kan ik gasflessen ook online bestellen en laten bezorgen?

Een aantal artikelen en stoffen mogen niet worden verzonden omdat ze gevaarlijk of schadelijk zijn. Gas is één van die gevaarlijke stoffen die niet verstuurd mogen worden. Hierdoor is het enkel mogelijk om de gasfles te kopen/omwisselen in onze winkel in Ermelo.

Kan ik de gasfles ook in het buitenland omruilen/laten vullen?

Gasflessen die je in Nederland aanschaft kun je niet omruilen of laten vullen in het buitenland. Campingaz is daarin de enige uitzondering (deze kun je wel wereldwijd inwisselen). Andersom geldt hetzelfde: gasflessen die je in het buitenland hebt aangeschaft zul je niet in kunnen leveren in Nederland. Zorg er dus altijd voor dat je goed voorbereid op weg gaat.

Hoe zit het met statiegeld?

Op veel gasflessen zit statiegeld dat je betaalt bij aankoop van de fles. Dit betekent dat je het statiegeld terugkrijgt wanneer je besluit de gasfles van de hand te doen. Het is daarom belangrijk dat je het aankoopbewijs goed bewaard. Je krijgt namelijk bij inlevering hiervan het statiegeld retour. Meer informatie over statiegeld en het omwisselen van gasflessen.

Hoe zit het met keuringsjaren?

Bij de Duitse, of groene, gasfles wordt gewerkt met keuringsjaren. Een Duitse fles is voor 10 jaar gekeurd en in de hals van de fles zie je staan tot welk jaar de gasfles gekeurd is. Bij het omruilen van de gasfles proberen we zoveel mogelijk hetzelfde jaar terug te geven. Maar, het kan voorkomen dat het ingeleverde jaartal niet meer op voorraad is. Dan krijg je een gasfles die ouder of jonger is. Als de gasfles die je terugkrijgt ouder is dan het ingeleverde exemplaar, krijg je de keuringsjaren terug. Is de fles jonger? Dan zal je bij moeten betalen. Naast keuringsjaren betaal je natuurlijk ook voor de vulling van de gasfles. Wanneer de fles ouder is dan 10 jaar, oftewel ‘over de datum’ is, mag je deze zonder bijkomende kosten bij ons achterlaten.

Hoe vervoer ik een gasfles veilig?

Er zijn een paar basisprincipes die je in acht moet nemen bij het vervoeren van een gasfles. Zo moet de gasfles te allen tijde rechtop blijven staan omdat je zo voorkomt dat hij op de kraan rolt en deze open gaat. Dit geldt overigens in alle situaties. Er zijn speciale houders beschikbaar om de gasfles vast te zetten in de auto of disselbak.

Hoe gebruik ik gasflessen op de camping?

Er zijn een aantal tips en adviezen voor het veilig gebruiken van gas op de camping