• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Verschil in ritsen

Verschil in ritsen

Wanneer je een voortent hebt zal er een moment zijn dat er problemen ontstaan met de runner of de rits. Belangrijk is dan om te weten welke rits of runner je nodig hebt. In dit artikel leggen wij je uit wat het verschil is tussen de twee soorten ritsen en runners.

Er zijn twee soort ritsen die wij in ons atelier gebruiken. De YKK-rits, deze rits gebruiken wij voor het vervangen van ritsen in voortenten, tenten en alle andere opdrachten waar eventueel een rits in verwerkt moet worden. Op één voortenten merk na. Isabella is het enige voortentenmerk die met andere ritsen werkt. Als wij dan een reparatie binnenkrijgen in het tentenatelier om bij een Isabella tent de rits te vervangen dan gebruiken wij de originele Isabella ritsen. Hebben we deze niet op voorraad liggen, dan moeten wij alsnog deze rits bij Isabella bestellen, en daarna inzetten in ons atelier.

Verschil in ritsen

De YKK-ritsen die wij gebruiken in het atelier zijn er in verschillende kleuren: wit, grijs, zwart, beige en af en toe blauw. Deze kleuren worden het meest gebruikt voor in een tent. Deze rits is verkrijgbaar als deelbare rits of vanaf de rol. Een deelbare rits gebruiken we vaak bij zijpanden die uit de voortent geritst kunnen worden. De rits van de rol gebruiken we bijvoorbeeld voor het vervangen van een binnentent rits of een deurrits van de voortent. De ritsen op rol kunnen wij tot op de cm nauwkeurig afknippen en de deelbare ritsen zijn verkrijgbaar in maten zoals 1 meter, 1,5 meter, 2 meter, 2,5 meter, 3 meter, enzovoort.

Verschil in ritsen

De YKK-ritsen zijn erg dik en daardoor ook erg stevig. De runner loopt soepel over de rits heen, hierdoor hoef je niet veel kracht te zetten bij het open en dicht doen van de tent. Bij de deelbare rits en de rits op de rol geldt hetzelfde, ook hier zijn twee runners aanwezig. Hierdoor kan je eventueel bepalen om een klein stukje open te ritsen. Er is niet echt een nadeel aan twee runners. Mocht iemand een tent hebben met een YKK-rits waarvan alleen de runner kapot is dan kan deze runner ook losgekocht worden bij ons. Hierdoor hoeft niet de hele rits vervangen te worden en dat scheelt dan toch wat in de kosten.

Verschil in ritsen

De Isabella rits wordt, zoals hierboven genoemd, alleen gebruikt bij Isabella voortenten. Deze rits is alleen verkrijgbaar in de kleur blauw. Ook deze rits is net zoals de YKK-rits erg dik en soepel. De rits heeft in totaal 4 runners en is altijd deelbaar en daarom ook niet te bestellen op rol. Doordat de Isabella rits 4 runners heeft is hij aan beide kanten deelbaar, 2 runners voor de linkerkant en 2 runners voor de rechterkant. Bij de Isabella rits staat altijd aangegeven hoelang de rits is. Mocht de kapotte rits eruit gehaald worden dan kan je op het uiteinde van de rits makkelijk zien hoe lang de rits is en welke je dus nodig hebt. Isabella ritsen hebben niet zoals de YKK de lengtes op een halve meter en hele meter. Bij de Isabella heb je bijvoorbeeld een rits lengte van 1 meter 16. Maar omdat dit dus aangegeven staat op de rits kan deze makkelijk besteld en ingezet worden.

Verschil in ritsen

Voor de Isabella ritsen hebben wij in onze Isabella shop los te verkrijgen runners, ook de eindstop van de rits is los verkrijgbaar.
Deze zijn alleen toe te passen op de Isabella ritsen.
Vaak wordt er gedacht dat het allemaal op elkaar past, maar elk merk heeft zijn runner en eindstop zo gemaakt dat alleen hun merk op die rits past.

In ons tentenatelier worden ritsen vervangen voor €35,- per meter. Dit geldt voor de YKK ritsen maar ook voor de Isabella ritsen.

Verschil in ritsen

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een persoonlijk advies.