Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
Lumens en Energiebron

Lumens en Energiebron

Met lumens wordt niet de sterkte van een hooflamp bedoeld, maar de helderheid van de lichtbron in alle richtingen. Zo kan het zijn dat een lamp van 50 lumens in een gerichte lichtbundel feller lijkt te schijnen dan een 90 lumens lichtbron in een breed straal. Des te hoger de lumens zijn des te helderder is de lichtbron.

  • Onze Simpele hoofdlampen hebben tot 90 lumens 
  • Onze krachtige hoofdlampen hebben tot 200 lumens 
  • Onze zeer krachtige hoofdlampen hebben meer dan 200 lumens

Het grootste deel van de hoofdlampen van Kampeerwereld Hendriks heeft als energiebron AAA batterijen. De merken Petzl en Black Diamond leveren deze standaard mee. Mocht je zelf gebruik willen maken van oplaadbare batterijen dan is dit geen probleem.

Een aantal modellen hoofdlampen maakt geen gebruik van batterijen, maar van een accu. Een voorbeeld hiervan is de Petzl Reactik en de Petzl Actic core. Deze hoofdlampen werken op een accu en zijn via USB op te laden. Voor deze lampen zijn reserve accu's verkrijgbaar zodat je nooit zonder hoeft te zitten.

Niet in de gelegenheid om je accu op te laden? Dan kan je een batterijpack bestellen zodat je deze lampen ook op batterij kan gebruiken. 

 

Heb je nog vragen na aanleiding van deze informatie? Neem contact op met één van onze productexperts. Bekijk alle hoofdlampen op onze webshop. Of kom langs in onze winkel in Ermelo en laat je daar adviseren.